Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

S predikcí pana Vodvářky, že ruská verze Černobylu bude cinknutá, lze s úspěchem souhlasit. Vzpomeňte na dokumentární cyklus "Velikaja vojna", kde autoři s růžovou nešetřili. Nám se to těžko polyká, ale na ruskou duši to působí asi stejně, jako když Putin v Kremlu projde pozlacenými vraty a kráčí pod křišťálovými lustry.

Hezky o Rusku píše ve svých blozích náš kolega Dan Eminger (O Argonautech a Voloďovi, mém ruském příteli). Jeho řádky popisují, nesoudí. Snad proto, jsou k pochopení ruské duše blíž.

8 1
možnosti
Foto

Gorbačov v devadesátých letech uvedl, že právě Černobyl byl fatálním důsledkem pádu Sovětského svazu.

6 0
možnosti
LB

Seriál netočí Rusko, točí ho soukromý ruský televizní kanál NTV, na natáčení přispělo ruské ministerstvo kultury. Je zajímavé, že jsem se v článku nedočetl, že by ten první seriál na dané téma z produkce HBO natočila "Amerika", že jsem se nikdy dříve od pana Vodvářky nedočetl, jak jiné filmové počiny z jiných zemí manipulují s fakty.

Kupříkladu nedávno jsem viděl na Prima zoom jakýsi seriózně se tvářící anglický dokument o druhé světové válce. Přímo mě zvedlo ze židle, jak je tam Chamberlain líčen jako hrdina a okolnosti mnichovské zrady Československa jsou zcela zamlčeny.

Čím to jen může být, že si ze všech možných filmových počinů manipulujících s fakty, nebo přímo lživých, vybral pan Vodvářka zrovna chystanou ruskou verzi Černobylu?

Odpověď je přece jasná: Pan Vodvářka našel další příležitost, jak si zanadávat na nenáviděné Rusko a Rusy. Kouzelná je poslední věta odsuzující Rusy za obviňování druhých místo sebe samotných a za neschopnost sebereflexe. Pane Vodvářko, takových národů na světě je, marno počítat, leč Vám podobným to nikdy nedojde, protože tunelové vidění demagogů širší pohled prostě neumožňuje.

10 10
možnosti
Foto

Ruský seriál se připravuje od roku 2014, kdy dostal ministerský grant ve výši 30 milionů rublů (kolem deseti milionů korun), uvádějí ruská médi. Natáčelo se v sousedním Bělorusku. Hlavním hrdinou snímku je podplaukovník sovětské rozvědky Andrej Nikolajev, kterého KGB vyslala do města Pripjať nedaleko elektrárny k plnění kontrašpionážního úkolu. Předmětem jeho zájmu je agent americké tajné služby CIA Albert Lenc. Podle RBK chce Lenc vyhodit elektrárnu do povětří a Nikolajev mu v tom má zabránit.

6 0
možnosti
Foto

Dná Drábová Český rozhlas "Líbí se vám seriál coby expertce?"

Není to dokument, tím pádem tam můžeme najít určité dramatické nepřesnosti. Ale na to, že nejde o technický popis, co se v Černobylu před 33 lety stalo, je to uděláno poměrně přesně. Pokud jsem tam některé nepřesnosti shledala, nejsou podle mě až tak důležité. To hlavní poselství podle mě spočívá v pohledu do stavu mysli papalášů, aparátčíků, kteří se nějakým způsobem snažili zamést celou tu událost pod koberec. Alespoň prvních několik desítek hodin, než si uvědomili, že to nepůjde.

17 0
možnosti
DT

Bohužel podstatou toho neštěstí nebylo selhání obsluhy, ale selhání konstruktérů, kteří zkonstuovali nestabilní reaktor. Další chybou bylo, že Sověti neměli žádný kontrolní mechanismus, který byl dával pozor na to, co s tím reaktorem kdo dělá.

10 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, v seriálu to bylo zmíněno, nechtěl jsem příliš rozšiřovat blog. Nicméně i s touto konstrukční vadou jedou dodnes některé reaktory v Rusku i po 30 letech. Podstatou katastrofy však byl ruský šlendrián.

5 0
možnosti
PS

P53e42t37r 10S43k37á66l13a

2. 8. 2019 9:11

Ruské filmové zpracování černobylské katastrofy zatím neznáme a vyjadřovat se k němu je spekulace. Pokud bude příčinu hledat jinde, než byla, bude to směšné. Stejně směšné jako je snaha některých zdejších diskutérů obhajovat Rusko za každou cenu.

8 0
možnosti
Foto

Proč tedy níže píšete, že za VŠÍM je zločinný Západ?

2 3
možnosti
Foto

Pane Vodvářko,

ještě, že Vás máme.

Vy jste ten, kdo nás vždy uvede na správnou cestu a odhalí, že VŽDY je za vším zločinné Rusko.

8 6
možnosti
PS

P54e91t15r 96S47k48á46l35a

2. 8. 2019 8:51

Pane Petříku, ještě že Vás máme. Vy to zajisté uvedete na správnou míru a ujistíte nás že Rusko je v tom zcela nevinně a za VŠÍM je zločinný Západ.

18 2
možnosti
Foto

Použiji parafrázi jednoho nejmenovaného, leč, velmi populárního diskutétra - podle kvikotu lze usoudit, že autor blogu ťal do živého;-DR^

10 2
možnosti
Foto

Proč zde tedy kvičíte?

6 4
možnosti
AL

Mám rád ty tzv. "vodvářkoviny". Odbornící našly nový pojem: fejkoblogy.

Tak je to správné, tak to má být! :)

-------------------------------------------------

Když natočí Američan film o ruské elektrárně = pravda.

Když natočí Rus film o jaderné elektrárně = lež.

.

Jak jednoduché ! :)

A to ještě občan Vodvářka ten seriál RF neviděl. :) A proč také? V dnešní době není třeba. :)

Karma bude, ego bude, ve výběru bude, vzájemné plácání po ramenou také bude.:)

Na co pravda, to je u některých blogerů naprosto zbytečný balast. :-)

9 9
možnosti
AL

Děkuji za přečtení. :)

2 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,52
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám