Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

jo to tak...něco podobnýho jak obrácení viny v Katyni.

3 0
možnosti
Foto

Karma. Dokonale shrnuto. Rusko se cítí být nástupníckým státem SSSR. A dokazuje to se vším všudy. Před napadením Ukrajiny také zněla slovní kanonáda o ukrajinských fašistech.

13 0
možnosti
Foto

:-)R^ To, co jste, Tomáši, popsal, je reálná historie, která se dlouho takto neprezentovala a dodnes evidentně mnoho lidí toto nechce slyšet.

Iluze hrdinných osvoboditelů je již dávno minulostí. Sovětský svaz pouze z fatální nutnosti hrdinně bránil svou zemi, před tím i potom vedl mocenskou imperiální válku z cílem rozšířit svůj vliv a moc, což se mu z velké části povedlo. Stalinský režim nebyl o nic lepší než hitlerovský, možná jen ještě krutější k vlastním lidem.

"Povinně" bych nechal číst váš článek ty řvouny před radnicí Prahy 6, kteří dosud neprozřeli z učebnic dějepisu z roku 1950 ( i výrazně pozdějších) a ze školení VUMLu.

15 0
možnosti
MB

Vše popsané je zřejmé - pravdivé, událo se. Teď jde o to, co s tím ? U mne osobně nic - Tak chápu historii, bez ohledu za 41 let školních osnov a bývale dobovou ideologii. Píši a opakuji, že mezi Fašismem a Komunismem, nespatřuji absolutně žádný rozdíl. Podstata je identická - Uchopit moc, žvanit o dobru a činit zlo. Jisté změny nicméně existují ...

Dnešní Německo, se ústy prezidenta v Polsku, (po 74 letech od války), omlouvá - Kreml, jako vždy - Opět uzavírá své archivy. Utaj spisy = Ulevíš svému svědomí. Všechno praskne a vyjeví se. Stalo se - Hitlerovské Německo je zcela jiné, hnacím motorem Evropy. Tamní člověk, zejména Veterán si důstojně žije. Poražený vítěz 2 světové války si taky žije = Spokojeností své bývalé velikosti a přepadává dále. Je odměněn - 5 let po sobě mu reálná životní úroveň klesá. Jemu to v zásadě nevadí, protože je součástí Atomové velmoci = Hospodářsky rozvojové země. Jeho chudoba je důkazem, hrdosti - Lépe se mít nemůže - Pomáhá přece, těm druhým ... :-)

7 0
možnosti
Foto

"Utaj spisy, ulevíš svému svědomí" - Dokonale vystiženo!

Pro nás je bernou mincí chování Německa, které se po druhé světové válce kálo a dodnes to svými skutky potvrzuje. Němci taky páchali zrůdné věci, ale uznávají to a nebrání historikům v bádání.

Zatímco o detailech zločinů v době SSSR se většinou dozvídáme díky tomu, že část archivů je na území dnešní Ukrajiny. Tak například byl dokumentován masakr u Žitomiru, Historik Mečislav Borák se věnuje hlavně českým obětem, ale Žitomir byl součástí tzv. "Velkého teroru" při němž bylo v SSSR povražděno tři čtvrtě milionu civilistů, převážně neruského původu. Stalin prý nechal jejich masové hroby zabetonovat. Ale ani zavřené archivy, ani nejtlustější vrstva betonu nezabrání, aby jednou "otevřela hroby" Boží spravedlnost.

10 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám