Diskuse

Absence přesného pojmenování stavu jako problém lidského konání.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas. R^

Neodpustím si však poznámku: Pokud přistoupíme na nikým nezpochybňovaný fakt, že se z celkového počtu integrovaných imigrantů zradikalizuje byť jen mizivé promile, musíme také připustit, že čím méně jich tady budeme mít, tím lépe si radikály v budoucnu ohlídáme.

0 0
možnosti

R^ Domnívám se, že ty příčiny jsou dávno známé, občas je někdo i zmíní, ovšem ty příčny se nikomu nebudou líbit. Malá nápověda je loňský atentátník z Mnichova.

1 0
možnosti

Hezký článek. Ale pozor. Někteří tady takto psali už před lety a z nějakého důvodu už tady jejich články nejsou k nalezení... Zřejmě je to přestalo bavit, své články dobrovolně smazali a odešli z těchto stránek. Jiné vysvětlení nemám...

0 0
možnosti
Foto

Díky za tento článek. Je to smutné zjištění, zároveň i výzva hledat řešení. Absence morálních hodnot ničí nejen charaktery jednotlivců, ale i celé společnosti.

1 0
možnosti

Ano! Pravdu považujeme za lež a lež za pravdu! Toto matení jazyků je pro společnost sebevražedné! Destrukce společnosti je snadná, rekonstrukce velmi obtížná. Matení jazyků jde cesta do destrukce!

:-)

1 0
možnosti

Ano, souhlas; rozbor příčin je cesta. Zůstává však jednoznačný fakt, že jak terorista tak i "umírněný" vyznávají totéž; tedy všechny ty verše nabádající k násilí. Umíte si představit, kolik muslimských srdcí zaplesalo nad těmi hrůznými činy spoluvěrců ve VB? A to přesto, že navenek zazní: odsuzujeme!

Není možné, že by Bůh - Alláh měl přání, aby svět stagnoval ve středověku. Jeho dílo je, že dal člověku rozum. Předpokládal tedy, že se lidstvo bude vyvíjet. V Koránu je zdůrazněno, že byl seslán ARABSKÝ Korán a tedy tam, v Arábii, měl i zůstat.

Mnohé verše mají historický kontext a takto by měly být označeny - pro současnost zneplatněny. A musí to udělat sami muslimové; jsou toho schopni?

Příklad: vztah, který se utvářel mezi Medinou a okolními kočovnými kmeny nemůže být generalizován, zobecněn a uplatňován vůči všem nemuslimům.

Tedy rozbor ano, ale ne povrchní; je třeba jít k jádru věci.

0 0
možnosti

Potíž je v tom, že ty verše nabádající k zabíjení nebyly obvykle seslány a pronášeny před bitvou, ale až po ní. Mohamed se postavil uprostřed mrtvol a řekl svým ovečkám, jaké příkazy k zabíjení seslal Alláh pro doby budoucí.

0 0
možnosti

R^ Udělal jste výrazný myšlenkový posun od bagatelizace vlivu islámu.

2 0
možnosti

A vy si myslíte, že Britové neprovedou detailní rozbor proč terorista x spáchal otřesný zločin. Že bla bla bla - viník ji islám ... To snad nemyslíte vážně.

Evropa si nevolí opravdové vůdce. A kteří by to měli být - Halík, Schwarzenberg, , Horáček ? V dnešním světě daleko více než v minulosti nevládnou politické strany ale nadnárodní elity daleko mocnější než individuální státy.

0 1
možnosti

Nadnárodní elity? Nestačí Vám domácí kmotři a mafiáni?

0 0
možnosti