Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trochu z jineho soudku a z dnesni doby:

I dnes jsou situace, kdy jste slusny obcan a police vas mnoho mesicu sleduje. Sverila se mi jedna pani, ktera zije na konci vesnice. A kolem jejiho domu stoji jeste 2 domky jejich pribuznych. Jeji synovec, ktery mel normalni zamestnani, jeste prodaval drogy. Nikdo z pribuznych o tom nevedel. A pak je zavolali k vyslechu a podani vysvetleni. A ta pani zjistila, ze o ni a ostatnich policie vi vsechno. V kolik jdou do prace, v kolik zpatky, kde a co nakupuje. Kdo k nim chodi na navstevu, ze v patek na zahrade grilujou a kam chodi na houby. A pritom tato rodina bydli na konci vesnice a kolem je pole a les. Takze policajti je skoro rok sledovali dalekohledem asi nekde z lesa nebo od sousedu. Strasna predstava.

3 0
možnosti
Foto

Tome, dobře a pravdivě napsáno, ale dnes, bohužel, s celkovým vyzněním článku nemohu souhlasit. Rozdíl mezi dobrým a špatným člověkem je "jedno špatné rozhodnuti" a je jedno, pod jakým nátlakem jej udělá. Lidé, kteří tehdy spolupracovali s STB, která využívala jen toho, že všichni na sebe navzájem bonzovali, prostě selhali. Dnes to začíná pomalu vypadat tak, že to bylo správné, že se v podstatě nic nestalo a jak k tomu přijdou Ti, kteří neselhali a díky svému morálnímu postoji se třeba nedostali k lepšímu fleku v zaměstnání? Myslím si, že je toho odpuštění v nás nějak příliš a bývalí agenti se nám smějí do ksichtu, berou fajné důchody anebo si rovnou chodí pro metály do Kremlu :-)

3 1
možnosti

Je potřeba dělat rozdíl třeba mezi Nohavicou, kterého zlomili a třeba Burešem, který spolupracoval pro kariéru.

2 0
možnosti
Foto

Je, bohužel, až tragikomické, že ,,kauza Nohavica" je pro mnohé inspirací, či až ,,prozřením", navíc opět velice až zpolitizovaným. Jinak ,,čistému vše čisté". Kdopak asi tehdy předal údaje i o autorovi a jeho manželce do VoA, a také proč. Je to ne nepodobné tomu, kdy mohl jistý Uhl tlf. předat údaje o ,,mrtvém" studentu Šmídovi do VoA. Asi si málo kdo dnes uvědomuje, že veškeré tehdejší aktivity sledovala i tehdejší StB, jakož i jiné mocenské složky tehdejšího režimu, který se tehdy již zcela pokládal, a počítal pomalu se vším, a mnozí ,,klíčový hráči" nejen u nás, s tím počítali.

3 0
možnosti
Foto

Oprava. Uhl onu info telefonoval do RFE!

0 0
možnosti
Foto

Nerozumím tomu, za socialismu všichni předstírali, že pracují a stát předstíral, že je platí. Tak proč vám mělo v r. 1989 vadit, že by tomu Vašemu předstírání někdo učinil konec? V ,momentu, když už bylo všem jasné, že komunisté zůstanou jenom do švestek.

To jste tedy ještě v tom roce 1989 předpovídal StB ještě dlouhá léta panování. Takže Nohavicovi nelze žádnou kolaboraci vyčítat.

1 5
možnosti
Foto

A máte pocit, pane Řezníku, že pan kolega Vodvářka panu Nohavicovi něco ve svém dnešním blogu vyčítá...?

4 0
možnosti
Foto

R^ano, a používalo se hodně neviditelných zásahů a perzekuce

4 0
možnosti
Foto

Nejen neviditelných. O cílených provokacích ani nemluvě.

3 0
možnosti
Foto

Karma. Přesto Vám pan Petřík stále tvrdí, že jste prominent minulého režimu, protože jste si dovolil vystudovat na doktora. Jestli on nebude z těch, o kterých píšete ... .

20 0
možnosti
Foto

Na pana Petříka nemá smysl reagovat, Tomáši. On nic nechápe.

6 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Řekněme si s papežem Františkem - Kdo jsme my, abychom mohli soudit?

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-) R^

14 0
možnosti
Foto

R^Přesný popis situace. Vydírání a zastrašování byly běžnou součástí "verbování". Ti, kteří podlehli, nebyli hrdinové, ale ti, kteří je zlomili, byli zločinci.

19 0
možnosti
VV

Tak tem kteri podlehli vydirani a zastrasovani bych promunul, ale tem kteri dobrovolne podepsali aby se postarali o rodinu opravdu ne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,52
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám