Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J56a88n 80R61ý66z32n47a34r

11. 11. 2013 10:52

David Kertzer, odborník na italské dějiny University v hode Islandu: " Antisemitismus nacistů nebyl pro církev 30. let žádný problém. Církev tuto negativní představu židů sdílela také. ..... Pokud církevní vůdcové nacisty pranýřovali, ukazovali tím lidem, že se nemusí připojit k nacistům, aby byli protižidovští."

0 0
možnosti
VPB

Eliminace toho nejlepšího?

Všechen život Evropy zahynul v Evropě?

Jako obyčejný Slovan si připadám skoro méněcenně....

0 1
možnosti
VPB
AK

R^ Urcite mely take sabotaze municnich skladu ke konci I. svetove co do pridani hnevu vudci zidum.  Sam zidy respektuju, ale nekdy si dokazali nadelat sami sobe.  U nich je zajimave, ze v americke politice vasnive voli levici, ktera za oplatku sympatizuje s islamisty (Obama a nejenom on, je v tom jejich tradice).

0 1
možnosti
MK

Tomáši, asi řeknu něco, co se nebude líbit. Křišťálová noc, stejně jako nacistická ideologie je odsouzeníhodná. Je zde však jeden faktor, který formoval Hitlera a celé nacistické rasové učení. Když proběhla komunistická revoluce v Rusku, tak většina komunistických představitelů byli Židé. Když došlo k Maďarské republice RAD, tak všichni představitelé byli Židé. Když v Bavorsku došlo v vyhlášení republiky RAD a masakrům, tak v čele stáli komunisté, všichni Židé. Již několik let se chystám toto pojmout, ale nevím jak, abych nebyl nařčen z antisemitismu. Protože antisemitou rozhodně nejsu.

2 2
možnosti
MH

Je dobré si vzít z historie nejen to, že většina komunistů byli židé, ale také to, že židé neměli třeba v carském Rusku prakticky žádnou možnost na slušnou kariéru, zato měli příležitost býti častou obětí pogromů... To je pak hodně silnou motivací k účasti na revolucích, které by ustavily režim s větší možností seberealizace a větším bezpečím pro obyvatele židovského původu.

2 1
možnosti
MH

Pane Vodvářko, pěkně jste to pohnojil! Z původně zajímavého historického článku jste předposledním odstavcem učinil sprostou demagogickou žumpu! Lidé jako vy jsou ostudou evropské civilizace, neboť absolutně nedokáží pochopit historický odkaz: že principem kolektivní viny a odsuzováním celé skupiny obyvatel za jejich původ a náboženství tak, jak to dělali komunisté a nacisté, se nikam nedostaneme.

Pohrdám vámi za to, že jste schopen "vzít něčí náhrobek" a začít s ním mlátit jiného za to, že je "cizák", o kterých ve zprávách slyšíme jen samá negativa. Styďte se!

0 1
možnosti
Foto

Pane Havelko, Vaše pohrdání mnou mne mrzí. Vycházím z historických faktů a zkušeností posledních let. 

Nemám zhola nic proti islámu, jsem - možná to pro Vás bude překvapení - neuvěřitelně tolerantní člověk. Ctím všechna náboženství - tedy i ta, kterým nerozumím. Pokud však ve jménu některého náboženství je místo nabízení možnosti duchovního růstu výsledkem napadání jinověrců, jsem striktně proti. Bohužel - ve jménu islámu hynou v Evropě desítky či stovky lidí ročně, dochází k expansi do míst, kde historicky nepatří a kde se chovají vůči místním obyvatelům násilně, pak je třeba takový postoj odmítat. 

První migranti z islámských zemí byli dokonce vítáni, nikdo je nevyháněl, měli tendenci se zapojit do života v Evropě. Poslední roky jsou svědky toho, že v některých částech evropských metropolí již prakticky neplatí zákony oné země. 

Jsou z obav před těmito lidmi rušeny některé místní zvyklosti. 

Židé nikdy - opakuji nikdy - neatakovali jinověrce, V Izraeli jsou vedle sebe mešity, kostely, modlitebny jiných denominací. Znáte nějakou synagogu v Iránu?

Nikdo nikoho nemlátí náhrobkem. Můj závěr je jen postesknutím nad změnou trendu, který je nejspíše již nezvratný. Pěkný večer.

1 0
možnosti
Foto

J77a34n 66R29ý19z45n98a24r

10. 11. 2013 12:29

Díky za hezký článek.

Jen bych podotknul, že holocaust nepřišel zničeho nic. V mnoha podobách se táhne evropskými dějinami tisíc let jako jeden z mnoha projevů nábožensky motivované nenávisti.

R^

2 0
možnosti
AZ

pochybuji, že by "nenávist" vůči nim byla motivována nábožensky

3 1
možnosti

Je zajímavé jak se někteří Židé považují za něco lepšího a jejich sebestředné JÁ zní vším co prohlásí.

Nemám nic proti Židům, nemám nic proti připomenutí holokaustu, ve sporu Izraele s arabským světem jsem plně na straně Izraele. Ale nemělo by se tím celé vinout "my chudinky Židi". To už mi kapku připomíná ublížené výroky hnědočechů.

3 4
možnosti

Za prvé - oni se za nic lepšího nepovažují - to si opět vymýšlejí (už stovky let) ti, co je nemají rádi.

Za druhé - přestože to netvrdí, něco pravdy na tom bude.... Znáte nějakou jinou národnost, ze které vzešlo 180 nositelů Nobelovy ceny?

2 1
možnosti
LW

L59e92o 94W14o32l66f

9. 11. 2013 23:04

Le Chaim R^

2 0
možnosti
BM

Díky za připomenutí. Další událost, která by nikdy neměla být zapomenuta,,,R^

7 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,52
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám