Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petr pavel tu situaci zvladnul bravurne

3 0
možnosti

No o tom, že Ústavní soud v čele s Rychetským rozhodne "správně" není třeba pochybovat...

1 0
možnosti
Foto

Když čtu některá zdejší napadání prezidenta Pavla (často od těch, kteří adorovali Zemana, což je smutně úsměvné), říkám si jaké je neštěstí tohoto státečku, když i tací mají volební právo. Tím tací myslím ignoranty a egomaniaky vyhlašující své odsudky v oblastech o nichž nemají ani elementární znalosti a stavící svá tvrzení nad právo, pravdu a realitu.

Petr Pavel byl vládou a Parlamentem postaven do pozice, v níž žádné jeho rozhodnutí se nemohlo dočkat obecného pozitivního přijetí. Podle mne situaci zvládl v mezích optimálnosti a jeho komentář je navýsost státnický. Obdobný jsem od úřadujícího prezidenta už dlouhé roky nečetl a neslyšel. Věřím, že mu to vydrží po celé funkční (min. jedno) období. Stejně jako vím, že ti, kteří jej tak uboze a neoprávněně kritizují, lepší nepochybně nebudou. V tom měl Zeman asi jedinou pravdu.

9 1
možnosti
Foto

Děkuji, pane Machačku. Taky se divím. Před současným presidentem tam byla ubohá karikatura potměšilého starce, který věděl, že prohrál co mohl. Který nenáviděl své okolí a nejspíše i sám sebe. Proto potřeboval kopat kolem sebe, každého urážet, denně si dokazovat, že se o něm ještě mluví, lhostejno, jestli dobře nebo špatně.

A teď je tam kdosi, kdo tohle všechno nepotřebuje. Kdo ví, kde stojí a co může a co ne.

A povykování a kopání do kotníků bude přehlížet. Protože na rozdíl od svého předchůdce je chlap.

9 0
možnosti

Nepodepíšu co sem podepsal,slibuji co sem neslíbil. :-). Je po volbách. Zvykejme!

2 7
možnosti

Souhlas. Je nám místo systémových změn předkládána chytristika vlády s čachrováním s termíny a zákony pro ovlivňování voleb. Na to se politolog Fiala hodí - na vládnutí zemí zjevně ne. A uvidíme do jaké míry bude pan prezident dalším poslušným členem této vlády, nebo jestli dostojí svému slibu.

2 4
možnosti

Nadarmo není chytrá horákyně ženského rodu. Přijela, nepřijela....atd. Nerozhodnost a pokus tak nějak vyjít se všemi, postoj možná ano nebo také ne a pak uvidíme je možné tolerovat u horákyň. Chlap sjednotitel (jeho vlastní vize) má zastávat zásadní stanoviska. A zásadním pro zásadní stanovisko je dodržení mnoho let platného a funkčního zákona. Valorizace není přidávání, ale jen kompenzace. Prezidentovo rozhodnutí není rozhodnutím pevného postoje, je to pokus o schování se za chytrou horákyni.

12 12
možnosti

Říkám si, jak tenhle člověk mohl v armádě o něčem rozhodovat. I když, na druhou stranu, taky jsem tam 730 dní byl, tak co se vůbec divím.

3 8
možnosti

R^

Prezident generál Petr Pavel rozhodnul moudře. Korekce valorizačních zákonů je nutná, protože penzisti byli saturování neustálým přidáváním, a lze až říci, že nespravedlivě vůči ostatním částem společnosti. Proto bylo jediné moudré řešení podepsat!

Retroaktivita? Jsem velmi zvědavý na řešení Ústavním soudem. Osobně si myslím, že nárok na navýšení důchodů není dán navýšením inflace, ale až zákonem uveřejněným ve Sb. zákonů.

Stejnětak jsem zvědavý na řešení Ústavního soudu na přednostní projednávání, protože podle mne šlo o ohrožení ekonomiky státu prudce rostoucími valorizacemi.

Avšak i kdyby Ústavní soud potvrdil pochybení ohledně ústavnosti, bude přesto muset nechat projít úpravu důchodů v zájmu budoucích generací!

:-)

10 5
možnosti

V prvním odstavci si pletete pojmy. Valorizace penzí není saturováním potřeb důchodců. Nechte si vysvětlit princip valorizace a její vliv na zachování úrovně dávky v návaznosti na spotřební koš.

Nárok na valorizaci vzniká překročením zákonem daných mezí zvyšování ceny a ne jejím vyhlašováním. Příslušný zákon je platný od devadesátých let a není jej třeba zveřejňovat.

Třetí odstavec je opět pletením pojmů. Rozpočet nepamatoval s důchody na předem známé zvyšování inflace. Přitom pamatoval na valorizaci s církevními restitucemi a solárními daněmi. Vašim omylem je také tvrzení, že prudce rostly valorizace. Ty jsou zákony nebo smlouvami vázány na inflaci. Tedy se dostavují až následně.

V zájmu budoucích generací je nemít vládu, která se dostane k moci tvrdou kritikou předchozí vlády a chová se rozpočtově mnohem hůře.

6 5
možnosti

Řešení, které by uspokojilo všechny? Proč ne? Nevyřešilo by tuto valorizaci za inflaci minulou, ale rozhodně by výrazně snížilo příští valorizaci penzí. Aktuální cena ročního kontraktu na dodávku plynu na burze je 1,27 Kč/kWh. Přesto Pražská plynárenská zarputile nabízí novým zákazníkům plyn s komoditní složkou (za nákup plynu) 4Kč/kWh. To samozřejmě pořádně zahýbe s inflací vyvolávající nutnost valorizací. Co je na tom nejvtipnější? Pražskou plynárenskou, stejně jako PRE, prostřednictvím 100% balíku akcií ovládá Rada hl. m. Prahy sestavená na půdorysu vládní koalice. Té vládní koalice, která tak urputně bojuje s důsledky inflace ve formě valorizace důchodů.

0 0
možnosti

...a ne, argument, že musejí vyprodat, co mají za draho nakoupeno, neberu. Když mi v létě loňského roku skončil fix, v ten den mi Pražská plynárenská napálila cenu. Samozřejmě mi nabídli jen tarif bez fixu, abych riziko případného růstu ceny nesl já, i když mi žádný plyn dopředu na burze nekoupí. Bez fixu cena stoupá, zdražujeme okamžitě. Bez fixu cena klesá? Tůdle, žádný zlevňování nebude. Sami máme málo.

0 0
možnosti
Foto

R^Staré české přísloví praví:" Není člověk ten, který by se zavděčillidem všem."

Preziden Pavel se zachoval tak, jak mu ukládá slib, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Vašek

10 0
možnosti

Pavel se distancuje od problému a to tím, že podepsal, což je v danné situaci k nabízení. Jenže on ví, že žalobu podá Ano, tak si myje ruce a v tom je ta hlavní jeho počáteční chyba. Povídání kolem - to je omáčka. Že není rozhodný arbitr - víme, ale je v pořadí a jeho konání my sledujeme. Tentokrát zahrál "Já nic, já muzikant". Neskutečné platy a prebendy politiků i na komunál. úúrovni musí dolů! Ne jen zmrazit! Na to neslyší - a to je bohužel jeho počáteční negativum!

4 14
možnosti
Foto

Asi jste (schválně) přeslechl, že pokud žalobu nepodá ANO, podá ji sám.

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS