Diskuse

Nová Katyň

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Každý, kdo popírá rusácké válečné zločiny na Ukrajině včetně vražd žen a dětí, je za ně nepřímo zodpovědný!

2 0
možnosti
Foto

Bez jakékoli debaty je zabíjení civilistů nejhorší válečný zločin. Nicméně i když zde budu ukřižován, dovolím si dvě poznámky. Ve válečném stavu je největší zbraní propaganda, stržení sympatií světové veřejnosti na svou stranu. Je třeba se zeptat - komu ku prospěchu? Co trošku pochybností o tom, co je nám předkládáno jako až příliš jasná a nezpochybnitelná věc? Druhá poznámka vrací do minulosti. Možná si někteří vzpomenou na masakr na sarajevském tržišti, ze kterého byli obviněni Srbové. Můj kamarád byl členem mezinárodní komise expertů, která tento incident velmi podrobně a erudovaně zkoumala. Závěr komise byl jednoznačný - v žádném případě to nemohlo proběhnout tak, jak nám to bylo masmédií předkládáno. No a protože se to nehodilo do protisrbského krámu, tento závěr zmizel ze světa někam do šuplíku. Proto doporučuji určitou míru bdělosti a ostražitosti při hodnocení věcí, které vypadají až příliš jednoznačně.

4 2
možnosti

Už zase to "...ale". O jakém válečném stavu a strhávání sympatií na svou stranu to píšete? Je zcela jednoznačné, že Rusko napadlo Ukrajinu bez vyhlášení války (nazývá to "speciální vojenskou operací") a nebýt této okolnosti, nic z toho, co teď vzbuzuje vaše pochybnosti, by nebylo na pořadu dne. Je trochu mimo mísu se domnívat, že Ukrajina potřebuje strhávat sympatie na svou stranu - ty má od všech soudných lidí od samého počátku ruské agrese.

3 1
možnosti

I když se tehdejší představitelé CCCP snažili hodit vinu za tento bezprecedentní masakr na nacistické Německo, bylo od začátku jasné, kdo byl pachatelem.

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791964

S timhle tvrzenim tedy pravdu nemate. Jasne v roce 1941 to vubec nebylo. Nemci a jejich spojenci se dopousteli zvestves ve velkem stylum takze lide, co pamatuji tu dobu si byli jisti, ze je to Nemecka propaganda snazici se to hodit na SSSR. Ze se ukazalo pozdeji, ze to bylo jinak s tim prvnim nema co delat. Hezky den.

1 2
možnosti

Autor nepíše nic o roku 1941. V průběhu Norimberského procesu (tedy v roce 1945) se Sovětský svaz nejprve pokusil svalit vinu za masakr na poražené Německo, to však nebylo reálné, neboť dostupné důkazy byly dost průkazné.

2 0
možnosti

Nebyl dneska někdo na houbách ? Že by se taky pochlubil, co našel...

3 0
možnosti

Vazeni diskuteri, dovoluju si upozornit, ze prave dnes je tomu 83 roku kdy sovetska vojska prekrocila polsko-sovetkou hranici a takto spoluzahajila 2. sv. valku. Spolu se svymi spojenci, vojsky Wehrmachtu nesou za vsecko co se dalsich sest let delo, nese Sovetsky Svaz rovnych 50% zodpovednosti.

Bez tohoto spojenectvi, by panem Vodvarkou pripominane masakry v Katyni stat nemohly!

6 0
možnosti

R^

Je hrozné, jak Putin "osvobozuje" Rusy na Ukrajině vražděním. Ale ještě horší je, že naši opoziční flastenci s tím vyvražďováním souhlasí a odmítají pomoc Ukrajině!

:-)

5 0
možnosti

P12e36t32r 52L18o83r81e64n94c

17. 9. 2022 15:14

To není nová Katyň!

Toto je mnohonásobně hnusnější.;-€

Není to oficíry jednorázově provedené zvěrstvo na přímý rozkaz z Kremlu, nýbrž páchají to obyčejní vojáci jaksi spontánně ze své přirozené národní podstaty a vyžívají se přitom v naprosto nelidském mučení.Rv

Nezabíjí se zde téměř výhradně zajatí důstojníci cizí armády, nýbrž převážně "osvobození" civilisté včetně žen a malých dětí.Rv

Páchají to dlouhodoběji a v širším geografickém rozsahu.Rv

Má to za cíl vyčistit získané území od původního obyvatelstva stejně jako to chtěl Heydrich s Čechy a jako to Rudá armáda dělala vůči civilům ve Východním Prusku (Kaliningradu).

9 0
možnosti

Vždyť Rusové mučí a vyvražďují také Rusy! Proč? :-)

1 0
možnosti

Opravdu hezký článek. Tato sobotní diskuze mi zvedla náladu, až na toho Mertu. Nevidím budoucnost tak černě.

6 0
možnosti
Foto

Ten je do dnes členem KSČ(M). To mluví za vše.

4 0
možnosti

Hrozný , hrozný, hrozný. A odporný je, že stále někteří - a bohužel i v Česku - věří, že Putin koná dobro a chrání Rusy před nacisty z Ukrajiny. Musel by ruský voják matkám takových uříznout hlavu, aby změnili názor?

Dobře, žes tenhle blog napsal, Tome. Klidnej víkend přeju.

9 0
možnosti
Foto

A72l78e11š 39M14e46r54t63a

17. 9. 2022 13:37

V Račaku to vypadalo podobně a až to vyšetřila nezávislá komise tak se zjistilo, že vše bylo jinak. Nedělal bych ukvapené závěry.

2 16
možnosti

Zase Mertova lež a zlehčování rusáckých válečných zločinů.

11 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS