Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D71a24v25i19d 20V32l52k

28. 11. 2019 10:52

Tome, ve srovnání s kolegou Nožičkou ,momentálně na titulce musím ocenit Tvou odvahu jasně formulovat své názory a nepsat jen pro potlesk.R^

2 0
možnosti
JSS

Nejde o volání "po krvi". Jde přece o práva- lidskost - morálku. A jestliže tyhle hodnoty někdo pošlape a oni to udělali, pak musí být trest a to vysoký!! Nejsou to jen tiihle 2 - těch stebáků a práskačů tady jsou ještě tisíce. tak s nimi za katr - potřebujeme pracanty!

1 0
možnosti
Foto

Pane Strašile, už jsem reagoval na Jaromíra Petříka, jenž je nyní v klatbě za nejasné situace se svou karmou (kde nepochybně není něco v pořádku). Chtít po něm jakoukoli logickou úvahu je házení perel.

0 0
možnosti
Foto

Pane Vodvářko,

nevím, zda Vy jste zrovna ten pravý, kdo by měl nejvíce ze všech blogerů volat po "krvi" komunistických starců.

Vzhledem k tomu, že jste za komunistů vystudoval prestižní vysokou školu (na kterou se dostávaly děti převážně komunistických prominentů), cestoval na východ, i na západ...

Nevím ze svého okolí o nikom, komu by se toto podařilo, aniž by byl hodně, hodně zadobře s komunistickým režimem.

1 1
možnosti
Foto

Calumniare audacter, semper aliquid heret... Rv:-/

1 0
možnosti
Foto

Je to sice dost málo a dost pozdě, ale zaplaťpámbu za to.

Aspoň si "noví bojovníci" uvědomí, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě.

A třeba je to od toho "vstávání" do budoucna trochu odradí. :-)

4 0
možnosti
Foto

Neodradí, v populárně vědecké literatuře se uvádí příklad, jak vesele využívali příležitosti kapsaři, když kradli na shromážděních lidu při příležitost popravy jednoho z nich. Příležitost dělá zloděje.

1 0
možnosti
Foto

To byste, až ty zlotřilé papaláše nakonec odsoudí, mohl napsat i oslavný článek na Babiše, že za jeho vlády (a paní Benešové ve funkci) konečně došlo k jejich exemplárnímu potrestání.

Nebo bude raději psát o tom, že právě za Babiše opět došlo k politickým procesům?

4 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Kriminalizace nepohodlnych osob z politických důvodů do demokracie nepatří. Pokud budou dedouskove opět, uz po stopadesatepate osvobození, měl by jít do vězení darebak, který je obzaloval !:-P

2 6
možnosti

..např. Jakeš nikdy nebyl ve výkonné funkci..sám jsem zvědav, jak se mu bude prokazovat porušení tehdejších zákonů..!

3 0
možnosti
JK

J94a72n 89K89a39r64a86s89e68k

27. 11. 2019 17:22

pujdou na to asi jako v Nemecku, kdyz odsuzovali ty papalase za tu strelbu na te jejich hranici mezi NSR a NDR.

Nejdrive se dokaze obvinemym, ze znali listinu lidskych prav nebo podobnych mezinarodnich dokumentu, ktere take Ceskoslovensko ratifikovalo. V techto listinach je deklarovano pravo kazdeho clovena na nedoktnutelny zivot za temer jakekoliv situace.

Nyni se bude zkoumat, zda obvineny pracoval na zakonech - napr. nedoktnutenost hranic, ve kterych bylo stanoveno, ze nerusitel musi byt (treba i za cenu zivota) zadrzen. Takovy zakon je odpocatku neplatny, protoze protireci zakonu (umluve) , ktera garantuje vyssi prava - zde pravo na zivot proti pravu nedoktnutelnosti hranic.

Jestlize by nejaky obvineny na takovem zakone pracoval (coz ale nepredpokladam) , tak by byl obvinen i z ohybani pravniho systemu.

V kazdem pripade bude soud na nejake paragrafy o ochrane statni hranice, ve kterych stoji, ze je mozne nekoho i zastrelit nahlizet jako na zakony neexistujici ci neplatne.

Nyni je treba nalezt nejake dokumnety z jednani ustredniho vyboru, ve kterem zucastneni souhlasi s formulaci, ze podle paragrafu XY zakona o ochrane hranic se vydava doporuceni organum ochrany hranic, ze maji v pripade potreby strilet. A vsichni, kteri takovy papir podepsali jsou nyni v blbe situaci, protoze naridili neco nezakoneho nebo vedome souhlasili s nezakonym jednamim.

2 0
možnosti
Foto

Koukám, že sprostota neustále opakovaných pokusů o relativizaci komunistických zločinů zde přímo bují ;-O

8 3
možnosti

..tak zkuste dokázat porušení Jakešovi porušení tehdejších zákonů, pokud ani nikdy nebyl ve výkonné funkci!

3 0
možnosti
AF

A82l20e36š 73F62r55ý57b58a

27. 11. 2019 14:25

Snad bych to chápal, kdyby stíhání vyvolala nějaká jiná složka ale ne policie.

Policie má ke zločinu spěchat, a ne se poněkud pohnout po 30 letech.

To se zas někdo chtěl zviditelnit.

6 1
možnosti
MB

Vůbec se mi nechce zastávat komunistů.. Ale co důvěra v zákony a právní kontinuitu?

Ať byly ty zákony z dnešního pohledu špatné, tak byly platné.. a tihle lidi (kteří je vlastně ani nestvořili) se v nich, holt, pohybovali..

Trestat lze porušení platných zákonů, těžko to, že se jich někdo držel. Zákony se průběžně mění a nelze trestat ty, kteří jednali podle těch starých (tehdy platných).

Chápu snahu o nějaké morální poselství ..ale na druhou stranu je to i znejistění pokud jde o právo. Že v budoucnu mohu být souzen za něco, co je dnes platné.

Co až jednou bude třeba zakázáno kouření ..jako život ohrožující aktivita, která stála miliony životů? Dnešní politici by mohli být souzeni za to, "že tomu nezabránili" ačkoli měli dostatek informací o škodlivosti aktivního i pasivního kouření.. Budoucí společnost by to mohla také vnímat jako zločin proti lidskosti..

3 2
možnosti
Foto

Problém komunistů je v tom, že oni nedodržovali ani ty zákony, které si ušili na míru. A za to mohou být souzeni.

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS