Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Někde v diskusi jsem přečetl nádhernou tezi, že "socializmu jde o odstranění armády nezaměstnaných" Bravo! To je velmi výstižné.

Jeden z historicky známých experimentů tohoto druhu učinil Vlad Tepeš zvaný Dracula, když pozval chudé lidi ze své země k sobě na hrad, vpustil je na jedno z nádvoří a tam je nechal zmasakrovat, dokonce snad upálit. A pak se prý chlubil, že ve své zemi nemá chudé.

6 1
možnosti
Foto

Čím větší armáda nezaměstnaných, tím lépe, že ano?

Příliš mnoho dobra ale škodí, ne?

0 1
možnosti
MS

Svatá pravda ! R^R^

Ať počítám, jak počítám, to číslo na bankovce je sto biliónů. To je jaksi v rozporu s textem "One hundred trillion dollars". :-)

0 1
možnosti
MS

Beru svou přípomínku zpět. Krátká soustava (Americký systém) nezná miliardu.

0 1
možnosti
DV

D82a54v16i70d 40V79l43k

26. 8. 2018 7:59

Skvěle napsáno.Já jsem se včera o sobě dozvěděl ,od jednoho diskutujícího Zapletala , že jsem "Poskok socialismu." Nevím co to znamená??? Podnikám už 25let a začal jsem ve 24 letech, takže jsem už dýl podnikatel než nepodnikatel a přesto jsem poskok socialismu. Máš nějakou radu, jak se stát "Poskokem kapitalismu?";-)

4 1
možnosti
Foto

Tak nějak nerozumím, co diskutující Zapletal myslel tímto termínem. Kdysi jsem četl cosi o poskocích Západu (v tomto smyslu psal nestor Rudého práva Jaroslav Kojzar o všech, kteří nesdíleli jeho lásku k Sovětskému svazu), býti ovšem poskokem k socialismu ve mne zanechává mučivé rozpaky, o co vlastně jde. Myslím, že diskutující Zapletal tak nějak přesně neví, co tím myslel. Pokud je toho vůbec schopen. Dobré nedělní ráno, Vlčáku.

6 1
možnosti
LC

Zažil jsem těžký přechod od kapitalismu k socialismu. Teď, poučen a zocelen, lehce prožívám přechod od socialismu k socialismu v2.0. Socialismo o muerte! Nic jiného už asi nezažiju.

2 1
možnosti
Foto

No nevím, mne ten socialismus tak nerajcuje..;-D

3 0
možnosti

R^

Díky! Obdivuji Tě, Tomáši, s jakou lehkostí píšeš a jak se opět učíš psát myšlenky mezi řádky.

:-)

4 1
možnosti
RK

Der Marxismus ist keine Ideologie, sondern eine Methode, die Welt zu betrachten und zu erklären. Hierbei geht man von den Produktionsverhältnissen (also der Weise, wie der Produktionsprozess in einer Gesellschaft organisiert ist - wem gehört was, wer arbeitet für wen, etc) als Basis für die Dynamik menschlicher Gesellschaften und der menschlichen Geschichte aus.

Der Sozialismus und der Kommunismus sind, gerade in der Unterscheidung, schwierig zu definieren. Im allgemeinen lassen sich zwei „Grundhaltungen“ über den Unterschied ausmachen.

Erstens: Es lässt sich sagen, der Kommunismus beschreibe einen staatenlosen, eigentumslosen Zustand der Menschheit; der Sozialismus hingegen das Leben der Menschen in einem Arbeiterstaat.

Zweitens: Sozialismus will seine Ziele (Freiheit, Gleichheit, soziale Gerechtigkeit, etc.) über demokratische Wege erreichen, Kommunismus über revolutionäre.

1 1
možnosti
Foto

Durch amtsärztliches Attest als blöde ausgewiesen, wird Schwejk im ersten Weltkrieg dem Oberleutnant Luksch als Bursche zugeteilt. Sein Pflichtbewusstsein und sein Befehlsgehorsam übertreffen alle Erwartungen. Schwejk erfüllt seine Aufträge über Gebühr und führt damit ihre Sinnhaftigkeit auf eine unwiderlegbare Weise ad absurdum

3 1
možnosti
MS

Půvabná definice tuším z dílny Radia Jerevan:

Třídní boj je boj těch, co mají méně tříd, proti těm, co mají více tříd.

14 1
možnosti
OK

O24t41a 98K86i64n70c

25. 8. 2018 21:34

Hezký vtip, který jsem neznal, ale je pravdivý.

4 1
možnosti
RJ

R98a19d68e75k 45J92a88r49o76š

25. 8. 2018 20:07

Kéž byste měl pravdu, pane doktore. R^

Ovšem, z té Číny, jejího hospodářského růstu a majetkového/kapitálového prorůstání do dalších zemí po celém světě mám dost obavy...

1 1
možnosti
Foto

Budování socialismu je radostná cesta od bídy k bídě :-). Dosti často od dostatku k bídě.;-) Karma

7 1
možnosti
LH

Jako třeba na Kubě?

0 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,50
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám