Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky. Chápal jsem, poté, co jsem se s jeho životem seznámil, jeho, jako naprosto morálního člověka, který chápal, že musí sám sebe, a co hůř, svou pověst obětovat za jiné a tak učinil. Hromady pobitvěgenerálů, kteří ho samozvaně po válce, z tepla soudily, tak z těch se mi opravdu dělalo zle. Potažmo, když většina z nich pomáhala nastolit diktaturu jinou, nezřídka ještě horší, komunistickou. Hácha možná nebyl ve všech detailech perfektní, ale, kdo by asi tak byl. Prostě udělal všechno, co v daném okamžiku a čase, v korelaci se silami, které měl, mohl. Čest jeho památce. Kdo jiný by něco takového dnes mohl o sobě prohlásit?

5 0
možnosti

Prezident Emil Hácha se snažil vzdorovat Hitlerovi jak jen mohl a s holocaustem nesouhlasil.

3 0
možnosti

Statečný? Vždyť souhlasil s vyhlazením židů atd. Hácha ve své "statečnosti" se ztožňoval s názory Hitlera a Himmlera. Podle vás, aby tak zabránil ještě horším věcem, než které se v Čechách staly? Na základě takovýchto argumentů bychom mohli rehabilovat i mnoho válečných zločinců ze samého Německa. Vždyť přece měli strach z Hitlera a proto plnili jeho příkazy.

0 8
možnosti

Z21d28e50n21a 35K90o30č49í

12. 7. 2013 22:18

Rozhodně byl statečnější než Beneš a celá ta jeho tkzv. exilová vláda. !!!!!!

3 0
možnosti

Zasloužená karma. Pokaždé když na svých toulkách po jižních Čechách zavítám do Trhových Svinů, vždy zajdu k rodnému domu prezidenta Emila Háchy, na kterém má pamětní desku. :-)R^

2 1
možnosti

J35a79n 34H11a50v74l81i45n26a

12. 7. 2013 13:02

Diky!!! Dle meho nejcestnejsi a nejmoralnejsi prezident v CSR i CR historii! A velmi me s...tve" ze je neustale povazovan za zradce ;-€

4 1
možnosti
Foto

Nikdy snad nikdo neoznačil Háchu za zrádce. Ba i Příruční slovník k dějinám KSČ za jeho největší hříchy považuje, že  1) umožnil spolu s ostatními nejreakčnějšími živly čs. buržoazi nacistům vydávat obsazení českých zemí za dobrovolné připojení k Německu; 2) po celou dobu okupace se snažil zabránit odboji českého národa proti fašistickému okupantskému režimu.

To Beneš je na tom hůře: Proti vůli lidu přijal potupný mnichovský diktát, a tím pomohl uvrhnout naší zemi do hitlerovské poroby.

Líbí se mi, že dnešní historiografie se vrací ke komunistické rétorice počátku 60.let.

0 5
možnosti

Taky karma .... podle mně byl Emil Hácha politováníhodnoi osobou v našich dějinách ....

1 1
možnosti
Foto

Zlo vítězí malými krůčky. Tyto malé krůčky konkrétnímu zlu umožňují jednotliví lidé. Z jejich konkrétního pohledu se jedná o malinkatá selhání. Z větší dáli tato maličkatá selhání jednotlivců vytvářejí těžce přerušitelný řetěz hrůzy.

Na otázku zda měl Hácha prezidentskou roli převzít anebo odmítnout je velice jednoduchá odpověď - měl ji rozhodně odmítnout. A dělal by ji zcela jistě někdo jiný.

Bůh buď milostiv duši Emila Háchy. A nám i našim dětem kéž je dopřáno žít v normální době - která nevede k situacím, kdy smrt je čestnější než život.

2 6
možnosti

jednodussi lide, hlavne bez jakekoliv znalosti historie a hlavne souvislosti, maji jednoduche reseni...nevidi si totiz dal, nez na spicku nosu

0 0
možnosti

P45a70v68e86l 56K27u77l76a

12. 7. 2013 6:46

Karma jako hrom. Hacha byl mnohem statecnejsi nez Benes a statecnejsi nez vsichni komunisticti prezidenti dohromady

11 1
možnosti
Foto

je to divné, ale souhlasím s panem Kulou...

2 0
možnosti
Foto

Už se těším na dobu, která přijme zákon, že JUDr. Emil Hácha se zasloužil o stát Česko-slovensko a Protektorát Čechy a Morava.

Alespoň totou formou jej ihned navrhuji. Doufám, že zorganizujete petiční akci.

0 12
možnosti

P29a66v93e81l 16K13u33l50a

12. 7. 2013 7:16

Co chybi vasemu prispevku na vtipu, vynahrazuje hlouposti. Benes utekl do Anglie, statecny a neohrozeny komunista Gottwald do bolsevickeho Ruska a nechali narod napospas Nemcum. A vy mate tu drzost znevazovat lidi kteri tu zustali a zaplatili za to zivotem

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS