Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Nelze srovnávat náš nebo slovenský ústav pro zkoumání totality, to je financované vládou, i když i tenhle výzkum je dost a dost zideologizovaný a nejlepší by bylo už tohle nechat spát (nebo snad dodnes tady máme nějaký ústav, co by zkoumal zločiny nacismu u nás?), a ze zahraničí financovanou neziskovku, která tam pod pláštíkem zkoumání podporuje protirežimní aktivisty. Nebo vy opravdu myslíte, že by v USA mohla fungovat z Ruska placená neziskovka, co by tam zkoumala zločiny otrokářství a vyvražďování indiánů a u toho tam podporovala protirežimní aktivisty ?

Podívejme se u nás, tady by naši "liberálové" nejradši zakázali WEBy které dostanou značku "proruský" nebo "dezinformační" a přitom z Ruska vůbec financované nejsou a leckdy nejsou ani dezinformační, jen zveřejňují nepohodlné názory jako např. PL.

1 0
možnosti
JK

Pavle ÚSTR je Ústav pro studium totalitních režimů, zabývají se nacizmem, fašizmem, nacionalismem, komunismem a to v různých státech světa.

Zajděte tam někdy.

Koukám jaký máte přehled, kdo jakou neziskovku financuje, Rusko asi žádnou, všechny prachy sežerou tajné agentury, že. Samozřejmě, že existují organizace různě po světě i v USA které aspoň zčásti mají peníze z Ruska, pokud ale dělají legální činnost, pak si žijí nerušeně. Ovšem v Rusku je právo selektivní podle toho, co si přeje Putin a co bylo i v Rusku legální, najednou není.

Nelze u nás zakázat co je legální, ale lze to označit pravým jménem, "proruský", nebo "dezinformační", dotyční se mohou bránit u skutečně nezávislého soudu. Tady veby hlásají vyložené lži a uveřejňují falešné fotografie a videa, pomlouvají se lživě otevřeně ministři i prezidenti a nikdo nesedí, v Rusku by už nebyl, jako vůbec.

0 0
možnosti
MV

Přesně tak to je. Putin už přestává být poněkud extravagantním vůdcem, který se poněkud vymyká obvyklým standardům a mění se v docela nechutného diktátora. Bohužel i nebezpečného.

1 1
možnosti
ZH

Tady je bolševických trollů! Přitom by je ten jejich opěvovaný režim semlel stejně, jako semlel svoje příznivce v sovětském Rusku a vlastně v celém východním bloku.

Však také poslední slova Majakovského před sebevraždou - "Nestřílejte, soudruzi!" - nebudou asi jenom vtip.

4 1
možnosti
ZZ

Soudruzi se spíš teď rozlézají po EU.

;-D

0 0
možnosti
JS

Prakticky stejný zákon má i USA a také ho používá, jsou tedy taky ukázkou likvidace demokracie?

4 3
možnosti
ZD

Je to důkaz, jak lehké je manipulovat s lidmi. Myslím na zdejší kývače všemu co je protiruské.

4 1
možnosti
ZD

Sám na začátku popisujete obě jejich zaměření, ale celý článek věnujete dojemně jen tomu, které zrovna vadí nejméně. Navíc píšete článek, který jako jediný zdroj informací používá to, co u nás píše nosný směr české publicistiky. Potom to vyznívá takto trapně !

1 6
možnosti
DR

To je přece u našich samozřejmě vždy "nestranných a objektivních" médií už taková klasika.

A nejvíc úsměvné je to, že zrovna ti největší moralisté ty mediální nesmysly považují za pravdu, že Šimku s Zieglerem. ;-D

3 4
možnosti
JZ

J86a69n 93Z33i87e37g59l86e47r

30. 12. 2021 10:04

Tak v Putinově Rusku nejde o zahraničního agenta, ale především o likvidaci objektivního bádání o stalinistických zločinech. Rv

13 7
možnosti
Foto

U nás probíhá falšování historie potichu. Politici a média poskytují překroucené výklady historie. Jednou bude z druhé světové jen drobná epizoda v historii vyhánění sudeťáků.

10 13
možnosti
IL

I77v38a38n 77L61a94c72k68o

30. 12. 2021 9:44

Pouze lžete. Ubohé.

13 6
možnosti
Foto

Memorial měl dle zákona uvést, že je financován penězi zahraničních sponzorů, to však neuvedl a porušil tím nejen zákon, ale také mátl konzumenty své propagandy. Za to by byl v demokratických Spojených státech potrestán promptně a exemplárně, v Ruské Federaci však vše trvá déle než jí dojde trpělivost s porušováním zákona.

7 24
možnosti
BV

Ta povinnost platí to uvádět i u každého zveřejněného dokumentu, publikace atd. stejně jako v USA.

Jenže Memoriál to úmyslně nedělal i přes opakované výzvy a tím porušil zákon. okopírovaný z USA.

5 11
možnosti
JZ

J89a32n 24Z92i91e22g71l44e57r

29. 12. 2021 18:22

Tak FBI v Americe pronásleduje zločince. Ruská FSB pronásleduje podnikatelé za účelem vybírání výpalného.

11 6
možnosti
BV

Neplacení daní a poplatků je zločin i v USA.

Fact je že poplatky spojená s Foreign Agents Registration Actnevybírá FBI. Na to mají zřázený zspecialisovaný orgán FARA, KTERÝ INKASUJE I TO VÝPALNĚ 305 DOLARŮ, KTERÍ MUSÍ REGISTROVANÍ AGENTI PLATIT KAŽDÉHO PŮL ROKU

4 6
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám