Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Malinko odbočím, vím, že to, co napíšu, není úplně přesně k tématu blogu.

Profesionální řidiči musí absolvovat psychotesty, protože při výkonu své práce mohou ohrozit lidské životy a materiální hodnoty (atd.)

Zarážející je, že politici nemusí absolvovat podobné testy vzdor tomu, že svými rozhodnutími mohou ohrozit lidské životy a materiální hodnoty v dimenzích o mnoho řádů větších než nějaký řidič náklaďáku či autobusu.

3 0
možnosti
DP

Pracoval jsem 18 let ve forenzni psychiatrii a tak jsem tech psychopatu za ty roky zazil daleko vice, nez obycejni "smrtelnici". A prisel jsem za ty roky k nahledu, ze ne kazdy psychopat vykazuje vsechny body vaseho otypovani, i kdyz vsechny body samozrejme na psychopata sedi. Existuji dva zasadni druhy psychopatu - benigni a maligni. Ty benigni mohou byt dokonce i ku prospechu, mel jsem jeden cas takoveho kolegu a vetsinou byla celkem pohoda s nim pracovat, jediny problem byl, kdyz tvrde narazil, (a ten problem sdilel i s temi malignimi) to se skoro rozsypal psychicky. I kdyz benigni, nesmi se absolutne dostat na vedouci postaveni v organizaci, to pak muze vezt ke katastrofe. Ti maligni nejsou nikdy pro spolecnost ci organizaci zadnym prinosem, za nimi zustava jenom zkaza. Drive se melo za to, ze psychopatem se clovek stane spatnym detstvim, nyni, po pouziti modernim mozkovych diagnostickych prostredku vime, ze psychopat ma uz nejaky ten defekt vrozeny a spatne detstvi muze ale taky nemusi mit na zintenzivneni stavu vliv. Psychopatie je uz v seznamu psychiatrickych diagnoz castecne coby "porucha osobnosti". Ale je to problem v lecbe, s psychopatem se zadnou terapii moc nenadela a u tech tezkych, kteri se provini tezkymi nasilnymy zlociny, je jedina moznost a to je detence.

3 0
možnosti
MV

vis, jak to zpiva Naceva: udrzuj svou lednicku plnou...

ja si z toho beru to, ze do svyho okoli fakt poustim kazdyho, a kdyz se projevi jinak, nez je u nas akceptovany, tak musi jit o dum dal, nebo o dva...

je to prirozenej vyber

takze kolem nas fakt fajnovy lidi, klepu to na drevo

ale mit tuhle knizku v knihovne, kdy laik tape - nebude od veci

peknej zbytek dne preju, Tome

1 1
možnosti
Foto

Řeším to podobně, i když z pracovního hlediska si tak úplně vybrat nemůžu. Ale tutoví psychopati nebývají somaticky nemocní. Dík za čtení.

0 0
možnosti
Foto

Není to zvykem, ale toto si jdu přečíst. A jestli prozřel, tak já se jako totální abstinent půjdu opít. ;-D;-D

0 1
možnosti
Foto

Bože, tím jsem myslela kardinála Duku, skočilo mi to sem. Omlouvám se. Jdu číst kardinála a jeho prozření. ;-D;-D;-D

0 1
možnosti
Foto

KarmaR^Tyto náměty mám skutečně ráda. I já dnes psala svůj článek, je to zase o tom samém. A bohužel, stále nevím, kdy bude psychopatie a veškeré její formy zařazena do psychiatrických dg. To by se nám ulevilo, že? Hezkýd den přeji a těším se na další podobný článek.;-DR^

2 0
možnosti
Foto

Karma, Tomáši. V soukromí na psychopaty kupodivu moc často nenarážím, ale je fakt, že jsme většinou dobře maskovaní ;-D;-D;-D

2 0
možnosti
Foto

Myslím, Marku, že je to dáno skladbou Vašeho okolí, které si vybíráte. Z tohoto důvodu bude výskyt psychopatů u Vás zcela minimální.

1 0
možnosti
Foto

Tomáši, kniha jistě pobaví, já už se bavil i tady díky diskutérům R^:-)

3 0
možnosti
Foto

Ahoj Horste, jen vrozená slušnost mi brání napsat, že jedním z evidentních projevů psychopatie je trvalá vlezlost a vnucování svého pohledu na svět. Jinak máš pravdu, je to zábavné a pro mne dostatečný studijní materiál.

4 0
možnosti
Foto

Nebudeš,Tomáši, věřit, ale náhoda tomu chtěla, že nás s kolegyní tato kniha hodně zaujala, anotace výborná, ukázky čtivé a plné skvělých postřehů, tak jsme ji pro naši knihovnu objednaly. A včera nám kniha spolu s dalšími objednávkami přišla. Hned jsem začala nadšeně listovat, ale k přečtení se dostanu, až ji zapíšeme a zpracujeme do katalogizace. A dnes vidím Tvůj blog.:-)

3 0
možnosti
Foto

Vidím, že velvarská knihovna má svým čtenářům co nabídnout. Gratuluji Zdeni a přeji hezký den.

3 0
možnosti
JN

Pane doktore, a jak byste diagnostikoval člověka, který v diskusi reaguje pouze na pochvalné a souhlasné reakce?

Váš text je opravdu zajímavý, ale narazil jsem na jednu nesrovnalost, která mě jako člověka s technickým vzděláním dráždí.

Uvádíte množinu profesí, mezi kterými se psychopaté vyskytují nejčastěji. V této množuině uvádíte chirurga.

Dále uvádíte množinu profesí, kde je výskyt psychopatů nejmenší. Zde uvádíte profesi lékař.

Z uvedeného tedy logicky vyplývá, že dle vašeho názoru chirurg není lékař. Pokud jde o medicínu, jsem naporostý laik, ale vy jako lékař jistě víte, co píšete. Zvláště, když vás za každé vaše písmeno pochválí pan doktor Šimek, rovněž lékař.

Moc vás prosím, porušte jednou svou zásadu a doplňte svůj rozbor kratičkým ale výstižným vysvětlením, které by dokázal pochopit i prostý strojní inženýr.

Děkuji předem.

2 1
možnosti
DH

Nerozptylujte p. Dr. hned po ránu hloupými otázkami, když se musí věnovati cestě do ordinace a přípravě na všeliké, mnohdy i v tématu článku zmiňované pacienty.

A odpověď na Vaši otázku z prvé věty je prostá. Prostě jedná se o člověka se zvláště vytříbeným vkusem, jež má schopnost najít zrnko pravdy v hromadě zdejšího hnoje.

A již jsem v minulosti psal a přirovnával, že on je naším pastýřem, který vede naše stádo zdejších čtenářských oveček tím správným směrem a poskytuje nám svými články a v nich vyjádřenými myšlenkami tu nejlepší duchovní pastvu. A mou povinností, kterou jsem dobrovolně převzal je, abych jako správný ovčácký psík Vás zahnal zpět a Vy tak nevybočoval ne příliš chytrými dotazy z toho našeho stáda a držel ten správný směr.

Chápete ?

4 1
možnosti
Foto

Zajímavé, knihu si určitě přečtu, ale i bez přečtení vím, že problém není v psychopatech, problém je v nás, protože jsme to my, kdo jim to umožňuje, my dovolíme, aby mohli ovlivňovat náš život. Přesněji řečeno, já ne, ale spousta lidí požaduje, aby za ně lidé ve vysokých funkcích rozhodovali prakticky ve všem a to je živná půda pro tyhle typy. Stejně jako Urválek, kdyby nebyl býval ten šílený režim, Urválek by měl mnohem menší dvorek.

6 0
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu, Leontýno. Děkuji za přečtení.

2 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,52
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám