Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K dosavadní diskusi chci podotknout asi tolik.

Chápavější čtenáři pochopili, že nejde o minulost, ale o současnost pana Ondráčka. Jedinec, vybavený basální sociální inteligencí, připustí, že v jisté době - zejména svého raného mládí - pochybil. To se může stát každému z nás.

Co je podstatné, je že pan Ondráček nemá ani smítko sebereflexe, on je na svou činnost hrdý a obhajuje ji. Pan Šídlo mu chtěl vtipně naznačit, že by se měl nad sebou zamyslet a být třeba méně aktivní ve veřejném životě, což by udělal každý, který onu sebereflexi v sobě má.

Co je na napsaném k nepochopení?

28 0
možnosti
MV

pochopili to vsichni, Tomasi, jen nekteri se jako na obrtliku toci v tom, ze "to" prece bylo pred 30 lety... slovo sebereflexe zrejme nemaji ve svem slovniku

6 0
možnosti
JS

Pan Novák, bije babky ve Španělsku, autor blogu demonstranty v Praze, pan Petřík upaluje lidi v Oděse a Tomáš Flaška zápas píská.

0 6
možnosti
OK

O53t69a 63K20i59n50c

18. 1. 2019 14:49

Pokus o vtip? Ale dost hloupý.

2 0
možnosti
VK

Máte pane Vodvářko ten pocit ,že pan Ondráček šel do sboru aby někoho ,,obuškoval" ? Je to to samé jako když součastní policisté zasahují proti nepovoleným demonstracím ap. Myslíte ,že i oni šli k policii jen proto aby mohli používat donucovací prostředky? Udělat z někoho doživotně udělat ,,obuškovací stvůru " je hrozně jednoduché a laciné. Vy máte asi pocit , že Vy jako devatenáctiletý kluk by jste se zachoval jako hrdina ,neuposlechl rozkazu nadřízeného v tak psychicky náročné situaci by jste okamžitě věděl jak se zachovat. Bravo!

3 6
možnosti
MV

pane Kudrno, mluvme o soucasnem chovani pana Ondracky. jeho minulost je jasna a k sebereflexi nedoslo. a o sebereflexi je aktualne rec

10 1
možnosti
MV

pan Odracek je pro me doklad toho, ze nekteri proste svedomi nemaji. a kdyz nemaji svedomi, pro me neexistuji ani oni. Ondracek jen zapadl do jisteho tymu tech, kteri ho budou obhajovat. jeho obhajci jsou stejni jako on - lhari

12 2
možnosti
Foto

Pane Valičku,

a jaké Vy máte svědomí, když zásahům policie proti demonstrantům na Západě tleskáte a zločiny banderovského režimu na "demokratické" Ukrajině dle západního vzoru Vám vůbec nevadí?

2 10
možnosti
SN

:-)........Pane autore, já jsem v té době žil, už dospělý. Vnímali jsme to jen přes televizi. Víte, že každý režim se brání, když ho chce někdo napadat. Pro Ondráčka to bylo zaměstnání, jako pro další tisíce policistů, neboli esenbáků, jak se pravilo. Rána obuškem bolí, ale krev netekla.

Viděl jste záběry ze Španělska, jak tam policajti tahají staré babky za vlasy po zemi,manifestanty řežou bez zábran obušky do krve.

Nebo....poslední video z Francie, všude krev, policie smýká demonstranty, jak dobytek a poslední zpráva.....jak jsem četl, tak podávám. Při manifestaci prostřelena hlava otci od tří dětí! To jsou lidská práva po třiceti letech? Ve srovnání s tím to byla tehdy selanka, jak se vyjádřil o r. 1989 president.

6 8
možnosti
Foto

Je jasné, že Vy ho budete hájit. Čekal někdo něco jiného?

13 2
možnosti
Foto

Karma. Tatínek pana poslance, vzpomenutý v textu, je osobnost inspirující. Sledoval jsem s ním kdysi půlhodinový pořad, mohlo se to jmenovat ekonomizace pokrokových názorů.:-)

5 0
možnosti
Foto

Díky za článek R^. Jenom si říkám, jestli právě díky tomu rozhovoru z 89. není Ondráček dneska tam, kde je.:-/

4 0
možnosti
AL

Příslušníci Pohotovostního pluku VB, přezdívaného „Jakešovo gestapo“.

Velikost člověka je dána velikosti jeho "soupeřů". Občan Vodvářka se zde (jak jinak než skvěle) rozepsal o devatenáctiletém klukovi.

Bohužel (proč mě to nepřekvapuje) jaksi už po několikáte minul jeho tehdejšího velitele Lubomíra Metnara. Jediný rozdíl mezi Lubomírem Metnarem a Zdeňkem Ondráčkem spočívá v tom, že současný poslanec KSČM se ostrých zásahů proti demonstrantům účastnil a přiznal to, kdežto Metnar ztratil paměť a přímou účast nepřiznal.Zastával funkci ministra vnitra !!! 13.prosince 2017 - 27. června 2018

[>-]

5 2
možnosti
Foto

Máte jedinečnou možnost, pane Ličko. Vaše blogy o průjezdu US army jsou již poněkud staršího data a tak jsme ochuzeni o Vaše literární příspěvky. Což takhle si dát pana Metnara?

Fakt bych si Vás přečetl.

7 0
možnosti
MB

Myslím si, že nejspokojenější v současné dobvě - může být duchovné gigant , soudruh Milouš Jakeš. Dlohou dobu, visel osiřele jako ten kůl v prázném plotě. Místa se začínají úspěšně zaplňovat! Slušné místo zabírá Zeman, trámoví velebí Veleba, Vodička žádá místo u Ondráčka. Zase tlačenice, Ovčáček chce být stále u hradního pilíře! Obchází Soukup a přemýšlí. I Bureš volá, mne nikterak pevně upevňovat nemusíte! Já z tohoto plotu nevypadnu - Nikdy! Rozumíte mi - Nikdy! Přijíždí balík latěk! Z centrály! Razítko - Politických vězňů 9 111 21 Praha 1. Joj, Zemský ráj - opět hezký to plot na pohled ! ... :-)

9 0
možnosti
Foto

Tento blog a diskuze pod ním pouze dokazuje, jak rychle jejich autoři opustili prapory svobody a tolerance, pod nimiž se tehdy demonstrovalo. Co je tím získáváno? Pouhá kompromitace tehdejších demonstrantů. Pamatujete: "Nejsme jako oni". Jak se to rýmuje s požadavkem, aby někdo někam zalezl a byly mu vyčítány jeho tehdejší postoje a že se poníženě nekaje.

Mně to silně připomíná tehdejší stranické dotazníky: Co jste dělal v r. 1948?

5 5
možnosti
AL

Oni je nikdy nedrželi. Pouze se kooptovali na tzv. morální veličiny, které budou druhým předvádět svou duševní velikost.

:-)

2 6
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,44
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám