Omluva komunistickým poslancům

25. 05. 2017 15:47:31
Jelikož ministr Herman nenašel v sobě dostatek odvahy a cti se omluvit za své nehoráznosti komunistickým poslancům při svém projevu v Parlamentu ČR, učiním tak za něj.

"Soudruzi a soudružky z Komunistické strany Čech a Moravy, Přijměte hlubokou omluvu za to, že jste museli dnes v Parlamentu ČR poslouchat pana ministra kultury České republiky, v nichž napadl vaši stranu, ideologii a historii naší země.

Všichni dobře víme, že zakladatel ideologie komunismu Vladimír Iljič Lenin, jehož ostatky dodnes zdobí Rudé náměstí, nechtěl nic jiného, než lidské dobro a zrození nového člověka. Pro tuto svou myšlenku neváhal v rámci revolučního zápalu obětovat ony třísky, které se při kácení lesa vždy objevují. Že těch třísek byly miliony, je věc vedlejší, podstatou bylo zřízení, jenž přineslo lidem opravdovou radost a rovnoprávnost z jediné ideologie, jenž vylučovala cokoli jiného. Ti, kteří se vzepřeli, byli smeteni spravedlivým hněvem lidu. Jen hnusná propaganda poukazuje na hladomory v obilnici Ukrajině, dokladuje existenci Gulagů na Sibiři a statisíce poprav.

V našich podmínkách nám teprve Klement Gottwald ukázal, jak je správně třeba kroutit krkem těm, kteří se tak nějak vzpírají onomu vznosnému ideálu lidské avantgardy. Teprve po demokratickém uchvácení moci bylo možné zahájit onen opravdový proces výstavby socialismu, což lze dokladovat krásným rozvojem krajiny třeba v oblasti mostecké uhelné pánve, ropných lagun na Ostravsku či hezkými seschlinami lesních porostů v Krušnohoří.

Rovněž lidem se žilo radostněji.Usměvavé družstevnice jednotily řepu či podle zkušeností sovětských kolchoznic začaly objevovat chlévskou mrvu jako ideální prostředek k hnojení. Ve svém volném čase občané spontánně projevovali svůj rozhořčený hněv nad zrádci demokracie a republiky, takže ony ztroskotance a zaprodance bylo nutné umlčet po geniálním projevu prokurátora Urválka. Rovněž se obyvatelé rádi účastnili mýcení náboženských pověr a předsudků, likvidaci řádů a přestavby klášterů a kostelů v tolik potřebné vepříny.

Teprve pod vaším vedením mohly být konečně uskutečněny velké plány v rámci oněch pověstných pětiletek. Radostně jsme doháněli prohnilý Západ, který se sice tak nějak stále nedařilo dostihnout, ale přiznejme si, nebýt listopadu 1989, tak jsme jim dneska už nepochybně dýchali na záda produkcí železa na hlavu. Rovněž lze s jistotou tvrdit, že by občané republiky rozhodně netrpěli nedostatkem toaletního papíru či dámských vložek. Třeba by se našel i nějaký jogurt nebo pomeranč.

Daleko největším prohřeškem proti demokracii však byl vstup naší republiky do NATO. Nebýt skřeta Havla, tak jsme se dodnes mohli radovat z přítomnosti sovětských vojáků v našich krásných lesích, obdivovat jejich novostavby, dýchat naftové výpary z lesních porostů, kam vjely jejich tanky či spolu s nimi oslavovat při prvomájových průvodech naše nerozborné přátelství s lidem země, kde zítra znamená již včera. V čele strany mohl dodnes stát skvělý rétor a myslitel Milouš Jakeš, jehož proslovy - a to si přiznejme - chybí opravdu všem. Následné pikle s armádou Bundeswehru, provokativní průjezdy US army a naše účast na výbojích všude po světě nám přináší jen ostudu a zmar.

Jen díky vám a vašim soudruhům v Parlamentu ČR stále nezahynula možnost navázat úzkou spolupráci s Korejskou lidovou republikou či Venezuelou, neboť - jak jen vy víte a naše média úzkostně tají - jen v těchto zemích se lidem opravdu, ale opravdu dobře žije. Proto je třeba, abyste se vší rozhodností, ano s onou stalinskou tvrdostí, neustále propagovali ony jediné správné myšlenky, jejichž absenci tak tragicky pociťujeme.

Zkušenosti máte. Pan Ondračka to umí dobře s obuškem a tatínek pana Grebeníčka třeba s pálením cigaretami. I pan Vondruška - ten citlivý vězeňský dozorce - se bude jistě hodit.

Takže - soudruzi - nic si z projevu pana Hermana nedělejte, vyhrňte si rukávy a spusťte ona pověstná kola. Všichni na vás čekáme".

Autor: Tomáš Vodvářka | čtvrtek 25.5.2017 15:47 | karma článku: 48.73 | přečteno: 49485x

Další články blogera

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 125 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Politika jako cirkusová aréna

Pamatujeme si všichni, když po našich krajích jezdily cirkusy. Ty lepší měly dravé šelmy a krotitele, koně a krasojezdkyně, akrobaty. Ale všechny měly klauny. K všeobecnému obveselení.

21.3.2024 v 12:14 | Karma článku: 39.74 | Přečteno: 2898 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

"Poslední mohykán"?

Možná dojde k soudnímu řízení s devadesátiletým velitelem Pohraniční stráže, který nese odpovědnost za usmrcení několika lidí, kteří se snažili překročit státní hranici ČSSR

20.3.2024 v 11:21 | Karma článku: 35.89 | Přečteno: 2766 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Maratón - povídka na neděli

Už viděl cíl. Za páskou stáli ti, kteří jej znali, které znal on a kteří jej vítali s nadšením jako dávno ztraceného syna. Schválně zpomalil, jako by už vůbec nebyl důležitý faktor času.

17.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 17.60 | Přečteno: 334 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 125 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 272 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 31 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 9.02 | Přečteno: 146 | Diskuse
VIP
Počet článků 974 Celková karma 34.98 Průměrná čtenost 2561

Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...