Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vždy bychom měli posuzovat, komu byl ten či onen projev určen. Šlo o stranický aktiv, který měl být přemluven k aktivnějšímu podílu na přestavbě.

A mimochodem, daný projev se šířil bez autorizace, tedy šlo o krádež duševního vlastnictví. Není divu, že v podstatě tedy odstartoval něco, čemu se říkalo privatizační puč, respektive možná správněji nabylo podoby privatizačního puče. Nekritizuji, pouze vysvěltluji, jak se na tom podílel smějící se Vondra.

2 4
možnosti
VS

Jakeš a duševní vlastnictví;-D;-D;-D

5 0
možnosti
DR

"Archivy a televizní šoty nám poskytují možnost připomenout si to, co - řečeno slovy písně W. Matušky - všechno vodnes čas."

No nevím jestli opravdu vodnes. Když jsem to včera poslouchal, tak jsem se sice na jednu stranu bavil, nicméně na straně druhé mi některé pasáže připomínali dnešní dobu.

3 1
možnosti
JK

He, he, no jo "MOTÝLE" v Lysé nad Labem a "i když jsem jim rozdal peníze, tak stejně stávkujou", "milióny, milióny berou". Je to jak déjà vu.

11 0
možnosti
JN

Kdy se v továrnách stále scházeli pracující, aby všichni jednotně a s patřičným odporem posoudili pamflet "Několik vět" a dali najevo svou vůli, aby jim strana zajistila klid na práci a oni mohli zvýšit své již tak vysoké pracovní tempo.

Zdroj:https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=721281

Pane doktore, zapomněl jste zdůraznit, že tu petici jste vy podepsal již v lednu přestože byla vydána až v červnu.

V té době jsem pracoval ve středně velké strojírenské firmě, která byla jedním ze závodů velkého koncernu, a o žádné vámi popsané aktivitě tam nikdy nikoho ani nenapadlo uvažovat a samozřejmě žádná podobná snaha nebyla ani v ostatních pobočkách, ani na generálním ředitelství. Jakešův projev na kazetách se šířil kopiemi a každý se mu smál.

Já vím, kdysi jste mě požádal, abych se k obsahu vašich slohových prací nevyjadřoval, ale jak pravil pan Werich, boj s lidskou hloupostí se nedá vyhrát, ale nesmí se s ním přestat. Já vás za hlupáka nepovažuji, jen vás slušněji než si zasloužíte upozorňuji, že tou křečovitou snahou vyjadřovat se k tématu o kterém by pro vás bylo lépe mlčet, ze sebe hlupáka děláte.

5 5
možnosti
JK

Mám opačnou zkušenost, u nás aktivistická buňka KSČ společně s členy LM petici podepsali a požadovali to i po všech zaměstnancích. Vyhnout se tomu dalo jen stěží, já byl například nemocen. Tenkrát odmítnout podpis listiny, kdy na bráně do fabriky stál s papírem komouš a dva milicionáři, byl dost hrdinský kousek.

Vaše osobní zkušenost je možná jiná, ale na tomto příkladu (pokud je pravdivý) zlehčovat, nebo omlouvat krvavý zločinecký režim, je přinejmenším neúcta k jeho obětem. Pokud tedy nechcete přiznat, že komunisti zdevastovali tuto zem a jen krutými represemi udržovali svoji moc, pak mlčte, děláte ze sebe spoluviníka.

5 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Skvěle, Tomáši! Včetně dobových souvislostí, které vůbec nebyly tak zábavné jako ten projev z Červeného (pardon, Rudého) Hrádku. Komunistické mlátičky dál fungovaly a režim se dokonce pokusil v listopadu 1989 poslat na stávkující studenty Lidové milice. Plné autobusy s milicionáři byly přivezeny odkudsi z Kladna a čekaly na Vyšehradě na povel k zásahu...

10 0
možnosti
RK

Naposledy chválil EU, takže když se může obrátit marxista Barroso, komunistka Mogherini, tak proč ne Milouš Jakeš? Nějaká funkce by mu také slušela;-)

1 1
možnosti

Jako Milouš byl pouze pokřtěn, jinak používal jméno Miloš (možno dohledat).

1 2
možnosti

Píšete stokrát omílané hlouposti, kdyby jste si o tom Jakešovi alespoň něco zjistil, když už o něm píšete článek. Na netu je teď nově ke zhlédnutí dokument "Milda", tam třeba zjistíte, jak to vlastně bylo s tím slavným projevem. On jako mladý pracoval ve Zlíně u Bati (a ten jistě žádné hlupáky nezaměstnával), třeba Jakeš tam vystudoval elektroprůmyslovku (takže moc dobře věděl, co je to bojler) a později už jako člen strany a vysoký funkcionář se věnoval zemědělství (takže znal i ty rychlovýkrmné brojlery). A to, že v 96 letech chodí bez hole a třeba i stále jezdí na běžkách (možno vidět v tom výše citovaném dokumentu) není nic zázračného, prostě jen nikdy nechlastal a nekouřil (byl to spíše suchar), takže jeho tělo není zhuntované.

4 12
možnosti
Foto

Kdybyste si přečetl pozorně článek, pane Štětko, tak se nijak nezmiňuji o životosprávě Vašeho favorita.

To, že Milouš Jakeš cosi vystudoval a že pracoval u Bati (ona manuální práce při pásu nepotřebuje špičkový intelekt, že), vůbec nezaručuje, že daný jedinec je připraven vést 15 miliónovou zemi. Nebo jsem žil jinde, než v zemi, kde se věčně něco shánělo, kde se stály fronty na toaletní papír?

A k dalšímu. Pamatuji doby, kdy vysocí funkcionáři - kteří selhali ve vedení třeba školství, byli přesunuti do vedení čehokoliv jiného a to jen z prostého důvodu, že byli spolehliví a drželi základní linii strany.

Nevím, kolik máte let. Já jsem tu hnusnou dobu zažil a žádný film "Milda" mi názor na tohoto jedince nezmění.

10 3
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,46
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám