Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Absurdní bylo již to, že se u nás zavedla přímá volba prezidenta, který je fakticky z hlediska politického řízení země zbytečný, čímž se mu dodalo zdání silnějšího mandátu. Ustavení funkce prezidenta v nově vzniklém Československu byla jednak úlitba TGM a jednak i národu, který byl staletí zvyklý na na císaře pána, z toho posledních 68 let na jediného (když nepočítám dva roky válečného panování Karla I.). Rovněž prezidentovo sídlo na monstrózním Pražském hradě mu dodává jakýsi punc monarchy, i když nekorunovaného.

0 1
možnosti

T95o19m38á58š 82B80í56l88ý

2. 12. 2021 22:37

........a přitom stačilo napsat jen poslední větu.....:-P;-(

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím, v dnešní těžké době je jeho jednání a zdržování obzvláště neomluvitelné. R^

7 2
možnosti
Foto

J11o77s96e15f 10B98á11r23t28a

2. 12. 2021 10:56

To není zdržování, premiér Fiala musí dělat koaliční kompromisy. President mu chce akorát pomoct, ať to odmítnutí není na něm.

3 5
možnosti

I90v47a43n 80M45i11n10á65ř

2. 12. 2021 10:35

Obávám se, že ani po prezidentovi Zemanovi nás lepší zítřky čekat nebudou. Není zdaleka tak jisté, že si "náš lid" nezvolí - v pořadí dalšího komunistu .. Babiše, či toho důstojně prošedivělého panáka - kterému přeci tak úžasně sluší generálská uniforma.

2 3
možnosti
Foto

J13o65s88e24f 58B22á57r29t68a

2. 12. 2021 11:01

S těmi prezidentskými kandidáty je potíž. V úterý jsem v TV viděl a slyšel paní rektorku Nerudovou. Myslím si, že ona není ideologický fanatik jako třeba senátor Fischer a mohla by se pokusit lidi opravdu spojovat.

2 0
možnosti
Foto

Vždy jsem si myslel, že nejsměšnější figurkou v křesle prezidenta byl Husák. Nyní vidím, jak jsem se mýlil ....

3 4
možnosti

J17a30n 30R15á89ž

2. 12. 2021 12:21

V tom, že JUDr Husák byl ve funkci prezidenta jen směšnou figurkou, se mýlíte. V ětšinou byl velice respekovaný. Kdyby respekt neměl, nemohl by se postavit tvrdě Biľakovi a spol. a neprosadil si velkou autonomii rozhodování u Rusáků. Nebýt toho, tak po srpnu 68 u nás by nastalo stejné temno jako bylo v padesátých letech s "dělnickými" tribunály, tábory nucených prací kam by se umísťovalii kontrarevolucionáři bez soudu a možná by proběhlo několik politicky motivovaných poprav.

3 0
možnosti
Foto

Pavel Blažek před schůzkou s prezidentem napsal: "Už se těším na setkání s Milošem. On mi rozumí!"

Věřím.

Pokud by do konce svého funkčního období Miloš Zeman porozuměl i vnučce Ferdinanda Peroutky, porozuměl by i většině těch, kteří ho nevolili.

4 0
možnosti

Blažek je jeden z politiků, kterému moc nevěřím. Když předsedal sněmovní vyšetřovací komisi k reorganizaci policie, nepůsobil tam na mne moc důvěryhodně.

1 0
možnosti

Velice přiléhavě se k tématu vyjadřuje novinářka Kateřina Perknerová. Doporučuji vyslechnout tento podcast:

https://podcasty.seznam.cz/podcast/nazory-a-argumenty/katerina-perknerova-defile-pred-hradnim-akvariem-44757

0 0
možnosti

Jako voliči Spolu mi vadí, že k tomuto úplně zbytečnému divadlu s kandidáty na ministry vůbec došlo, protože oni nejsou odpovědni Zemanovi, Mynářovi ani Nejedlému. To je jen znásilněný výklad toho člověka z Hradu. Chápu to tak, že Fiala nechce rozdmýchat konflikt hned na začátku a chce dát Zemanovi trochu prostoru, aby ukojil svůj pocit důležitosti. Pokud to tímto skončí a Zeman bude dále odkázán do svých mezí, tak budiž, i když v současné covidové situaci je toto zlomyslné zdržování, kdy umírají lidé, totální bezohledností hraničící s debilitou. Je nepochopitelné, že z hrobníkovy lopaty spadnuvší Zeman není schopen pokorně překročit svůj stín a začít se aspoň na závěr svého nepovedeného prezidentování chovat státnicky. Obyčejní umírající lidé tolik štěstí na nadstandardní lékařskou péči nemají.

Pokud se bude jednat o Lipavského, tak v žádném případě neustupovat. Kandidát je to bez ohledu na Zemanovu nevoli dobrý. Rozhodně není nepřítelem Izraele, to je jen zkratkovitý výklad pro nevzdělané Zemanovy voliče.

7 5
možnosti

Možná jste si nevšiml, že to "nedůstojné divadlo" není divadlem jednoho herce. Jak jste si mohl povšimnout, na "jevišti", před akváriem defilují představitelé větších i menších rolí a de facto dávají Zemanovu výkladu ústavy za pravdu. Z úst největších Zemanovch politických odpůrců dokonce slyšíme slova respektu a uznání, že Zeman stále ještě není nějakým "zemánkem", který by měl "stáhnout ocas" a urychleně se odklidit někam do hospice.

Stejně smutno, jako ze Zemanova okolí, je mi z toho, že takovýto článek napíše "pan doktor", který "považuje mezilidské vztahy za nejdůležitější věc na světě". Nevím, jestli byste byl tak striktní, kdyby se do podobné situace dostal Václav I., (který promarodil určitě větší část svého poslaneckého mandátu, než nenáviděný a zhusta karikovaný Zeman) a měl by problém se jmenováním třeba svého času Babiše, nebo teď Blažka.

7 4
možnosti

...samozřejmě mělo být "prezidentského mandátu", ale inteligentní diskutéři to jistě pochopili a jiní než inteligentní tu samozřejmě nejsou... (když už nejsou možné opravy textu).

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS