Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.

Počátkem října 1938 po Mnichovu začalo Polsko vojensky obsazovat Těšínsko pod velením Władysława Bortnowského, které trvalo až do 11. října 1938. Polsko anektovalo východní část československé části Těšínska o rozsahu 869 km²; jednalo se o celé území okresu Fryštát, téměř celý okres Český Těšín a několik obcí či jejich částí z okresu Frýdek: https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceskoslovensko-polsk%C3%BD_spor_o_T%C4%9B%C5%A1%C3%ADnsko

Po podepsání Mnichovské dohody, 30. září 1838, zaslalo Polsko ultimátum československé vládě o vydání požadovaných oblastí, počátkem října začala polská armáda obsazovat sporná území a anektovala východní část československého Těšínska – území okresu Fryštát a Český Těšín, i několik obcí z okresu Frýdek.

Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/spolecnost/188623-mnichovskou-dohodu-zneuzilo-polsko-v-rijnu-1938-zautocilo-na-tesinsko/

Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/spolecnost/188623-mnichovskou-dohodu-zneuzilo-polsko-v-rijnu-1938-zautocilo-na-tesinsko/

Až do května 1939 Poláci uháněli Hitlera, aby s nimi uzavřel smlouvu proti SSSR, jenže Hitler měl jiné plány a tak s Poláky vyběhl.

Stalin zase usiloval o smlovu s Brity proti Hitlerovi. Britové neustále kličkovali, takže

nakonec Britové společně s Poláky nahnali Stalina Hitlerovi do náruče a jak Poláci, tak Britové sklidili, co zaseli.

A co se týká vojenského napadení Finska, Pobaltí a dalších států, zde si Stalin bral pouze to, co za cara patřilo Rusku a o co bylo Rusko připravené demokratickými západními mocnostmi. Rusko totiž I. světovou válku nerozpoutalo. Na rozpoutání I. světové války se velkou měrou podíleli Britové svými intrikami, když chtěli oslabit Německo, R-U a Rusko vzájemnou válkou a potom jim diktovat.

3 7
možnosti
Foto

PROSTĚ ZÁKON ROVNOVÁHY. Jedno zlo - to nacistické, brutální, vražedné, odporné, zrůdné - bylo detailně pojmenováno a odsouzeno. Nyní je třeba detailně pojmenovat a v morální rovině odsoudit i to druhé zlo - zrůdné, vražedné zlo komunistické

https://www.youtube.com/watch?v=OlPiTjdZw4o.

6 0
možnosti
Foto

Nacistické zlo bylo možné pojmenovat proto, že bylo poraženo ve válce. Ono kom, však nikoli. Naštěstí toho nebylo ani třeba, neb požralo samo sebe až ke svému zániku, neb nebylo dále životaschopné. Po obou těchto zrůdných ideologiích ovšem zůstali trvalé následky, a to dodnes!

3 0
možnosti
Foto

Abyste získal rovnováhu, pane Trizuljaku, musíte pojmenovat i další zla na světě. Jiná zla než nacistické a komunistické neexistují?

2 1
možnosti
Foto

Samozřejmě, jenže odsouzení západní demokracie, která po II. světové válce rozpoutala války s miliony mrtvých, zřejmě čeká na naše potomky.

Žádný vítěz sám sebe nesoudí.

0 4
možnosti

O odsouzeni zapadni demokracie bylo napsano tolik, ze by to vyslo na tisicistrankove knihy, ale kdyz byla u moci strana Vase p. Cerne, Standy a P. Reznika. Napsat neco neprizniveho o SSSR bylo stihano podle paragrafu c. 104 trestniho zakona "O hanobeni statu svetove socialisticke soustavy a jeho predstavitele". Tedy jedny bylo mozno pouze velebit, kritici se dopousteli trestneho cinu. Zkuste si vyguglit "Pribehy tech kteri se dopousteli "Hanobeni KSC a jejiho predstavitele". Napr. pribeh pani Vlasty V. z Pardubic ktera se dopustila trestneho cinu urazky pres. republiky tim, ze vypravela vtipy snizujici vaznost prezienta vedouci ulohu KSC.

Byla za to sazba az rok vezeni na tvrdo.

To bylo za casu t. zv. normalizace, predtim za casu Klemy a Zapotondy az dvacetilete tresty, vyjimecne i smrt. Za to Vy a ostatni si dnes muzete "hanobit" kohokoliv jak je vam libo, jen smysl pro fair play Vam chybi.

6 0
možnosti
Foto

Nevím, v jaké politické straně byli pan Řezník a paní Černá, ale já jsem za celý svůj život nikdy v žádné politické straně nebyl.

A co se týká vtipů na Husáka před rokem 1989, tak jsem jich slyšel i vyprávěl nepočítaně. Jen mne za to nikdo nezavřel, ani nevím o tom, že by za vyprávění vtipů byl někdo za Husáka zavřený.

Takže jste asi žil v jiné zemi než v ČSSR.

1 7
možnosti

Podal jsem Vam odkaz o soudnich procesech za hanobeni. Nejprve si ho prectete a pak neco tvrdte. I ja jsem slysel a vypravel fory, vyvetleni proste,"neni zalobce, neni soudce". Nekteri vypraveci meli smulu, ze o nich neslysel Vy je Vase vec, muzete se o nich docist ve mnou zminem odkazu s kopiemi rozsudku. V te dobe jsem zil taky (nar.1943) a tak si dobre pamatuju, ze mezi bezpartijnimi byli fanaci jako Vy, casto fanaticstejsi naz sami komuniste.

5 1
možnosti
Foto

Exces se zavřením Vlasty z Pardubic za vyprávění vtipů do vězení za komunistů nijak nepopírám.

Nyní, za rozvinuté demokracie západního typu se v České republice zavírají lidé natvrdo do vězení ještě na delší dobu než 1 rok a to za obyčejnou stížnost na jednání policistů.

Mohu dát odkazy na konkrétní případ, protože jsem se tím případem konkrétně zabýval.

0 2
možnosti
Foto

Jak to, např. Štrougal podle RP 7.listopadu 1975 pronesl veřejně, že VŘSR skoncovala s vykořisťováním člověka člověkem.

To přece byla hodně nepříznivá zpráva o SSSR.

0 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS