Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Španělé mají úsloví: Kdo varuje, nezrazuje. Otec Piťha je profesor, který se vyznamenal svým utříděním mnoha příběhů v naší zemi, četl jsem od něj jen pár knih či článků. Vystoupil, jak uvádí tento blog, na místě sv.Václava a sdělil naší společnosti, že je ohrožena postupem nebezpečné ideologie. Jaká je reakce - výsměch, označování celé naší katolické církve za uzavřenou a nekomunikující, mnozí křičí "demagogie".

Přál bych si, abychom zareagovali správně jako tehdy za proroka Jonáše obyvatelé velkého města Ninive. Čelili nebezpečí správným jednáním a tak - k předpověděným hrůzám nedošlo, jejich město nebylo vyvráceno.

1 1
možnosti

>>sdělil (pan Piťha) naší společnosti, že je ohrožena postupem nebezpečné ideologie<<

Já zas sděluji naší společnosti, že je ohrožena postupem nebezpečné ideologie, kterou reprezentuje pan Piťha, pan Duka, pan Zeman, oba pánové Klusové, pan Adam Bartoš, pan Petr Hannig, pan Veleba, ten polský kněz, který se nedávno modlil za brzkou smrt papeže Františka - a mnoho dalších, resp. vůbec všichni, kdo "sdělují naší společnosti" ty nesmysly o "neomarxismu". Já žádné "neomarxisty" nevidím. Zato vidím docela dost lidí s fašizujícími resp. nacizujícími názory. Čili když vy nadáváte do "neomarxistů" - považuji za naprosto namístě označovat vás jako neonacisty. Takže ještě jednou: varute si s panem Piťhou před čím chcete - já zas varuji před nebezpečím postupujícího neonacismu. A pokaždé, až příště napíšete do nějakého vašeho příspěvku slovo "neomarxista" a budete tím urážet lidi, kteří nesouhlasí s vaším neonacismem - já, ač zřejmě reagovat nebudu, jako bych zareagoval slovy "blábolte si o 'neomarxismu' jak chcete, vy neonacisto".

0 0
možnosti

Když se něco přežije, tak to zanikne, nevidím v tom žádné drama :-)

0 0
možnosti

R^R^

Ty zhruba poslední tři minuty Piťhova kázání nelze charakterizovat jinak, než jako šíření poplašné zprávy. Neuvěřitelné...

4 4
možnosti

Podle mě Piťha přímo v chrámu provozoval pornografii.

0 0
možnosti

Otec Petr Piťha je na rozdíl od Vás pane Vodvářka mladý duchem a odvážný člověk. Musel vědět, jaký křik proti němu spustí cizí media i "známé" osobnosti. Tento kanovník je v intelektu nástupce kardinála Špidlíka, který za ním odeslal své přátele.

Nevím, jaktože vzdělaný lékař se svobodným duchem, za kterého jsem Vás považoval, může dosud vězet v té hlouposti o genech a homosexualitě. Vrozenost homosexuality je pohádka pro lidi, kteří nic nevědí o vývoji lidské sebeidentifikace, neuróze či záznamech o výsledcích léčby těch, kteří o to mají zájem.

Nedokážete dát dohromady obraz proti této mediální kampani homosexualistů, nebo pracujete na zakázku proti lidské přirozenosti?

3 4
možnosti
Foto

Jako lékař, pane Pavelko, se zajímám o medicínu. Homosexualita je založena in utero /tedy před narozením/ a nikdo z nás si to nemůže zvolit. Nutit někoho je úplně stejné, jako by Vás někdo nutil do svazku s mužem (pakliže jste heterosexuál).

Nepracuji v žádném žoldu, nemějte obav.

Jinak ctím otce Piťhu, ale v tomto s ním nesouhlasím. Myslím, že se prostě mýlí a že jeho alarmistická vize o vyhlazovacích táborech pro rodiče, kteří se budou chovat přirozeně, patří spíše do úst některých populistických křiklounů a ne do seriózních úst kanovníka.

4 0
možnosti
Foto

Je třeba nerozdělovat společnost a nerozeštvávat "Tábory" proti sobě. (Tábor s velkým T píšu úmyslně) Je třeba vést pokojný rozhovor.

2 0
možnosti

Tak to pojďme dát dohromady. V Norsku ani Anglii nikdy bezprávně neodebrali ani jediné dítě? V žádné škole v Evropě se nevyučují hlouposti, že není důležité s jakým pohlavím se narodíš, ale zvol si jaké chceš...

Máte problém pane Marku i s panem Tomášem. Jakoby jste nesměli pojmenovat problémy současnosti, vaše řeč je: ještě je to dobré, ještě je to dobré, kolik ještě pater to bude dobré?

Pan kanovník Píťha nikoho nerozeštvává, upozorňuje na problémy, podobně jako naši čeští katoličtí biskupové ve svém listu o té istanbulské úmluvě. Vy rozdělujete, protože místo abyste řešil vzniklé problémy, tak je bagatelizujete a označujete poctivé pozorovatele za staré hlupáky.

4 1
možnosti
Foto

Narodil jsem se jako katolik, v Německu se ze mě stal BEZVĚRNÍK. Tomáši, povedený nový týden!

1 0
možnosti

L93u81d33ě30k 23T20o51n97d96r

15. 10. 2018 15:19

a stal jste se v Německu také genderistou a homosexualistou?

1 0
možnosti

J64a11n 44K98o40z34á94k

14. 10. 2018 22:57

Spíš se mi zdá, že na vás ten věk působí tak, že když zastáváte jiný názor, jste mladý. Hloupost si na věk nehraje.

2 4
možnosti

J98a70n 53K91o61z57á61k

14. 10. 2018 22:32

Vy, budete nejspíše aktivista. Stejné argumenty o homosexuálech jako o vzorci ctnosti, protože někteří heterosexuáluvé pijí, což u těch druhých nepřipadá v úvahu. Ty děti se budou mít dobře, ale vůbec vám nedochází, že budou chodit do školy, kde jim dají ostatní děti najevo, co si myslí o dvou maminkách nebo tatíncích. To nebude výchovou, ale prostě děti umí být zlé, když se někdo odlišuje. Nehledě na to, že řeč byla o homesexualismu, ale to je pro vás moc složité, tak bude dobré příště trochu přemýšlet a potom psát.

10 5
možnosti

Incidence transsexualismu je údajně 1:1600

A to je důvod vychovávat děti bezpohlavně do 12 let ?

Jakou studií je tento blud podpořen ?

Co se týče kázání, tak ke konci opravdu připomíná šíření poplašné zprávy, ale jen

nenávistný pomatený člověk může toto žalovat. Je to prostě nadsázka, a ta je

v kostele povolena. Halík se také nevyznamenal. Neomalená kritika staršího

"kolegy". Na jeho místě bych taktně pomlčel.Typický populista.Ztrácí moje sympatie.

Rv

11 3
možnosti

L89u10d66ě45k 16T31o29n62d34r

14. 10. 2018 18:24

Máte tam chybu, a to dost zásadní. Piťha nemuvil o homosexuálech, ale o homosexualistech!! Sám na to upozornil!

Jaký je mezi nimi rozdíl? Jako mezli islámem a islamisty. Tedy zásadní. Takže Piťha nevaruje před nadvládou "homosexuálů", ale politických magorů - "homosexualistů" - kteří si z toho dělají politický a mocenský byznys k ovládání a vydírání společnosti.

20 2
možnosti

Ale v závěru Piťha mluví o budoucí nadřazenosti h o m o s e x u á l ů, nikoliv homosexualistů. Vybíráte jen to,co se vám hodí. Rv

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS