Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nové parlamentní návrhy Komunistické strany Čech a Moravy

Agentuře Hádám se podařilo získat od nejmenovaného zdroje z řad KSČM další připravované návrhy, jež budou postupně předkládány Parlamentu ČR ke schválení.

V souvislosti s opakovaným návrhem instalace soudruha Ondráčka do čela kontrolní komise GIBS (zatím dvakrát nevyšlo, ale třikrát nic umořilo i osla, takže pan Ondráček není stále bez naděje), se podařilo našemu zpravodaji získat za přislib výjezdní doložky a lázeňského pobytu v Artěku od nejmenovaného zdroje uvnitř KSČM další návrhy, které postupně strana předloží.

Na XXXII. sjezdu KSČM předložil současný předseda Vojtěch Filip - Falmer rozsáhlou důvodovou zprávu nazvanou "Poučení z polistopadového krizového vývoje", v níž vyjmenoval klíčové omyly, jichž se strana dopustila v osudném období listopadu 1989. V tomto období, jak řekl,se strana dopustila řady chyb, které znamenaly dočasný ústup z mocenských pozic a dovolila krátkodobý návrat reakčních sil, vedených ideodiverzními západními centrálami a některými jejími exponenty z řad občanů Československa. Za ty klíčové omyly považuje soudruh Filip - Falmer kupříkladu nedostatek toaletního papíru na podzim roku 1989, kdy občané měli všeho tak říkajíc plné gatě a tento tlak dal vzrůst kontrarevoluční náladě mas. Jako další problém vidí soudruh generální tajemník nesmyslně zavedenou perestrojku, kdy naše tehdejší fabriky chrlily kvalitní a na devizovém trhu žádané zboží, avšak vlivem zhoubné tzv. "glasnosti" z území našeho nejdražšího spojence bylo toto zboží označeno za - cituji - "brak" a takto se stalo prodejným jen v republice Džibuti a Horní Voltě a to pouze za reciproční náhradu vysláním místního souboru písní a tanců. To mělo přirozeně negativní dopad na hospodářský výsledek poslední pětiletky

Soudruh Filip - Falmer se v druhé části projevu obrátil na delegáty sjezdu s následujícími návrhy.

1. Ukončení dosavadního krizového vývoje.  Do čela vlády se letos konečně dostal soudruh, bývalý člen Státní bezpečnosti, na Pražském hradě máme rovněž našeho člověka, který má velkou šanci tam zůstat nadosmrti. U obou bylo zjištěno, že jejich ukončení členství bylo rozhodnutím KGB toliko předstírané, aby unikli revolučnímu běsnění ideodiverzních centrál, které začaly v listopadu 1989 veřejně hanět a skandalizovat poctivé soudruhy. Jako namátkou uvedl potupné zveřejnění pravého křestního jména emeritního tajemníka Jakeše či nehoráznou a brutální vazbu soudruha Štěpána na předlouhé dva roky.

2. V současnosti strana - chytře maskována leninskou rafinovaností, tedy nízkým volebním výsledkem - již nasadila další soudruhy do vedení klíčových parlamentních výborů, kde začnou ihned neúnavně a po bolševicku pracovat.. 

3: Vzhledem k odporu občanů republiky k zavedení eura bude navržena přijatelnější alternativa - již dávno známý a vyzkoušený převoditelný rubl. Na bankovce bude vyobrazen soudruh Vladimír Uljanov, takže je naděje, že zejména starší spoluobčané budou mít správný pocit, že se vykolejený svět vrací do původního stavu a ti mladší ho budou považovat za stárnoucího rappera Hopsasu. 

4. Město Zlín se opět vrátí k původnímu názvu Gottwaldov. Strana nechápe, jak zaznělo ústy soudruha Filipa - Falmera, jak vůbec mohlo dojít k tak hanebnému přejmenování. Soudruh Gottwald, náš první dělnický president, byl nejvýraznější osobností poválečné etapy a v myslích občanů rozhodně nezanikla jeho rozhodnost při podpisu kupříkladu rozsudků smrti těm, kteří měli reakční názory. Tuto dobu je třeba reinstalovat, aby měli dělníci, rolníci a pracující inteligence klid na svou práci. 

5: Jelikož již existují - zatím tajné - dohodnuté smlouvy s Ruskem /bravo soudruh Nejedlý/ o rozvoji spolupráce na poli hospodářském, bezpečnostním a ideologickém, bude nutné vybudovat dostatečnou infrastrukturu. Z těchto důvodů bude zahájena výměna vlakových kolejí za širokorozchodný typ, abychom se nezdržovali překladištěm v Čierné nad Tisou. Zahájíme výstavbu šestnáctiproudové dálnice východním směrem a to tak, že všech 16 proudů půjde směrem na východ, zatímco zpět bude vedle dálnice vyložen makadamový pruh pro pěší návraty. 

6. S tím souvisí samozřejmě opětovné připojení Slovenska do vznikajícího svazku tzv."Východního carství". Toto bude provedeno na podkladě zvacího dopisu 7 posledních žijících slovenských komunistů, kteří pozvou spřátelené armády České republiky a Ruska k přátelské internacionální pomoci. /zde je nutno poznamenat, že hlavní tíha pomoci bude na zpočátku na "zelených mužíčcích", kteří momentálně tráví svou dovolenou v Trenčianských Teplicích a ve Sliači. Česká armáda přispěje polní kuchyní v Bešeňové a mobilním WC v oblasti Horehroní/.

7. Poté bude vytvořena neprávem zapomenutá Národní fronta, tento úspěšný projekt druhé poloviny 20. století. V současné době je v našem zákonodárném sboru nesmyslných 9 politických stran, další se tam nedostaly. Tento - cituji soudruha Filipa - Falmera - bordel musí skončit. Hlasování takového počtu stran je chaotické, zdlouhavé a vede ke zneklidnění občanů  Parlament se vrátí k tzv. masovému hlasování, kde se předpokládá 100% souhlas se vším, co zazní z úst navrhujícího. Případní hlasující proti návrhu budou ihned odvedeni ze sálu a nahrazeni čekateli. Po osudu odvedených ze sálu již nebude dále pátráno.

8. Strana skončí s tzv. "církevními restitucemi". Doposud vyplacené peníze a církvím přidělené nemovitosti a polnosti budou ihned znárodněny bez náhrady. Kněží a řeholnice budou - jak za starých dobrých časů - shromážděni ve sběrných místech. Strana v tomto bodě předpokládá díky masívní kampani již v krizových letech většinový souhlas obyvatelstva. Takto získané peníze půjdou ihned na výstavbu záchytných zařízení, kde budou kněží a řeholnice konečně donuceni k řádné práci pro rozkvět naší vlasti a nebudou se věnovat ohlupování opiem lidstva.

9. Šlechtickým rodům bude odebrán nedávno nesmyslně vrácený majetek. Pracující lid má přece rovněž právo sedět s dýmkou v sesli knížete Schwarzenberga na Orlíku. Strana nechápe, proč by toto potěšení mělo být rezervováno jen pro členy degenerované šlechty a ne třeba pro poctivě pracující tkadleny. 

10: Letiště Václava Havla bude přejmenováno na Letiště Jiřiny Švorcové. Tato herečka na rozdíl od prvně jmenovaného přinesla do českého herectví ten správný ideový akcent prezentací děl, kterým rozuměl i poslední podruh v Horní Lomné. Hry prvně jmenovaného jsou nepochopitelné, plné otázek bez odpovědí, zatímco projev herečky nesnesl žádnou diskusi. 

11: Státní znak bude změněn. Zmizí dvouocasý lev s korunkou, jenž bude nahrazen pandou s tubetějkou. Anachronický nápis na standartě "Pravda vítězí" nebude vypárán, ale před něj bude vštupováno upřesnění slůvkem "moskevská". Vlajka zůstane, neboť se barevně shoduje s Ruskou federací, jen bude rozšířen červený pruh /Čína/.

