Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D69a79v96i98d 21V29l86k

30. 7. 2019 5:54

Prostě jsme to podělali. Je to jak s vředem ,když ho nepropíchneš, budeš ho mít na zadnici půl roku. Když se člověk nepostaví a nevyrovná s minulostí nevyčistí se vzduch a lidi pak volí STBáky.

11 1
možnosti
Foto

Ano, ti sadisté chodí mezi námi, berou báječnou pensi - vždyť přeci sloužili vlasti, tak jaképak "zločiny", že. Pan Jakeš dává rozhovory o dobrotě socialismu a zlém kapitalismu a přitom z něj žije jako to pověstné prase v žitě. A nejhorší na tom všem je, že se z nich nikdo nestydí, nikdo nepřijde a neomluví se pozůstalým. S tím vředem máš pravdu, on potom praskne v době, kdy to nikdo nečeká.

8 0
možnosti
ND

Nejvíce mě překvapuje, že až teď je tento apel. Myslím, že je to zneužití mučených a umučených politických vězňů pro politické hrátky.

3 2
možnosti
Foto

Nemyslím, paní Dubcová. Ta komise je česko-německá, neviděl bych za tím žádnou politiku. Spíše je smutné, že až po tolika letech se někdo rozkýval.

7 0
možnosti
Foto

:-)R^Ano, nestačí jenom paušálně odsoudit ideologii a režim. Ideologie nezabíjela, a odpovědní často nejsou jen příslušní lidé, kteří neplnili rozkazy, ale ti, kteří rozkazy, které vydávat nemuseli vydávat, vydávali. Jinými slovy hrůzy fašismu, nacismu a komunismu nepáchaly ony mylné a často zvrácené ideje, ale páchali je lidé, kterým to příslušné režimy umožnily a ideologie, které takové činy ospravedlnily.

10 2
možnosti
VV

A dokonce meli i konkretni jmena. Pamatuju se dokonce na jmeno toho "pana" co vesel Miladu Horakovou. Za odmenu dosta domek v te nejvetsi prazske vilove ctvrti, ktery musela opustit rodina prazskych Nemcu.

7 0
možnosti

R^

Dík za upomenutí, jací byli naši komunisti zavrženíhodní vrahové. A jsou dodnes!

:-)

8 2
možnosti
ZD

Další chorý mozek...

1 6
možnosti
Foto

Stejně tak by se měly vyšetřit a přísně potrestat vraždy na bojištích 2. světové války a vraždy při bombardování měst. Bude to fuška prošetřit těch 50 milionů.

2 14
možnosti
LF

L33u37k40a11s 89F81i25k31r

29. 7. 2019 20:51

Pokud nechapete rozdil mezi valkou a mirem, tak Panbuh s vami. Rv

11 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Velký dík, Tomáši.

Nikdo dnes určitě neprahne po nějakých drastických trestech, ale jednoznačné, hlasité, veřejné morální odsouzení těch, kdo nesou vinu, je naprosto žádoucí. Jinak se naše země z toho marazmu nevyhrabe a pocit bezpráví zde zůstane jako hořká pachuť i nadále. Společnost, která se neuzdravila ze zla minulosti, je potáhne s sebou po dlouhá léta.

Je zajímavé, jaké nenávistné útoky - a od koho - opakovaně vyskakují proti Jaroslavu Hutkovi, který vystupoval v televizním pořadu Příběhy železné opony. Seriál měl 39 zastavení. Archiv zde: https://www.ceskatelevize.cz/tv-program/hledani/?filtr[SIDP]=10095467107&stranka=5

39. díl nazvaný "Akce zpěvák", o osudech Jaroslava Hutky, je zde: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10095467107-pribehy-zelezne-opony/406235100221039-akce-zpevak/

16 0
možnosti
VV

Sice ne vsechny, ale nekolik dilu jsem videl. Byl to vyborny seriala a chapu ze za nej byvali i soucasni stranici Jaroslava Hutku primo nenavidi.

Ten serial by se povinne mel promitat na strednich skolach, aby zde dospivajici nepsaly podobne nesmysly jako jisty Daniel & Co.

8 0
možnosti
PL

P84e26t82r 54L46a28n64g41e91r

29. 7. 2019 18:24

Plyšák nebyl žádnou revolucí, šlo jen o převzetí moci mezi komunisty "starými" a "novými". Ti noví opustili rodnou stranu a nalezli do jiných stran. Jelikož měli mezi sebou pribuzenske a kamaradske vazby, k žádnému potrestání nedošlo. Vyjma několika víceméně symbolických případů.

Je to svinstvo a dobře, že o tom píšete. R^

3 0
možnosti
Foto

Ale potom by bylo stejným svinstvem žádost Trumpa, aby Mexiko financovalo stavbu zdi, která měla a má bránit odchodu Mexičanů z vlastního státu.

0 2
možnosti
MV

uvidime,Tome, uvidime

4 0
možnosti
Foto

Obávám se, že to u nás to bude tzv. "do ztracena" ;-(

3 0
možnosti
Foto

doufejme....díky za vstup

3 0
možnosti
Foto

Beru, ale měli by žalobci prokázat, že nemohli odejit z NDR jinak než přes naše státní hranice legálně. Že tedy jednali v krajní nouzi v ohrožení svého života, nikoliv že šli pouze za lepším.

0 14
možnosti
Foto

Pane Řezníku až Vás někdo zastřelí, že jste si šel pro lepší chleba k pekaři a ne do supermarketu, tak by měli žalobci prokázat, že jste k tomu pekaři šel v krajní nouzi a nikoliv pro lepší chleba.

9 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,52
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám