Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Když se kdokoliv začne považovat za Boha, měl by hned zajít za někým, kdo ho postaví znovu nohama na zem. Týká se to i lékařů. ...... A pokud se lékaři rozhodnou ve svém bludu o božské podstatě svého povolání navzájem utvrzovat, nebude to ničemu dobrému. (Je zajímavé, že ti skuteční PÁNI ODBORNÍCI, které znám, v sobě mají především pokoru.)

0 0
možnosti
Foto

Vážená paní, mírně za zenitem jste začala přispívat do diskusí o tomto tématu, který já od začátku (v Blesku) sleduji.

Sleduji to z důvodu, který je uveden v mém příspěvku mírně níže.

Bojím se aby nadějní lékaři v obavách před hysteriky všeho druhu neopouštěli zem, kde hodlám zestárnout a potřebovat (možná) jejich péči.

Osočila jste Ivanu Dianovou že čerpá informace z Blesku - což není tak od věci když na Blesk se ta hysterická k...matka obrátila jako první. Pročtěte si diskusi kde se lidé správně ptají proč místo Duly s fotoaparátem nepřišel otec dítěte... poptejte se na provoz JIP a jak to tam chodí...

A jak vám paní Polanecká správně napsala - poptejte se na názor lékaře a svědků - než začnete kydat hnůj.

2 0
možnosti
Foto

H10a67n77a 50V58l14k29o24v17á

31. 3. 2018 18:28

Vše je vyjádřeno v diskusi níže i v jiných diskusích. Díky za názor lékaře.

Jsem na prázdninách, tak reaguji s mírným zpožděním- ale jedna moje bývalá zaměstnankyně (pracovala u mne jako studentka) od loňského září pracuje jako gynekolog - porodník a ještě ji drží to počáteční nadšení. I když srážky s těmito lidmi už si uvědomuje a zatím (snad že jsou z jedné generace) je bere s nadhledem. Snad se nám, holka šikovná, rychle neopotřebuje.

Bylo by jí škoda - 2x Erasmus, procestovala svět a původně (na tom Erasmu ve Francii) uvažovala o očním a přiznejme si, tam je to přeci jen trošku bezpečnější....

Proto mne mírně děsí představa že takovéhle holce vezme vítr z plachet hysterka, která si prostě něco zamane a "má právo". A že jich je diametrálně více než doktorů, kteří by chtěli zůstat v ČR....

5 0
možnosti
Foto

Zvládne to, ale někdy je to těžké. Díky za návštěvu.

0 0
možnosti

Díky, Tomáši! Kéž by nás nechali ve svém zájmu pracovat! :-)

1 0
možnosti
Foto

Základní kámen úrazu je vždy stejný a to státem organizované a regulované zdravotnictví.

0 0
možnosti

Když lidi jiné nechtějí! Proč chtějí jen ten jejich komunismus se všemi iluzemi a neduhy? Já to nechápu! :-)

0 0
možnosti
JK

"Zde je plné právo lékaře určit, v jakém režimu bude matce umožněno přistupovat ke svému dítěti."

To teda fakt není. Je to její dítě a není to stroj, jak si někteří hloupí doktoři představují (zažil jsem na vlastní kůži).

3 6
možnosti
Foto

Pane Kožichu, onen hloupý doktor má v rukách život toho dítěte. Představuje racionalitu v problému, matka emoce. Co byste si vybral Vy, jako otec dítěte, kterému jde opravdu o život?

K vytržené větě z mého blogu jste opomněl předřadit, že se jedná o pobyt dítěte na jednotce intensivní péče, nikoli na standardu, kde - jak jsem psal - to platí.

Nikdo na Vás neútočí, ale věřte mi, že pracovat na JIP s hysterickou matkou v zádech prostě nejde.

11 0
možnosti
Foto

R^!! A krásné a požehnané Velikonoce, Tomáši...:-)

4 0
možnosti
Foto

Tobě taky Šárko. Bude sraz blogerů a tak doufám, že se stavíš....

0 0
možnosti
Foto

J21a39n 66A62n41d41r66l40e

30. 3. 2018 20:27

Tomasi, jak jsem vicemene citem souhlasil s clankem Ivany (Dianove), tak s tim Tvym tuplem, protože Ty to podavas i naprosto profesionalne, s rozumem, vyargumentovane tak, ze by se nad tim snad mohly zamyslet, když uz ne souhlasit, i bio a podobne aktivistky.

P.S.: smekam před kazdym doktorem, sestřičkou, kteří i za dnesni situace ve verejnem zdravotnictvi zustavaji a zachranuji nam zivoty a zdravi, zejména detem.

a P.S.S.: muj sumavsky deda, který doktory povazoval za téměř poslední instanci a tedy v podstate Bohy, a proto se na za cely dlouhy život obratil jen málokrát, ten by na podobne "pripady" a blogy pani radobypoliticky Š. a podobných mel jedinou průpovídku: "Svet se v pr--l obraci". Ale snad se nikdy uplne neobrati....

R^

9 0
možnosti
Foto

Díky Honzo, taky jsem optimista stran některých hnutí oněch "Lesan", které mají pocit, že po přečtení jednoho článku na googlu vědí, že to ten doktor dělá blbě.

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

5 0
možnosti
Foto

R^souhlasím s vaším článkem do posledního puntíku-nevíme jak dlouho ta paní lékaře napadala-paní Šichtářová píše že měl mít ohled na její šestinedělí-ale i on mohl být prostě jen přepracovaný a zareagoval jinak-ví se že lékaři jsou často přetěžováni, dělají přesčasy, je to zodpovědné stresující povolání před nímž je třeba smekat kromě palečku máte i můj hlas do nominace

9 0
možnosti

Je dobře, Tome, že jsi napsal svůj názor i mimo diskusi. Pracovala jsem ve zdravotnictví, na sekretariátu primáře. Pan primář je odborník přes rozštěpové děti, operuje 9 měsíční kojence. Ti poté samozřejmě leží na JIP. Pamatuji si jak zdlouhavé a vyčerpávající operace to byly a jak často pak pobýval na JIP, kde si samozřejmě nárokovaly přítomnost i maminky. Většinou jeho rozhodnutí respektovaly, často i psaly děkovné dopisy personálu JIP a panu primáři. Ale vždy se našla jedna z maminek, která si chtěla určovat pravidla sama a psala stížnosti na nejvyšší místa, hádala se s personálem a všechny to velmi zatěžovalo..v momentě kdy bylo dítě na nemocničním pokoji, z nejhoršího venku, tato maminka se nakonec v nemocnici skoro neukázala a nechávala veškerou péči na sestrách! Dokonce ji musela dětská lékařka nahlásit na sociálce, jelikož si ani maminka pro dítě do nemocnice nepřišla ve stanovený den!!

Primář mezitím musel řešit komisi, spoustu administrativy, spoustu telefonátů...

Práce lékaře, zvláště chirurga, je velmi zodpovědná, mnohdy psychicky i fyzicky velmi náročná. Bohužel, musí mnohdy i zvládat psychická vypětí ze strany rodičů. Někdy je to těžší než několikahodinová operace jejich dítěte...

11 0
možnosti

...jsem se tak rozkecala, že jsem zapomněla napsat poděkování za článek, zároveň jsem zapomněla připojit R^ a nominaci jsem obohatila o další "V" ;-)

Panu lékaři s úctou..V

8 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,50
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám