Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono to souvisí nepochybně s migrací, židé byli odjakživa menšinou a když byly pogromy, oni to zpravidla odnesli. Vždy, když se mění jakési pomyslné politické klima, jsou zde oni jakožto obětní beránci, neboť společnost si je toho vědoma, jejich jakéhosi stigmatu a bere je za nesnazšího fackovacího panáka, přičemž vlk se nažere a koza zůstane celá. Ve škole se o židovství nemluví téměř vůbec, jediná zmínka je až Šoa. Chtělo by to osvětový program pro základní školy, které se mnohdy ani těch moderních dějin nedoberou. Tragické jsou i znalosti Starého zákona ve školních lavicích. Je proto alarmující a ostudné, co se děje, na co jste upozornil. Další věcí jsou předávané memy, způsob řeči a přemýšlení, nazírání na svět, to se dědí a jen tak nelze vymýtit!Jen a jen pořádnou osvětou, jakýmsi cíleným programem.R^V

0 0
možnosti

Dobrý den, pane doktore,

Je to zdrcující zpráva, kterou jste popsal a komentoval. Já si myslím, že ty události mají historicky hluboko zasazenou příčinu, která se nazývá odlišnost. Určitě by tak nejednali lidé, kteří by znali židovské dějiny a tradice, ale proboha, je to starověký národ, jeden z velmi mála, který je schopen o starověku svědčit. Zkušenosti, praxe, historičnost a nevím proč stále nepochopená jedinečnost, v níž se skrývá vyvolenost nikoliv k moci, ale k oběti, je tím, co ostatní dráždí a vždy dráždilo. Exodus, jak o něm mluví Tóra, to je zkušenost lidské transcendence, vyjití ze sebe k novému přislíbenému cíli. Je to také způsob učení v terénu života, jinak, než to chápali praktikovali ostatní. Ten odpor se táhne dějinami. Právě na základě těch historických zkušeností, tradovaných z generace na generaci, nové generace přebírají tu schopnost chápat smysl života a všeho, co s ním souvisí a schopnost se učit a tvořit. To Dánsko mne překvapuje, dánský král svého času za pronásledování Židů za II. světové války vystoupil v projevu se žlutou hvězdou aby demonstroval, že on nebude Židy pronásledovat. A vůbec mne překvapuje celá Skandinávie. Co se děje jednomu, děje se všem.

http://www.augustinus.it/latino/contro_giudei/index.htm.

3 0
možnosti

Každá společnost má takové ty krajní proudy, tady hlavně záleží na tom, jaké místo ve společnosti mají, jak se společnosti daří je vytěsňovat. Bohužel na situaci mají vliv i média, jelikož těm krajním proudům, ač málo početným, věnují obrovskou pozornost. Zrovna tato akce ve Skandinávii je toho důkazem, pár drobných incidentů a už tu běží titulky i masivním koordinovaném útoku a to takové samozřejmě povzbuzuje.

0 0
možnosti

J27i90ř19í 18M63a26c60h

16. 11. 2019 13:13

A to si tam ještě nechali nalézt tisíce arabských migrantů, jejichž postoj k Židům rozhodně není přátelský, nebo i jen tolerantní. Takže židovská komunita je ohrožována vlastně ze dvou stran.

1 0
možnosti

Dřív se Židé více snášeli s Araby než s křesťany a svého času jim Turecko poskytovalo asyl.

1 0
možnosti
Foto

Pokud je nekdo uspesny a ja nemam na to ho dohnat .... Tak je pro mne resenim agresivni chovani ...... Tak to prsoste cast spolecnosti dela a ja nevim co s tim ....

2 0
možnosti

Pane Hušák, každý, kdo má nějaké ambice, by je měl naplnit a ne se chovat agresivně. Pěkně tiše se učit, zkoumat, psát a studovat. Nic jiného se nedá dělat.

1 0
možnosti

Celkově karma, ale některá tvrzení některých v diskuzi ve mně vyvolala chuť k mírně polemické úvaze.R^

0 0
možnosti

J82o67s55e84f 43U88l36m33a83n

16. 11. 2019 10:28

Chcete říct, že se máme obávat dalšího vašeho článku?

0 0
možnosti

Ne, Pan Vodvářka si to vymyslel, protože se nudil, proboha.

0 0
možnosti

Když článek o protižidovských náladách uvedl i iDnes.cz, tak jeden z diskutujících vyslovil domněnku, že v mnoha případech za těmito akcemi je bohapustá závist nad tím, že jsou židé v mnoha případech úspěšnější... Nevím, zda je to pravda, ale svoji logiku to má.... Historie již prokázala mnoho případů, kdy stačilo ukázat prstem a obvinit nějakou skupinu úspěšných lidí z neúspěchu jiných a bylo "vymalováno"... a nemuselo se jednat jen o židy..,.

A samozřejmě karma...

5 0
možnosti

O tom, ze na americkych universitach panuje virulentni antisemitizmus se vubec nepise. Heslem pokrokovych studentu a vedeni je izolace Izraele, disinvestment (hospodarska blokada), zakaz vymeny vedeckych pracovniku, prednasek a pod. Tento stav je mnohem nebezpecnejsi, nez popisovane "radeni" neparne mensiny statem kontrolovanych neonacistu.

5 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS