Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tome, vzhledem k tomu, že žijeme v jistém Kocourkově, jsem přesvědčená, že jsi svým postojem unikl tahanicím po soudech. Byl bys pranýřován jako lékař. To, co si myslíš jako inteligentní, vzdělaný a slušný člověk by nikoho nezajímalo. Sice jsou na lidi propagující náckovství paragrafy, ale také jsou paragrafy, kterými lze lecos obejít a vůbec bych se nedivila, kdyby byly jen na případ člověka s tetováním nacistických symbolů a Ty, jako lékař bys byl nakonec vinen ve všech bodech obžaloby..a chlapec by si ještě slušně přivydělal reklamou a rozhovory v bulvárech, ve finále by z něj byla telebrita, jako z Kájínka, například..

7 0
možnosti
Foto

Díky, Mirko, je to docela možné, že by to mělo i takový průběh. Netoužím po sebezviditelnění tímto způsobem. Pěkný den Ti přeji.

2 0
možnosti

V ordinaci potkáte spoustu hlupáků, akorát to nemají napsané na předloktí. Když to vezmete rozumně, většina členů hnutí nemá moc ponětí o tom hnutí do hloubky. Jen přejímají symboly a žijí. Máte plno skinheadů, kteří jsou v dané komunitě jen kvůli komunitě a pivu. Máte plno ochránců přírody co nemají pojem jak se recykluje PVC či že zabíjených velryb je dost. A spoustu nácků, kterým se prostě líbí image, ale ve skutečnosti by neublížili mouše.

On ten potetovaný chlápek měl možná jen divného koníčka, zatímco ten milý, slušný a ftipný chlápek mlátí svou manželku a z jeho šéfování je celý jeho tým zralý na Bohnice.

9 0
možnosti
PL

Tohle kádrování jako za komunismu je mor.

Je to už jen krůček k tomu aby zazněly věty jako " vy jste volil tohohle? odejdete.

4 3
možnosti
IM

I95v23a63n 85M96i46n65á23ř

19. 9. 2019 13:01

Myslím, že jste se jako lékař, zachoval zcela adekvátně. Pasivní odpor má v podobných případech - překvapivou účinnost.

7 0
možnosti
Foto

To máš tak... já bych mu to dal sežrat jinak. Normálně bych pozdravit "Lačho džives" a se sestřičkou bych komunikoval romsky tak, aby bylo zcela jasné, že to je romština. Být Tebou, pozdravím "Šalom", vezmu si jarmulku. Kdyby to byl pravověrný nácek, odejde sám. Dilema vyřešeno. Problém taky ;-D

5 6
možnosti
Foto

;-D, nicméně, pokud se začteš do diskuse, jistý pan Pavelka byl dotčen i výzdobou mé ordinace (bohužel nenapsal, při zahlédnutí čeho byl natolik šokován, že mne již nebyl schopen navštívit). Představa, že zdravím své nemocné šalom, beseder gamur atd. , jde za okraj mé fantazie.

3 0
možnosti
Foto

Provedl jste to naprosto profesionálně. Nicméně já si s podobnými existencemi dokážu povídat, protože i při nezávazné rozmluvě se můžete něco zajímavého dozvědět. Chodím třeba k hodináři, který je potetován tak, jak vidíme ve filmech u všelijakých kriminálníků. A přesto je to člověk velmi zdvořilý, úslužná a šikovný.

A historku o tom, jak si s. Husák nechal operovat oči u vynikající lékařky, která patřila k disentu a podepsala všechno možného, jsem tu už dal k lepšímu.

A můj otec - zubař - podobných pacientů zažil také. Nikdy ho to nedokázalo rozhodit, ale doma vyprávěl. R^

9 0
možnosti
JZ

Ještě zajímavější otázka by možná byla, jestli by měl lékař poskytnout nějakou zbytnou marginální lékařskou službu, třeba jako výpis ze zdravotní dokumentace, vrahovi své ženy nebo dítěte.

0 0
možnosti
Foto

I v nápravných zařízeních jsou lékaři. Stát se může všechno.

3 0
možnosti
KS

Upřímně ... kdybyste pracoval v jakékoliv jiné profesi, kde by Vás platil někdo jiný, tak si podobná dilemata můžete nechat pro sebe a přemýšlet si můžete o čem chcete . Klient je klient, zákazník je zákazník a osobní antipatie jdou stranou. Myslet si o tom člověku můžete cokoliv, ale to je Váš problém.

Osobně, kdybych byla lékař, bych takového člověka ošetřila jako kohokoliv jiného. Co má vytetované je jeho vizitka, že má pokřivené myšlení namalované na těle je jeho vizitka. Můžu ním hluboce opovrhovat jako člověkem, ale je to pacient, já jsem lékař a je to moje práce.

Takže bych řekla, že jste to de facto vyřešil dobře.

18 2
možnosti
TK

Souhlas, ale Ústavní soud se ohledně možnosti politické aktivity podnikatelů bohužel kupodivu vyjádřil jinak. A nic na tom nemění ani nesouhlas předsedy ÚS.

0 0
možnosti

Tady je každá rada drahá. Podle článku 31 Listiny základních práv a svobod má každý nárok na ochranu zdraví. Kdyby k vám přivezli na ošetření dvojnásobného vraha, těžko byste mohl říci, že vrahy neošetřujete. A je to přitom ještě horší alternativa, protože ten chlap, potetovaný nacistickými symboly, může být jen neškodný blbec.:-)

8 0
možnosti
RK

R17a61d93e38k 38K49a60r32a41s

19. 9. 2019 11:24

Nácek nebo fanatický sionista, to by vám mělo být jedno, musíte ctít Hippokratovu přísahu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám