Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas.R^ Má-li být doživotní trest alternativou trestu smrti, měl by být skutečně d o ž i v o t n í, bez možnosti propuštění po odpykání části trestu, jak je tomu u jiných trestů. Skutečnost, že stát musí takového člověka po zbytek života živit, je holt určitou daní za humánní přístup.

1 0
možnosti

"pečlivé posudky znalců mohou se stoprocentní jistotou zaručit, že po propuštění se nestane další vražda, tentokrát zcela zbytečná" ...

Mám rád absurdní humor. Možná by ty posudky měli podepisovat odborníci, kteří by v případě omylu (další vražda nebo ublížení na zdraví) nastoupili roční výkon trestu za omyl ;-D:-P;-D. Asi by ubylo dost posuzovatelů. ;-)

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Tomáši, otevíráš problém, který se mi také točí v hlavě.

Spravedlnost naší justice se jeví jako spravedlnost na úrovni starozákonní, židovské. Oko za oko, zub za zub. Toto myšlení je poněkud zpátečnické.

Naše převýchova ve věznicích nikdy nemůže fungovat! Proč? Ježíš z Nazaretu přichází s nutností příchodu v pravdě a lásce. Bez pravdy a lásky nikoho nezměníš!

Spravedlnost by měla zjišťovat, zda je člověk pro společnost nebezpečný, což by byl důvod k jeho eliminaci ze společnosti. Jinak by musela být "převýchova" opřena o pravdu a lásku, aby měla odsouzení nějaký smysl! Jinak jde o dočasný odklon od společnosti nepřátelských aktivit. Má to smysl?

S Tvým textem, Tomáši, musí každý rozumný člověk souhlasit!

:-)

0 0
možnosti

Samozřejmě je to věc každého národa resp.státu, jak si to nastaví. Já bych, ač jsem humanista a pacifista nebo právě proto, nechal popravit každého, kdo zabijet pět lidí a víc. Ať už je střílečka samopalem jako v Americe v Texasu (19 mrtvých), nebo sériový vrah, který zabíjí pro zábavu a potěšení, nebo kriminálník. Proč? Protože takový člověk je nebezpečný v každém věku a vyhazovat za něj státní peníze 50 let a více dlouhým vězněním je komické.

1 0
možnosti

Souhlas s autorem.V jedné diplomové práci, která je k dohledání na internetu, byla dělána statistika vražd u nás v rozmezí let 1996-2010, Vražd bylo kolem 2000.U 93 procent z nich byli vrahy muži.Podobné je to jistě i v jiných zemích.Inu ejhle muži.....Bůh patrně neměl dobrý den, když nás přivedl na svět....

0 0
možnosti
Foto

K rodinám jeho 5 obětí je nutno přičíst i jeho vlastní rodinu.

Protože i tu svým činem poškodil.

6 0
možnosti

Tak když může být venku Kajínek...

1 0
možnosti

P46a75v74e86l 97V68é31b65r

25. 5. 2022 10:24

Kajínek je venku právě proto, že byly důvodné pochybnosti o tom, že právě on spáchal činy, z kterých byl obviněn. A vyšetřování bylo zjevně zmanipulováno. Takže jeho případ bych za příklad nebral. Netvrdím, že je nevinná ovečka, ale kolem vyšetřování bylo tolik nejasností a tolik zjevných manipulací, že pravda zůstala skryta.

2 0
možnosti

že díky němu nežije 5 lidí, díky němu možná došlo k rozpadu jejich rodin či jejich ekonomickému propadu, díky jeho činům jistě mnoho dalších utrpělo psychické následky atd.

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787604

Já bych nahradila slovo "díky" slovem "vinou".

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, opravím to.

1 0
možnosti

Současná společnost je prostě příliš přehumanizovaná a přelidskoprávněná; dochází tak k tomu, že není schopná nebo ochotná důsledně oddělit zrno od plev.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS