Tomáš Vodvářka

Přímá demokracie v praxi

16. 04. 2018 8:36:22
Ta báječná představa o možnosti odvolávání politiků, přímém rozhodování občanů u věcí veřejných. Vzpomínáte?

Na bliznu této ideje se přilepilo necelých 10% voličů. Pamatujeme ty báječné předvolební šoty, kdy vedle přeškrtnuté placky s mešitou byla hlavním motem možnost vyměnit nepohodlného politika na podkladě referenda.

I když váhajícímu voliči nemusel tak trochu sednout jeden z neznámějších členů této strany pan Rozner se svým báječným rétorickým výstupem v pořadu pana Železného, vše bylo překryto mnohomluvným šéfem strany, který byl dokonce ve své předvolební tiskovině vyhodnocen jako nejoblíbenější politik této země - tedy daleko vepředu před Andrejem. Dokonce bylo prezentováno, že existují více jak 3 miliony občanů, kteří si pana Okamuru přejí za premiéra.

Je nutno přiznat, že se tento podnikatelský záměr vydařil. Předchozí rebelie Úsvitu, kde se členové strany oprávněně ptali, kdepak jsou peníze za volby, je nyní v SPD /TO/ je již minulostí a v této věci byl učiněn pořádek. Nikdo se neptá, nikdo nezvedá rebelskou valašku.

Jelikož se k nám muslimové příliš nehrnou, tak je třeba předvést onu přímou demokracii v praxi. Původní záměr - tedy systém referenda - kdy provinivší se politik bude po pečlivém rozboru občanů a zvážení všech pro a proti vyloučen z veřejného života, se zatím jaksi nedaří naplnit. Ze strany byli vyloučeni ti, kteří si dovolili neuvěřitelnou podlost - tedy vyvěsit své vlastní plakáty, aniž by tam současně nebylo uvedeno jméno lídra - tedy pana Okamury.

Pokud na facebooké stránce vznesete jakýkoli dotaz - tedy nikoli vulgární či difamační - ale obyčejnou otázku třeba na výše uvedenou věc, je vám ihned udělen ban - tedy konec možnosti vstupu na uvedené stránky.

Pro nechápavé a ty co kroutí hlavou - vyloučeni nebyli na podkladě referenda, ale přímo z ústředí. Na nevinný dotaz je vystaven stop.

Že by pojem přímá demokracie dostal nový význam?

Autor: Tomáš Vodvářka | karma: 39.67 | přečteno: 3953 ×
Poslední články autora