12. Do křesla předsedy rady ÚSTR bude s okamžitou platností jmenována Marta Semelová, nyní uvolněná z práce v parlamentu. Tato odbornice na naše nedávné dějiny napraví nesmyslná pokřivení historie a to zejména zveřejněním skutečné výpovědi Milady Horákové, kde se jmenovaná přiznala k rozpoutání II. světové války. Bude rovněž konečně dostupný deník Vasila Bilaka, kde na obou stranách deníku zjistíme jeho skutečný vztah k ševcovství a poté shlédneme jeho upřímné kresbičky rudé hvězdy.

Jak na závěr sdělil soudruh Filip - Falmer, strana očekává masové demonstrace na podporu uvedených návrhů, nejlépe stylově dne 25. února na Staroměstském náměstí. Poté budou vypsány nové volby s předpokládaným volebním vítězstvím KSČM 99,98%. 

Celé shromáždění  bylo zakončeno zpěvem Internacionály.

Autor: Tomáš Vodvářka | středa 20.12.2017 11:32 | karma článku: 36,37 | přečteno: 2459x
  • Další články autora

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma: 21,53 | Přečteno: 383x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Politika jako cirkusová aréna

Pamatujeme si všichni, když po našich krajích jezdily cirkusy. Ty lepší měly dravé šelmy a krotitele, koně a krasojezdkyně, akrobaty. Ale všechny měly klauny. K všeobecnému obveselení.

21.3.2024 v 12:14 | Karma: 39,86 | Přečteno: 2945x | Diskuse| Politika

Tomáš Vodvářka

"Poslední mohykán"?

Možná dojde k soudnímu řízení s devadesátiletým velitelem Pohraniční stráže, který nese odpovědnost za usmrcení několika lidí, kteří se snažili překročit státní hranici ČSSR

20.3.2024 v 11:21 | Karma: 35,99 | Přečteno: 2896x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Maratón - povídka na neděli

Už viděl cíl. Za páskou stáli ti, kteří jej znali, které znal on a kteří jej vítali s nadšením jako dávno ztraceného syna. Schválně zpomalil, jako by už vůbec nebyl důležitý faktor času.

17.3.2024 v 7:04 | Karma: 17,83 | Přečteno: 355x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Platby u lékaře jako never ending story

Nedávno se v médiích opět objevil článek o tom, že někteří lékaři vybírají peníze za ošetření pacienta, aniž by na to měli právo. Jako vždy, diskuse "znalců" obsahuje řadu mýtů, nepravd a dokonce i invektiv. Jako to tedy je?

15.3.2024 v 10:21 | Karma: 40,35 | Přečteno: 5049x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Tak Lipavský je ....

Jen málokdo je nejspíše překvapen. Příznivci ANO vědí, že pro ostré slovo jeho předseda nejde daleko, nejspíše jim to i imponuje. Odpůrci to vědí taky a nejspíše i proto jsou jeho nevoliči.

12.3.2024 v 9:02 | Karma: 38,33 | Přečteno: 1790x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Tak báťušku nám odkrouhla síájej

V choré mysli se urodí ledasco. Někdo se prohlásí Napoleonem, druhý má mozek z Pluta, třetí si je jistý, že po něm jdou. A mnoho dalších slouží buď k obveselení nebo jako subjekt vlídné lékařské péče v příslušném zařízení.

5.3.2024 v 19:12 | Karma: 41,19 | Přečteno: 4114x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Co jiného mohl Putin dělat?

V den 2 let trvání ruské "speciální vojenské operace" jsem napsal článek, týkající se tématu.Byl jsem upozorněn, že je nutné některé čtenáře ujistit, že jde o ironii. Dnešní je bez její špetky

27.2.2024 v 12:37 | Karma: 43,22 | Přečteno: 5862x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Drahý soudruhu Vladimíre Vladimíroviči

Obracím se na Vás při příležitosti dvou let trvání speciální vojenské operace, kterou někteří poťouchlí komentátoři označují nesmyslně jako válku.

23.2.2024 v 21:48 | Karma: 43,10 | Přečteno: 3944x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Radostný život v socialismu

Kolega Vlastimil Furst napsal dva podobně tématické články o "radostech" života v socialistickém Československu. Právem jsou t.č. nejčtenější, neboť názory se různí. Rád bych tu mozaiku ještě doplnil ze svého pohledu.

20.2.2024 v 7:42 | Karma: 43,01 | Přečteno: 4393x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Danse macabre

A je to tady. Jiří Paroubek je opět na scéně. Stal se předsedou strany Česká suverenita sociální demokracie, jejíž zkratka ČSSD samozřejmě vůbec nic neevokuje.

17.2.2024 v 18:01 | Karma: 40,85 | Přečteno: 2818x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Dvě petice o Israeli a pásmu Gaza

V minulých dnech se v souvislosti se situací v pásmu Gaza objevily dvě petice, jež popisují stejný stav ze dvou různých úhlů pohledu. Nabízím laskavému čtenáři svůj pohled na obě

17.2.2024 v 6:35 | Karma: 32,66 | Přečteno: 821x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Od popela ke květům a ještě kousek dál

Popeleční středou to začíná a nedělním ránem to končí. Mezi tím je prostor ke ztišení a úvahám o podstatě naší existence

14.2.2024 v 7:25 | Karma: 25,08 | Přečteno: 593x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

O některých pojmech současné doby

V tomto blogu přináším některá upřesnění pojmů, jež jsou používána jak na blogu idnes, tak i na jiných fórech veřejných diskusí.

13.2.2024 v 7:43 | Karma: 41,41 | Přečteno: 3040x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Poslanec SPD Radek Koten jako prototyp současné politické scény

Abraham Lincoln kdysi pravil, že je lepší vypadat jako pitomec, než slovním projevem tento předpoklad potvrdit. Je jisté, že tento předpoklad potvrzuje i naše současná politická scéna.

12.2.2024 v 19:54 | Karma: 34,09 | Přečteno: 1024x | Diskuse| Politika

Tomáš Vodvářka

Výzva ke změně politiky české vlády vůči Israeli.

Kolega Lubomír Stejskal napsal blog, týkající se nedávné petice zhruba stovky českých intelektuálů, požadujících změnu postoje české vlády vůči politice státu Israel.

8.2.2024 v 12:36 | Karma: 37,68 | Přečteno: 1201x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Zombie nejsou jen v béčkových filmech

Taky se občas díváte na béčkové |(či spíše céčkové atd.) filmy, kde se nočními ulicemi pohybují podivné mátohy s trhavými pohyby a upřeným vyhaslým zrakem? Většinou končí špatně....

4.2.2024 v 9:03 | Karma: 31,95 | Přečteno: 950x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Quo vadis, Česká lékařská komoro ?

Média stále přinášejí další informace, že je čím dál tím větší problém najít odpovídajícího specialistu v terénní praxi.. Zdá se, že jednou z příčin bude i organizace, původně zamýšlená jako stavovská - ČLK.

30.1.2024 v 14:31 | Karma: 39,30 | Přečteno: 3687x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Má ještě někdo iluze o tom, co se děje v pásmu Gaza?

Média přinesla znepokojivý údaj, že pracovníci UNRWA (organizace, která se stylizuje jako pomoc pro uprchlíky v pásmu Gaza), se zúčastnili páchání zhovadilostí dne 7.10.2023. Podporující státy ukončily financování.

28.1.2024 v 14:10 | Karma: 42,38 | Přečteno: 3461x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Dnes je den holocaustu

27. leden je celosvětově připomínán jako Den holocaustu. V tento den Rudá armáda dorazila k branám koncentračního tábora Osvětim, kde nalezla sedm tisíc přežívajících lidských bytostí.

27.1.2024 v 7:14 | Karma: 30,33 | Přečteno: 505x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám