Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

A je, zase cenzúra? Já se s tím znovu vymýšlet nebudu! Už nic nevymyslíme! Už je pozdě!

:-)

0 0
možnosti

R^

Občané stejně lékařům nevěří a věří jen tradovaným politickým lžím. Marné je naše snažení. Němci již dlouhá léta vyhledávají naše lékaře, aby mohli důstojně pracovat jako lidé bez exploatace. Češi jdou cestou exploatace lékařů a totální destrukce zdravotní péče. Češi si svých lékařů neváží a systematicky je vyhánějí ze země... Už nejsme ani na hraně, už jedeme po šikmé ploše nezadržetelně dolů. Komu zůstane ten Černý Petr v ruce?

:-)

0 0
možnosti
Foto

u nás se vždycky všechno řeší až když je pozdě-a někdy ani potomR^;-D

1 0
možnosti
JR

J63a53n 26R82á44ž

19. 4. 2018 15:24

Všichni, opravdu všichni (lékaři, studenti medicíny, pacienti i stát) se bojí provést zásadni reformu zdravotnictví, a proto systém zůstane neměnný, dokud nezkolabuje a to se ještě dlouho nestane.

Lékařům, čest vyjímkám, zejména ambulantním specialistům stav vyhovuje, neb reformou by přišli o své vyjímečné postavení,kdy skoro s každým zaraženým prdem k nim musí praktici posílat svoje pacienty, neb kdyby je léčili sami, nedostali by to zaplaceno a tak sprciakisté mají o zdroj peněz postaráno. Studenti medicíny nic měnit nechtějí, protože z logiky věci by se museli podílet školným na svém studiu, neb je zhovadilost, aby studovali zdarma za peníze českých občanů a po promoci odešli léči pacienty v Německu a jinde v zahraničí. Pacienti reformu nechtějí, protože odmítají přijmout fakt, že bez zvýšení finanční spoluúčasti pacientů se nedá špičková péče udržet a je proti přírodním zákonům, aby si nárokoval hazardér se životem (profi sportovec, vyznavač adrenalinu, narkoman) stejně špičkovou zdravotní péči zadarmo, jako ten, kdo o své zdraví pečuje. Stát jehož politikům vyhovuje zdání, které ve voličích udržují, že zdravotní péče i v té nejšpičkovější formě se dá poskytovat z jejich vůle zadarmo a za to si udržují voličskou přízeň, se také do reformy nehrne.

Realita je taková, že se zdravotnictvím se nedá udělat nic rozumného ve státu, kde volby vyhraje slib zrušení pitomých třiceti korun regulačního poplatku a mantra zdravotní péče zadarmo a pro všechny stejné, požívá přímo "božskou" ochranu.

0 1
možnosti

Velmi nepřesné, pane Ráži! Máte jen pravdu v tom, že lidi chtějí raději falešné komunistické iluze než reálnou zdravotní péči! Fiat! :-)

0 0
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu. A to jste ještě vynechal další blbosti, které úředníci vymýšlejí na všech možných úrovních, aby se zdravotníci nenudili - jen namátkou z poslední doby EET, GDPR, elektronické hlášení odpadů - a navíc nic z toho není pořádně připravené, takže se to všichni učí za pochodu - tj. několikanásobně déle, než by bylo potřeba. Lékaři ani sestry už pořádně nemohou dělat svou práci, protože se pořád na ně valí další nesmysly, které nikdo nepotřebuje.

4 0
možnosti

Bohužel, budu muset také skončit i na LSPP. Dávat přednost byrokracii před léčbou nejsou ochoten! :-)

0 0
možnosti
Foto

Jedna obvodní lékařka zemřela v aktivní službě na nějakou srdeční příhodu ve věku 80 let.

0 0
možnosti

Lépe se jim na to vybodnout, že? :-)

0 0
možnosti
OB

Nesnáším prezidenta Zemana tak si aspoň kopnu do prezidenta Klause, který měl tu drzost ho podpořit ve volbách, tak nějak Váš blog chápu. To co Václav v té době předváděl byla politika, železničáři pracují ani ne za třetinové platy jako lékaři, a je to větší voličská skupina. Chápu že v dnešní době chápání politiky "vyhraje profesor Drahoš protože je slušný" vám to přijde podivné, ale někteří lidé pořád očekávají od politika, že bude dělat politiku. Znám lidi kteří makají ve fabrikách kolem minimální mzdy, tak na co si pořád na naše poměry dobře placení lékaři stěžují a vyhrožují odchodem, tak ať jdou, poznají že "všude je chleba o dvou kůrkách". Naučte lidi udržovat těla v zásaditém stavu a polovina lékařů nebude potřeba.

0 4
možnosti
Foto

J56a90n81a 23M34a38j13o98v12á

19. 4. 2018 10:21

To by mne dost zajímalo, který železničář Vám pomůže, až Vás v zásaditém stavu dožene třeba "blbé" slepé střevo nebo "obyčejná" zlomenina, když špatně šlápnete na schod. Jak vám to, že ve fabrikách pracují i lidi za minimální mzdy (to ale nejsou odborné profese, ti mají víc než doktoři) pomůže, až vaše dítě dostane laryngitidu nebo žena předčasně porodí.

Fakt nevím, jak vám v tom okamžiku bude vyhovovat chleba o dvou kůrkách bez zdravotníků.

0 0
možnosti
Foto

Karma, Tomáši. A velký souhlas...smutný.

1 0
možnosti
ZB

Zdravotnictví je od roku 1989 neřešeno, jen se plošně přidávaly peníze. Akce "Děkujeme, odcházíme" a další podobné hlouposti jen čerpaly veřejné peníze. Neřešily se problémy zdravotnictví, jen se tam cpaly prachy. A ty se tunelovaly, ostatně jako vše v Česku. Je vidět rozdíl mezi soukromým a státním zdravotnictvím. To státní má mnohdy nadbytek personálu, který ani nezná, co by měl dělat. Na vině jsou ale politici a tuneláři. Po roce 1989 jsme měli schopné zdravotnictví, postupně se z něj stávalo všehoschopné a brzy se přesune do kolonky neschopné. To jsme to opracovali. Právě protože jsme dopustili, aby nás vedli lidé jako je Klaus, tak jsme zničili to dobré, co v Česku bylo.

0 0
možnosti
Foto

ono těch peněz tolik nebylo, jak se domníváte. Dodnes jsou uváděny platy lékařů a sester dohromady se službami, což je silně zavádějící. O výšce nástupního platu se nikdo raději nezmiňuje.

Problémy se týkají i státního zdravotnictví, to není problém jen nestátních zdravotnických zařízení. Leckde v nemocnicích už nejsou ani páteřní obory - interna atd. Nejsou lidi.

0 0
možnosti
MV

tak trochu smutny cteni - doufam, ze doktory budu v nejblizsich letech potrebovat spis nez jako specialisty jako kamarady, se kterejma bude proste jen tak dobre

2 0
možnosti
Foto

Máro, Ty jseš doktor, protože léčíš svými blogy. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám