Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moje děti měly naplánovanou pracovní cestu do UK-tak jsem si ověřovala, zda mají gel na ruce a vitamín C... Já sama mám zvýšenou zásobu, neplést si 3 balíčky se 3 paletami, vit C. V pondělí mi zvedla tlak v prac. emailu informace „mého ministerstva“, jak se máme chovat v případě karantény a propuknutí nemoci a co nám poskytne/neposkytne zaměstnavatel v případě karantény.... Což rozvířilo aktivity kolem mne, naštěstí během dopoledne zmizely... Věřím, že skončí chřipkové období a ta nová hyena se stáhne a snad bude do té doby již i lék... Děkuji za Váš článek :).

0 0
možnosti
Foto

Byl jsem tu, ještě nejsem v karanténěR^R^

0 0
možnosti
Foto

„U nás zatím došlo k vykoupení některých obchodů a to trvanlivých potravin, mouky atd.“

A teď si přestavme takového shánčlivého člověka, když vypadne voda a proud – bude zakusovat tvrdou rýži suchými kolínky a zapíjet to moukou...

0 0
možnosti

tak jsem zvedavej, Tome

dekuju za tenhle text

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za tento blog.

Obecně se ví, že jsme národem, který se vyznačuje výraznou štědrostí. Věřím, že i v této situaci se projeví, příležitosti bude dost.

1 0
možnosti

No, ano. Málokdo je ale jako britská královská rodina, ani ty německé, četl jsem že i tam někde vykoupili obchody.

Já osobně neznám nikoho kdo by podléhal panice a nakupoval zásoby, spíš se tím lidé baví. :-/

0 0
možnosti
Foto

R^A taky není Růžový zázrak a je problém vydolovat z distribuce prakticky jakýkoli paracetamol. Sdružené přípravy rozjely výrobu dezinfekčních gelů, roušky asi budeme po večerech šít z prostěradel... Ale jinak se máme fajn, dokonce jsme dostali hořčík na lepší zvládnutí stresu a ionťáky, až to nezvládneme a poděláme se.

2 0
možnosti
Foto

Hořčík Vás Klárko, určitě povzbudí. ;-D

0 0
možnosti
Foto

J20a88n 26Š80i96k

3. 3. 2020 15:32

Tak o tom viru jsem si přečetl na blogu jen dva články, jeden je ten Váš. Většinou souhlasím, jenom si myslím, že skupování zásob není tak úplně česká specialista. Tak jako u spekulantů, kteří jsou rovněž všude. Hezký den

3 0
možnosti

D47a93v74i22d 38V82l41k

3. 3. 2020 15:00

No taky jsem slyšel ,že Číňani konečně začínají dávat do rychtyku katastrofické hygienické podmínky na těch trzích se zvířaty.každá epidemie totiž skoro vždy přijde z Číny ,nebo Afriky, takže snad konečně postaví trhovcům záchody,aby nemuseli kadit hned vedle masa a zakážou prodej divokých zvířat na trzích(co už se myslím stalo) Jinak tahle pandemie lidstvo nevyhubí. Tahle ještě ne.Jinak je zajímavé sledovat některé lid ,jak se tak trochu zbláznili a jiné jak na tom rejžujou prachy.

2 0
možnosti
Foto

Je dokázáno, že ty virulentní potvory vždycky nějak zmutují, kde jsou spolu zvířata a lidi. Je to logické, virus se chová velmi racionálně. A možná se něco pohne v Číně, protože ten měsíc, kdy bolševici,( které tak miluje naše hlava státu a která tam posílá své nýmandy jako emisary), zatloukali zjevný průser. Nebýt toho, mohla by se epidemie zvládnout lépe a nemuselo by umřít tolik lidí. Ale jak známo, ideologie komunismu to považuje za třísky při kácení lesa.

6 0
možnosti

Dneska jsem byl kolem poledne v jednom místním nejmenovaném hypermarketu. A bylo tam jen pár lidí (a to touhle dobou tam běžně bývá narváno).

Takže já si říkám toto:

I když si myslím, že rizika tohohle viru se dost přehánějí, tak pokud chcete snížit možnosti šíření viru, tak Češi se chovají racionálně. Nakoupili předem – a teď už se nehromadí v krámech a nevytvářejí potenciální ohniska šíření viru.

Normální lidi se tedy chovají normálně. Ale naše (psudo)elity se chovají nenormálně, když na jednu stranu lidi straší – a na druhou stranu se jim pak posmívají, že jsou vystrašení).

A taky přesně nevím, co si mám myslet o těch, co si neodpustí dovolenou v rizikových oblastech – a tím pomáhají šíření viru. Já sice nijak nepanikařím, ale zároveň netuším, proč bych měl vycházet rizikům vstříc – a cestovat někam, kam nutně nemusím – a pak po návratu ohrožovat své okolí (a nejde ani tak o rizika té choroby, jako rizika umístění do karantény).

1 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,50
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám