Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený hlavičko zeďnáckáři, jak jste spokojený s vašimi imigračními úředníky? Pokud nevíte o čem mluvím, tak na mém blogu se o tom zmiňuji.

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k vaší formě příspěvku je celkem zřejmé, co jste zač. Stát Israel se musí chránit před některými jedinci. Nepochybně k nim patříte. Zkuste jiné destinace, bližší vašemu naturelu.

0 0
možnosti
Foto

Cha, vrátila bych se k jednomu z odstavců Tvého článku, protože velice dobře vzpomínám na lékaře, který již ve dveřích pacienta pobízel, aby si pospíšil, že má málo času. Jeho věta: "Tak rychle, co potřebujete," byla pověstná. A vystresovaný pacient ze sebe koktal svůj problém takovým fofrem, že se pak sám divil, jak to dokázal.

0 0
možnosti
Foto

J63a32n 90A83n78d77r25l90e

26. 5. 2023 22:47

Tomasi, diky za clanek. Jen vice nazoru lidi, kteri do toho jako Ty vidi. Snad to napomuze zlepseni situace...

0 0
možnosti

Tento stav je absolutně neřešitelný!

Když jsme po Listopadu upozorňovali, že je nutné i ve zdravotní péči zachovat přirozené vztahy, aby se zdravotnictví neproměnilo v černou díru, která všechno spolkne, tak nás politici nutili zachovat zhoubné komunistické zdravotnictví, které na první pohled pro neznalé vyhlíží skvěle, ale ve skutečnosti je právě pro chudé velikou hrozbou, protože směřuje do protekce a korupce. A už to tu máme! Co s tím?

MUDr. Bohuslav Svoboda, který pro neperspektivnost utekl do politiky, zradil lékařský stav a ze svobodných lékařů udělal složitě a podivně placené dělníky zdravotních "pojišťoven"!

Václav Klaus se lékařům vysmíval, že když dostávají málo peněz za práci, mají si jít po nocích vydělávat jako taxikáři!

Britské zdravotnictví byl prý náš vzor. Britové si povinně musí platit zdravotní pojištění, ale když chtějí být včas vyšetřeni nebo operováni, musí jet do Francie a tam si zdravotní péči zaplatit cash podruhé! Máš problém se srdcem? Přijď za rok, pokud to přežiješ! To nechceme!

Překabátění komunisti se k lékařům po Listopadu chovali ohavně. Dnes nás hecují k povstání proti vládě! Nevidím šanci na změnu! Stejné je to ve všech oborech života! Kdysi jsme dospěli k tomu, že pokud se zdravotní péče nerozsype, není šance ke změně. Tak uvidíme!

0 1
možnosti
Foto

Jéj, tak to máte luxus v CZ, u nás do troch a MR aj do štyroch mesiacov, pokial si to pacient nevybaví, či súkromne nezaplatí. Je to akýsi posun na západ, ukrajinskí lekári a iné profesie ku nám, naši ku Vám a Vaši ďalej na západ.

0 0
možnosti

Komunistické zdravotnictví vždy končí v protekci a korupci! Marně jsme na to upozorňovali!

1 1
možnosti
Foto

Poslední odstavec do kamene tesat. Ale nevidím příliš důvod navyšovat místa na maturitních oborech. Učební obory zejí prázdnotou a ten "materiál", který někdy leze na SŠ, to je fakt věc. Jinak pochopitelně karma, Tomáši.

1 0
možnosti

Hledání kvality je cechovní záležitost! To stát neumí! Hlídání kvality samotnými lékaři se už dnes politici bojí. Tak si ji hlídá samotný stát. Ten toho však není schopen!

Podobně kvalitu žáků nesmí hlídat Cermat, ale vlastní profesoři, kteří žáka znají! A tak je to ve všem. Tak je to podle přirozených vztahů a pravicového myšlení ve společnost! Ale Václav Klaus nás nezavedl do kapitalismu, ale do socialistického pseudokapitalismu dle Marxových pouček!

1 0
možnosti

Statistiky potvrzují že v OECD máme více lékařů než průměr, problém bude převážně místní a v typu profese (třeba pediatři). Že cca 20% nových lékařů odchází do ciziny - poukazují kromě výdělků na systém vzdělávání. To je v rukou zdravotnictví počínaje ministry a ti nebyli jen socani či ANO. Je to odborný problém, ne politický.

Ještě k tomu "pohraničí". Osobně jsem si myslel že s pádem hranic tento problém hodně zmizí. Asi jsem se mýlil, před r.1989 jsem často pobýval v zadrátované Aši, Kraslicích, bylo to depresivní. Dnes jste z Aše za pár minut v pěkném Selbu kam vyrazil i nový prezident na motorce.

Dostat se na úroveň německých platů u mladých lékařů nejde. Nevím zda je v EU možné zavést vazbu - vystuduješ, tak 5let tady odkroutíš nebo zaplatíš. Myslím že ne.

1 0
možnosti

Nemyslete si, že německá zdravotní péče je lepší než naše! Poznal jsem to na svých pacientech osobně!

Vraťme zdravotní péči do přirozených kolejí! Miroslav Macek měl spočítáno, že 13% pacientových peněz musí proudit přímo přes lékaře cash. Miroslav Macek raději nechal medicíny a stal se knihkupcem. Protože výdělky v medicíně jsou neperspektivní! Bohuslav Svoboda zdrhnul též. Spousty lékařů zdrhli do politiky!

0 0
možnosti

J63a66n 66D40o13u73š49e89k

26. 5. 2023 13:25

Měl jsem včera trošku zábavu. Ten formulář je fajn. Strávil jsem pět minut jeho zkoumáním a následně půl hodiny napsáním robota který odeslal asi 1000 žádostí s vymyšlenými údaji. Dokonce bez adresy, telefonu nebo e-mailové adresy i když ta pole mají být povinná. Na to abych to spustil v 100 000 cyklech ale nejsem dost velká sviňka. Jen mě zajímá kolik ta blbost stála.

0 0
možnosti

Formulář je zbytečný nesmysl. Hledal jsem pro pacientku zubní péči. VZP nadiktovala tenkrát asi tři ordinace. Žádný lékař ji nepřijal! Ale na Slovensku jsou na tom lékaři hůř!

0 0
možnosti

Měl jsem, Tomáši, možnost se kvůli covidu a následnému věnci postcovidových trablů včetně hospitalizace za poslední tři měsíce seznámit s českým zdravotnictvím až nechtěně důkladně. S rukama ještě rozpíchanýma injekcemi a kanylami hlásím, že jako člověk lékaři dříve téměř nepolíbený jsem prozřel navždy. Objednání ke specialistovi za dva měsíce, zemři, když nevydržíš. A to nešlo o nějakou speciální operaci typu výměna kyčelního kloubu. V čekárně před internou mám zatím osobák 7 hodin, a nezdá se mi nepřekonatelný. Ale musím říct, že přístup lékařů i sester, když už jsem se k nim konečně probil - nemůžu ani pípnout. Milí, ochotní, věcní. Za celý rok se mě rodina nezeptá, jakou jsem měl stolici, tady denně i dvakrát s neskrývaným zájmem. Pochvalovali si věci, za něž mě kamarádi nepochválí nikdy. Za pěkně vystouplé žíly, dobrý tlak i výběr rozhlasové stanice. Dostal jsem jednolůžkový pokoj se sprchou a WC, jen jsem zíral. Bez protekce, bez příplatku. Možná ale primář čte blogy idnes a zpotil se při představě, jak mu odrzlý Prouza oddělení jízlivě zkritizuje. Oslovovali mě, jak mi děti jaktěživo neřeknou, pane inženýre. A zeptali se, zda mi můžou dát na postel jméno i s titulem. Úcta k mému vzdělání - 40 let jsem to nezažil. Takže, ať žije české zdravotnictví! S úctou zdraví a líbá Josef. P.S. Tu nemocniční stravu teda zlepšit jde, to zas ne že ne. A ty čekačky taky.

9 0
možnosti
Foto

Josefe, díky za report. Jsem jím inspirován a od zítřka se své ženy budu u snídaně podrobně ptát na texturu její stolice, případně i na další výměšky. Předpokládám romantické ráno.

Jednolůžkový pokoj je protekční a ne že ne. Pokud tomu tak skutečně bylo, pak prosím o adresu příslušné interny, kde bych časem rovněž složil své stárnoucí tělo.

Jinak pevné zdraví a trpělivost s námi flákači.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS