Tomáš Vodvářka

Je třeba zabít Babiše

5. 05. 2017 11:34:28
Těm, co hned nepochopí, sděluji, že nejde o výzvu k fyzické likvidaci ministra financí, ale parafrázi na známý film.

Ve jmenovaném filmu režiséra Michálka se vesnice plná starých sedláků třese strachy před bezskrupulózním jedincem, který si bere co chce, nectí staletá pravidla a chová se agresivně. Obec trpí, až někoho napadne ona spásná myšlenka uvedená v názvu filmu. Vykonavatelem tohoto činu je pak přistěhovalec s temnou minulostí.

Naše republika je posledních 5 let pod podobným tlakem jedince, jenž se chová obdobně, jistě v moderním hávu. Je majitelem zhruba poloviny polností republiky, těžce spočitatelného počtu podniků /jeho nedávné zbavení se majetku a jejich převedení do nějakých fondů nebere nikdo vážně/. Stal se předsedou hnutí s populistickými hesly, je de facto i de jure jediným vůdcem svého spolku, v němž neplatí nic jiného, než jeho slovo a každý jiný názor je ihned po zásluze potrestán. Jako ministr financí /kterým by se nikdy nemohl stát v jakémkoli faktickém demokratickém státě/, má pod palcem všechny a všechno, co se týče peněz.

Má minulost spolupracovníka Státní bezpečnosti /to, že tento status vyvrátili u soudu jeho nadřízení ze stejné organizace je folklór, možný snad jen u nás a směrem na Východ/. Jeho aféra s Čapím hnízdem, kde místo vysvětlení zhruba hodinu a půl upozorňoval, že jiní kradou také, poslední pak s přinejmenším morálním pokleskem svých dividend, plní denně stránky všech serverů.

Včerejší rozhovor v Českém rozhlase, kde odmítl poslouchat svůj vlastní hlas při příkazech, kdy a proti komu zveřejnit kompromitující materiál, již jen dokresluje pro poslední zbytky váhajících hloubku charakteru tohoto muže, který své zaměstnance považuje za debily a jemu nepřející politiky za tvory ze živočišné říše sudokopytníků.

Na rozdíl do názoru hlavy státu /která mu nepokrytě fandí/, není řešením kalašnikov, ale jen řádné volby. Tam bude muset český volič složit opravdovou maturitu z občanské vyspělosti. Bude to poměrně snadné, neboť hlas hozený straně založené na fýrerprincipu bude současně hlasem souhlasným s manýry, které sem Andrej Babiš zavedl. Hlas, který mu nebude přidělen, je hlasem pro demokracii, v níž mohou být strany s nimiž nesouhlasíme, ale které jsou prosty oněch nezpůsobů, které nyní slyšíme a vidíme v přímém přenosu.

My všichni můžeme zabít Babiše nebo demokracii.

Autor: Tomáš Vodvářka | karma: 36.80 | přečteno: 2478 ×
Poslední články autora