Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky!

Takových článků je třeba více! Zvláště v době, kdy naši občané tolik podléhají ruským desinformačním agenturám! A když teď chce Putin přepisovat dějiny...

Díky!

:-)

3 0
možnosti
Foto

Díky Bohumíre, máte bohužel pravdu.....

1 0
možnosti
Foto

J96a60n49a 52M53a51j44o36v81á

7. 11. 2016 20:57

Tomáši, děkuji Vám za připomenutí a souhrn. Měla by to být povinná četba (bez ohledu na školní docházku). Díky.R^

3 0
možnosti
Foto

díky, ale některým to nestačí

1 0
možnosti
JL

Hezky popsán historický sled událostí. To samé i s obrázky ukázal nedávno dokument , vysílaný na čt2, "Apokalypsa Stalin". V roce 1917 byl Lenin hvězda a Stalin čekal ještě v jeho stínu na vhodnou příležitost. A ta přišla.

3 0
možnosti
Foto

děkuji Vám za návštěvu.

1 0
možnosti
Foto

Ještě bych si dovolil další faktickou připomínku.

Prozatímní vláda dovolilanávrat nejen "výrazně protidemokraticky orientované

skupiněbolševiků" - pokud myslíte Lenina a jeho skupinku, pak tam byloskutečných bolševiků jen 5 a z toho byly ještě dvě ženské - ale ivšech ostatních vůdců socialistických stran, jako je Martov čiČernov (snad víte, o koho jde) s podstatně početnějšími stoupenci,kteří zastupovali mnohem ale opravdu mnohem početnější strany(bolševiků bylo v únoru 1918 20 tisíc, eserů půl milionu - to proúplnost). Prozatímní vláda neměla proto žádný důvod býtzneklidněna nějakým Leninem, který byl ostatně jediným ze všechbolševiků, který požadoval okamžité převzetí moci, čímž k smrtivyděsil všechny své věrné soudruhy, kteří tomu dlouho jaksinechtěli rozumět.

Ani v drobném exkursu by ovšem nemělo chybět, že revolucionáře doRuska posílaly i státy Dohody, zde hlavně USA, kteří do Ruskaposlali (jak už je u Američanů dobrým zvykem) hned celou skupinuvyškolených revolucionářů (dnes by se řeklo umírněné opozice), znichž nejdůležitější byl Trocký. Postava, na kterou se dodnesnevím proč zapomíná, i Vy jste na něj nějak zapomněl. Jak se dnes jeví,bez něj by žádná VŘSR nebyla, neboť skutečným organizátoremzmocnění se vlády byl on. Bez něj by se Lenin z úkrytu vzmohl jenna psaní plamenných výzev k povstání, zatímco politbyro bydonekonečna schůzovalo. Takže za VŘSR můžeme děkovat USA, nikolivcísaři Vilémovi.

Ještě drobnost: zatykač na Lenina byl vydán až po pokusu očervencový puč a důvodem bylo obvinění, že je německým agentem.Zatykač na něj a ostatní bolševiky podepsal jakýsi Vyšinský.Tenkrát mu staří rebelové unikli, tak si to vynahradil o 20 letpozději - všechny, co ještě žili, poslal na popraviště.

Jinak si, prosím, udělejte jasno, co to je Ústřední výbor a copolitbyro.

3 1
možnosti
Foto

jasně, může za to wolstrýt

3 1
možnosti
Foto

R^Ano a někteří by to měli mít jako povinnou četbu.

4 0
možnosti
Foto

děkuji, myslím si totéž.

1 0
možnosti
JZ

To, že Rusko dodnes vystavuje mumii Lenina na Rudém náměstí, znamená, že se hlásí k odkazu tohoto zločince. Navíc už to, že 7. listopad je v Rusku stále den pracovního volna o mnohém vypovídá.

11 0
možnosti
JN

Máte pravdu, vystavovat vycpanou mrtvolu je barbarský zvyk.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma.R^:-)

6 0
možnosti
Foto

děkuji zdvořile, pane Zieglere.

1 0
možnosti
Foto

Hezký průřez dějinami vzniku rudého teroru, jehož plody jsme sklízeli dost dlouho. Na rozdíl od zřejmě tuzemských pohrobků téhož, asi toužících po reinstalaci, dávám karmu a dík.

5 0
možnosti
Foto

děkuji a vážím si toho.

1 0
možnosti
MS

R^Někteří diskutéři nevidí smysl článku, já se naopak domnívám, že je potřeba neustále připomínat, jaká sebranka se v Rusku v roce 1917 chopila moci.

8 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,51
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám