Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každý lékař je také jen člověk, pokud by každý byl i jasnovidec, pacient by mohl být léčen na dálku. Ne každý lékař má dokonalé lékařské vlohy. Jiná povolání mohou vlohy postrádat, nejde tam o život. I když automechanik může zafušovat na brzdách a smrt tím také zapříčinit. Obdivuji zodpovědnost lékařů, ale raději jsem osobně šel na automechanika. Zodpovědnost jako lékař bych nezvládl, jako lékař bych byl nebezpečím větším než automechanik. Tomáši, děkuji za článek! Rodiče nelékaři by neměli přemlouvat své děti ke studiu medicíny, pokud dítě se na to necítí a chce být něčím jiným. Třeba i bez titulu. Lékař by vlastně měl být nejen jasnovidcem, ale také robotem s počítačem místo mozku. Je to náročné a těžké povolání, popelář je na tom o dost lépe. Smekám před lékaři, kteří studují všechno nové, v Česku se hlavně zaostává na poli diabetickém (vlastní zkušenost). Hezkou neděli, a nejen tu!

4 0
možnosti

Nejhorší je, že lékaři nemají podmínky pro svoji práci, jsou vykořisťováni nekonečnými, nelegálními přesčasy. Proto je div, že těch posuzovaných prohřešků je tak málo.

Diabetická péče je u nás na vysoké úrovni, pokud lékař smí léčit podle potřeb pacienta! Bohužel jsme příliš mnoho omezení! A hlavně, když má pacient zdravotní péči zadarmo, tak si myslí, že životosprávu dodržovat nemusí!

4 2
možnosti
Foto

Bohumíre Šimku, zdravotní péče není zadarmo, kde jste na to přišel?

1 0
možnosti

Není zadarmo? Pacient čerpá, kolik chce, a někdo jiný to za něho zaplatí nebo nezaplatí. Je si někdo z vás vědom tohoto nepřirozeného stavu, který se nám již dnes mstí? Řešit zdravotní péči chudých zdravotnictvím zadarmo pro bohaté je nesmysl! Sociálně slabí jedinci musí být řešeni sociálními dávkami. Jenže takto se to snadno rozkrádá, že?

2 2
možnosti
Foto

Není zadarmo. Každý se hradí zdravotní pojištění. To činí 13,5% z vyměřovacího základu. Vyměřovací základ není zastropovaný. Pokud píšete, že je zdarma, pak projevujete dokonalou ingnoranci k zcela jasnému faktu. Jsem přesvědčen, že sám platíte zdravotní pojištění a tedy je vám tato skutečnost nadevší pochybnost známa. Z vašich slov čiší jen hlad po penězích a nikoli neznalost. Vzhledem k tomu, že jste doktor medicíny, je to o to tristnější. Víc nemám, co bych dodal.

1 1
možnosti

Necítím hlad po penězích ...

Jestli čtete i ostatní reakce, tak je tam - je rád, že už z toho kolotoče vypadl . Tzn. už se neživí jako lékař a může posoudit ze svého hlediska, kde je v systému chyba.

Poplatek 30 Kč (90Kč) odradil část pacientů, aby nechodili s každým "prdem" a trochu se nad řešením problému zamysleli ;-D.

Taky se mi ten poplatek silně nelíbil (proč bych měl doplácet na nemakačenky), ale 1x ročně jsem to překousl. U invalidní manželky byla tato položka trochu vyšší (hlavně těch 90Kč), ale co se dá dělat. Dražší bylo cestování autem po nemocnicích a různých vyšetřeních.

Mám pocit, že "někteří" pacienti si myslí, že musí dostat za "své" peníze špičkovou péči. Většinou jsou to ti, co do systému dávají nejmíň nebo jsou politici ;-D;-D;-D.

2 0
možnosti
Foto

Pane Stanislave Látale, psal Bohumír Šimek, že je zdravotní péče zadarmo? Psal. To je naprosto zřejmá nepravda. Ostatní jeho úvahy o chybě systému, založené na zjevné nepravdě, tak postrádají jakoukoli relevanci.

To, že zcela chybný úsudek pana Šimka ve svém příspěvku opravujete, je sice milým způsobem obhajoby jeho názoru, leč nedovede zhojit charakter uvažování páně Šimkova.

0 1
možnosti

tak jinak, jaka je mira cash spoluucasti ne za leky a pomucky, ale za lidskou ( lekarskou ci sesterskou ) praci? Ze by nulova? Za 60% populace plati zdravotni "pojisteni" stat, kdyz tato platba ani nepokryva to, co ti lide zkonzumuji? Do zdravotnictvi jde v CR trapnych 7,1% HDP vcetne veci ciste za cash ( zubni ci prsni implantaty, jako nejznamnejsi priklady ), prumer EU je 10%, cesky volic dluzi na cash spoluucast / poplatcich kazdorocne 25% prostredku na uroven pece, kterou realne dostava - viz tabulky OECD a Eurostatu - tedy nominalne 100-150 miliard Kc!!! Mate se jako veprici v zitnem lanu a zaslouzite si poradne procitnuti, verim, ze brzo prijde, az lekari odmitnou slouzit prescasy na zakonny ramec - najdete si kauzu nemocnice Melnik, at vite, jak to bude vypadat. Vcera bylo pozde. Snad vydrzi lekari dva mesice, pak si popovidame o tom, co je a co neni "zadarmo"

1 0
možnosti

Velice mne mrzí, že to většina z vás chytá za ten nesprávný konec!

Já netvrdím, že zdravotnictví je zadarmo! Ale ten pocit, který systém vyvolává, když zdravotní péči čerpáte zadarmo na jednom místě a peníze skládáte jinde, ohrožuje samou podstatu rovnovážného stavu mezi penězi odevzdanými a penězi čerpanými. Tento socialistický až komunistický stav dlouho nemůže být funkční! To vnímáme již dnes!

Obviňujete lékaře z hladu po penězích. Já říkám, uberte jim dle svých úvah, ale následky si bohužel poneseme všichni. Ostatně je už neseme dnes, že? Nevyčítám vám, že jste byli vychováni v pohrdání vzděláním, že odmítáte zaplatit léta odříkání. Tak to je, ale důsledky poneseme všichni!

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS