Diskuse

Čtyři roky pontifikátu papeže Františka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

L80e70o51š 48R14y43š11k45a

19. 3. 2017 23:11

Děkuji za zhodnocení pontifikátu papeže Františka. Je to osobnost, která smiřuje a nutí mnohé přemýšlet.:-)

1 0
možnosti
Foto

Co dělá papež ve prospěch křesťanů pronásledovaných v muslimských zemích?

0 0
možnosti

Díky! Tyto myšlenky v naší společnosti absentují! Někdy mám pocit, že existují jen bezhlaví křiklouni proti všemu kvalitnímu!

:-)

1 0
možnosti

J51a42r30a 33R10a75n94k

14. 3. 2017 0:46

Vynikajici zhodnoceni nejlidstejsiho, inteligentniho Cleveka!!R^R^

Od Vas a nekolika dalsich ani nic jineho necekamR^

3 0
možnosti

J79a16r35a 49R14a17n94k

14. 3. 2017 0:46

Oprava: cloveka

0 0
možnosti

R28a60d47e44k 11J92a66r24o28š

13. 3. 2017 19:20

Do papeže Františka jsem vkládal velké naděje, ale mám nyní velmi rozporné pocity... Na jedné straně uznávám, že je to veliký a upřímný humanista, ale jeho některé kroky či postoje jsou pro mě už za hranou... Posledním "hřebíčkem do rakve" pro mne byla reakce Vatikánu na postup a chování Suverenního Řádu Maltézských Rytířů.

Naopak, kdo mě z církevních prelátů příjemně překvapil a zcela jsem na něj změnil názor je pan kardinál Duka.

1 1
možnosti

Nejde o to, aby byl humanista, jde o to, aby následoval Krista!

0 0
možnosti

Moc pěkně napsané:-)R^

3 0
možnosti
Foto

Jsem sice pokřtěný, ale k praktikujícímu křesťanovi se ani neblížím ani na kilometry a jsem nanejvýš jakýmsi "nezařazeným teistou". Takže o současném papeži mohu mít pouze své nějaké dojmy a hodnotit si ho vůbec netroufám.

Mám jen pocit, že papež František se marně pokouší o "křesťanství s lidskou tváří" - tj. o nenadřazené, nepokrytecké, nefalešné, pokorné a skutečně láskyplné křesťanství.

Divím se, že ho ještě jeho podřízení za něco tak neslýchaného neexkomunikovali nebo přímo nezabili ....

2 1
možnosti

P.P. František neprezentuje křesťanství s lidskou tváří! Prezentuje nám poslání Ježíše Krista! Mnozí křesťané se konečně dočkali a změnu pocítili již při vyslovení jeho jména: František. Všem poctivě hledajícím křesťasnům bylo hned jasné, o co jde!

1 0
možnosti

Jsem dalek toho aby mi k životu stačilo dobré jídlo, povrchní zábava atd. Navíc jsem byl až příliš demagogicky vychováván ke katolictví svými předky. Bohužel musím konstatovat, že katolíků v Evropě i jinde ve světě valem ubývá. I v baštách - Itálie, Španělsko, Irsko. Proč asi? I když nechápu papeže jen jako "trenéra klubu, kterému se nedaří", tak bych jeho činnost zase příliš neadoroval. Uruquayský prezident také žil skromně v chatrči a k čemu takový extrém je?

0 1
možnosti
Foto

Možná je problém ve Vaší druhé větě. Ono "dědictví otců", už zřetelně neplatí, podstatou bude nejspíše osobní víra jedince a jeho postoje k životu a ke svým blízkým.

Třeba Židům byl jejich chrám zničen 2x v dějinách a nezdá se, že by to bylo tak úplně na škodu. Krize církve ve středověku vyprodukovala velikány typu sv. Františka z Assisi apod., tedy vždy v dobách, kdy byla církev tak říkajíc "na dně", vyhaslá a vyprázdněná.

Proto beru papeže Františka jako jistého proroka nových časů a pořádků. U něj jeho život neberu jako extrém, ale jako jeho vlastní přirozenost.

5 1
možnosti

Nemyslím si, že Bůh křesťanů je stejný jako Bůh muslimů - Alláh. Zvláště ne po opakovaném přečtení Koránu. Nevadí Vám, že v této "svaté knize" přisoudili Marii bratra Arona, bratra Mojžíše a tak ji posunuli o cca 1300 let zpět???

A rovněž "svatý verš" : "Neberte si židy a křesťany za přátele...." nedává prostor pro omývání nohou.

1 2
možnosti
Foto

Pane Kulhavý, já nepíšu o odlišnostech jednotlivých náboženství, které se svým výkladem a prováděním některých úkonů podstatně liší.

Pokud se křesťan modlí, tak začíná: "Věřím v jednoho Boha....". Tato modlitba nezačíná: "Věřím v jednoho z Bohů..."

Takže asi tak.

2 1
možnosti