Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^:-), ano, připomínat, děkuji za článek...

0 0
možnosti
Foto

Ta píseň je nádherná, poděkování za ní i za článek. :-)

2 0
možnosti
Foto

Taky jsem si ji pustil. Je krásná R^VR^

1 0
možnosti
VV

Ano, byla to kruta doba, ale domnivam se ze je nutne propomenout, ze nebyl jen nemecky nacionalizmus.

Manzelka si do naseho svazku prinesla i kucharku jeji maminky od pani Marie Janku Sandtnerove. Tam se to jen hemzi reklamami typu ceska hospodynka vari z ceskeho masla a podobne.

0 0
možnosti
Foto

zrovna nedávno jsem si o tom přečetl v souvislosti s Norimberským procesem.

0 0
možnosti
JH

J37a13n 59H26a44r65v85a79n

8. 11. 2018 10:38

"Sílící antisemitismus a útoky proti Židům /Francie, Německo, ..." - zbývá dodat, že jsou vyvolávány převážně nově příchozími muslimy, z domova patřičně vychovanými.

A jen na okraj přijdou informace o státem podporovaném, ev. tolerovaném nacismu u našich přátel (?) - Estonsku, Litvě, Ukrajině. Jeden z odkazů: https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1044943-riga-povolila-pochod-za-lotysske-veterany-ze-zbrani-ss.

Banderovi po "Vítězném Majdanu" začali stavět pomníky a pojmenovávat po něm ulice. Že banderovci masově vraždili Poláky, Židy, ... jaksi "nevadí", hlavně že zabíjeli Rusy. Ještě po válce z Ukrajiny prchající banderovci vyhledali v Československu holocaust přeživší Židy a povraždili (Google: Kolbasov, banderovci).

2 0
možnosti
MS

Je dobré to pořád připomínat. Někteří už zapomínají, nebo nechtějí vědět.

P.S. Zazpívali jste to moc pěkně. :-)

3 0
možnosti
DH

D19a43v45i38d 97H81o85r73á43k

8. 11. 2018 12:01

Musím s Vámi, pane Stehlík jednoznačně souhlasit, že píseň uvedená na konci blogu byla sborem skutečně překrásně a procítěně zapěta.

Jen věčná škoda, že v aranžmá neustále a téměř trvale, a po celou dobu zpěvu zcela zakrýval patrně poměrně bezohledný kapelmajstr, který si svými vstupy do popředí zabraňoval, pohledu na druhého zleva stojícího. A to natolik, že jsme si v klipu nemohli užíti výrazu v tváři a pohybové krásy onoho druhého zleva stojícího, pana Vodvářky.

0 0
možnosti
Foto

Před osmdesáti lety, to jsem se co nevidět teprve narodil. Tomáši, děkuji za informace které se staly krátce před mým narozením! A přeji povedený den! R^

3 0
možnosti
DH

D81a53v61i24d 66H53o48r93á26k

8. 11. 2018 10:31

Je smutné, že lidstvo je nepoučitelné, o čemž svědčí denně různé tragické události a nevyhnulo se to ani dnešnímu dni. Právě dnes informuje list Los Angeles Times a převzaly i ostatní tiskové agentury, které píší o řadě obětí, jejichž životy vyhasly po střelbě v baru Thousand Oaks severně od Los Angeles dnes v noci.

0 0
možnosti
Foto

Historie se prý neopakuje, ale je to spíš mýtus, a přestože platí, že "nelze vstoupit dvakrát do stejné řeky", je zjevné, že lidstvo se vždy po několika generacích dostává do velmi podobné situace, jejíž příčiny mohou být sic různé, ale důsledky bývají nebo mohou být často podobné - dnešní atmosféra ve společnosti je v mnohém podobná, a na tomto příkladu je vidět, jak málo stačí k tomu, aby se vývoj zvrhl v čiré zlo. Díky za připomenutí, je ho potřeba víc než kdy jindy. Karma.R^

7 0
možnosti
KT

Říká se, že se historie neopakuje v kruhu, ale ve spirále, tedy vždycky je ta nová událost něčím trochu jiná, ale velmi podobná té předchozí.

1 0
možnosti

R^

Je mi smutno z toho, jak člověk odmítá Boží lásku, království Boží lásky na světě a s chutí likviduje spravedlivé, vzdělané a aktivní lidi.

:-)

4 0
možnosti
DH

Promiňte, že trochu odstoupím od tématu zde popsaného smutného výročí, ale nemohu jinak, než Vám pane Šimku Váš, zde vyjádřený smutek, trochu prosvětlit přáním všeho nejlepšího k Vašim dnešním jmeninám a tak Vám přeji příjemné prožití svátku, hodně zdraví, štěstí, úspěchů ale i inspirace a témat, která by při psaní Vašich článků přispěla k vyšší čtenosti a příznivých reakcí diskutujících.

1 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,46
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám