Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Našemu nynějšímu vozu hyundai, říkáme Kim. Není sice výrobkem Kima, ale doufali jsme, že pojede - poletí - jako raketa. Tome, dobře!!Z mého pohledu určitě R^

3 0
možnosti
DH

D33a47v78i93d 73H75o15r63á21k

13. 6. 2018 16:39

Opět mě zaujal nový text pana Vodvářky, který je napsán v zajímavé podobě a s lehkostí nadhledu jakou jsem očekával, a nejsem rozhodně zklamán.

Svým způsobem ovšem doufám že Severní Koreu, což nechci zakřiknout, snad čeká trochu lepší budoucnost.

Tam jsem sice nikdy nebyl, ale posledních několik let jsem strávil v oblastech střední a západní Afriky, ale i Asie, kde nouze a bída se myslím může částečně podobat tomu v čem žijí oni.

Je těžké odhadnout, protože do hlavy D. Trumpa, ani Kim Jong-una málokdo vidí, jaký byl u kterého skutečný záměr?

Nejpravděpodobnější u prezidenta je sbírání politických bodů do budoucna, a u 김정은 snad i snaha pomoci onomu jednomu z nejchudších států světa. Ale hlavně pokud to vyjde tak překoná svého otce a přiblíží se dědovi, severokorejskému věčnému prezidentu jimž je stále Kim Ir-sen.

Díky a R^

0 0
možnosti
JL

Pane Horaku. Jedna rezoluce OSN hovori o nerozsirovani jadernych zbrani. Zde SK prestoupila tuto umluvu. S raketami velkeho doletu, ohrozuje uzemi USA a take jeho spojencu. Ochrana USA je v rukou prezidenta. Ten jedna podle uvah rozumneho lidra a jak USA potrebuje. Take splnuje dohodu o ochrane svych spojencu Japonska, Jizni Koreje a Taiwanu. Sbirani politickych bodu pro dalsi zvoleni je na poslednim miste.

0 0
možnosti

Kim předběhl českého Trumpa. Kam se na něho český Trump hrabe! Toužil navštívit Bílý dům, ale marně. Inu, nemá ty rachejtličky jako Kim... Kim má už návštěvu v Bílém domě nejspíše jistou... :-)

3 0
možnosti
Foto

Já nevím, já mu stejně nevěřím. Kimovi. Ale nobelovka mu bude slušet. Ve společnosti s teroristou Arafatem a komunistou Gorbačovem.....:-)

2 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MB

Ten úhel pohledu je racionální - tyran byl a opět bude hrdinou. Na straně druhé Čína, ani Rusko s Kimem nepohla. V případě vojenského konfliktu bez šancí - zase by byla příčina Trumpa kritizovat. (Už jenom - pan Petřík) ! Čili, považuji to za úspěch, jistě, kokrétní kroky to potvrdí, nebo vyvrátí ... :-).

0 0
možnosti
EK

A co byste s Kimem asi chtěli dělat? Vyhlásit mu válku? Jaká je podle vás nejlepší politika vůči tamějšímu režimu?

1 1
možnosti
Foto

Neustávající tlak, to nemusí nutně hned znamenat válku...

1 4
možnosti
SB

Něco podobného už je v Bibli: Návrat marnotratného syna.

Otec neoslavuje to, že starší syn žil po celou dobu spořádaně a pilně pracoval na rodinných polích, nýbrž to, že mladší se vrátil domů, když předtím zhýralým způsobem utratil veškerý svůj podíl na rodinném majetku.

A tady není potlesk pro ty země, které žily spořádaně a nikdy nikoho neohrožovaly, nýbrž pro někoho, kdo už je na tom finančně stejně jako ten marnotratný syn, když se vracel domů, a ze stejné nevyhnutelnosti (totální krach financí) milostivě slibuje, že už bude dělat dobrotu.

2 2
možnosti

Příběh z Bible je o něčem jiném... :-)

1 0
možnosti
Foto

Daleko racionáljší je s diktátorem jednat. Úspěchem je skutečnost, že byl donucen jednat. Také je úspěchem, že slíbil, že zničí jaderná zařízení a dokud to neudělá embargo ze strany USA trvá, jak řekl Trump. Pokud to udělá, mohou následovat další kroky. On jako diktátor a neomezný vládce musí mít při jednání pocit, že je brán vážně a ne jej hned tlačit do kouta. To už se jednou stalo a jednání byla zmařena.

4 0
možnosti
Foto

Tady s Vámi 100% souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

R^Nedělám si velké iluze, že to včerejší setkání bylo něčím víc než divadlem.

1 1
možnosti
Foto

Jistěže, Honzo, to bylo divadlo. Ale dobré divadlo.

2 1
možnosti
JL

Ano, svět je komický už dlouho. Zapomněl jste říci, že Kim dělá to, co mu řekli v Pekingu - tam mu zřejmě řekli: Hele, uklidni se, nám se teď válka u hranic nehodí.

0 1
možnosti
Foto

Zo, co řekli v Pekingu Kimovi víte jak ??? Vy jste byl přítomen jejich rozhovorům ??

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS