Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

L88e63o44š 16R54y87š84k65a

17. 2. 2018 23:49

Díky za dobrý blog na smutné téma. Souhlasím a s díkem jsem přijal zprávu, že v těchto dnech papež František vydal pro takovéto podobné situace pokyny ( tzv. motto proprio) s názvem "Radost z odcházení"....

0 0
možnosti

J29a59r79a 83R46a72n38k

17. 2. 2018 10:07

Diky za FrantiskaR^

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím, že "vatikánský dopis" je "chucpe". Co se týká podpisových akcí na podporu kardinála, též jsem jednu petici podepsala. Pokud si někoho vážím, mám mu v takové chvíli vyjádřit podporu. Rozhodovat bude nuncius, ale ten jistě monitoruje situaci i nálady mezi českými katolíky.

1 0
možnosti
Foto

Nikdo Vám nebrání vyslovit podporu komukoliv. Jsem však skeptický, vzpomeňte třeba na biskupa Bezáka na Slovensku.

1 0
možnosti

Máte jedinou pravdu: je to dle církevních regulí v rukou papeže. Ale jinak.... neopomněl jste zopakovat údajná negativa o Dominiku Dukovi.

Papež je, velmi jemně řečeno, svérázný; řada kroků včetně mytí nohou muslimům se nesetkalo s pochopením ani u části těch, kteří mu dali hlas. Jeho nezájem o strádající křesťanské komunity v islámských zemích je značným mínusem při snaze o sblížení obou náboženství.

Pokud mu to pan Duka neulehčí svým nezájmem o další pokračování ve funkci, bude pro církev dosti kontraproduktivní při prosazování svých zájmů v ČR, pokud nebude žádosti vyhověno; i mezi nepraktikujícími se pan kardinál těší zasloužené úcty.

1 1
možnosti

Sice jsou do toho tak trochu zamotané patrně osoby blízké Vaší duši, tak chápu, že zase z toho možná máte ty "vtíravé pocity", na které jste si nedávno stěžoval, ale máte pravdu nechme to na Frantíkovi.

A já myslím, že i kdyby ho ta hlava katolíků odvolala, tak tady máme ještě nejvyššího ústavního činitele a v druhém funkčním období, kdy už ho stejně další nečeká, tak se už nemusí tolik vázat nejen na ústavu, natož na nějaké fláternické předpisy a zvyklosti.

Prostě on je tady pánem a tak kamaráda Duku, kdyby to nevyšlo prostě jmenuje arcibiskupem pražským sám.

No a že jich v Čechách a na Moravě budeme mít o jednoho více, co na tom sejde !

Vždyť stejně nejdou náklady ještě nějaký čas z majetku a restitucí církví a tak zaplatíme prostě o jednoho fláternickýho papaláše víc.

Vždyť v historii dokonce i Pápežů bylo v letech 1378 - 1417 víc než jen jeden a od koncilu v Pise r. 1409 byli dokonce tři. Tak proč bychom my, ve vyspělé a rostoucí ekonomice nezvládli mít nějakýho kardinála navíc ?

0 1
možnosti

Můj pohled pořád je pohled Tátovy mše. Spory prelátů bych neřešil.:-P

2 1
možnosti
Foto

nejde Josefe, primárně o spor prelátů, jako o podivnosti našich končin.

1 0
možnosti
Foto

teda je to tématicky tročku mimo mě, ale přečetl jsem, co by ne:-)

1 0
možnosti
Foto

díky za návštěvu, všechno holt nemůže být fotogenické...

1 0
možnosti
Foto

není to tak dávno co čeští věřící-i na zdejším blogu-velmi vehementně protestovali proti papežově výzvě otevřít srdce a dveře imigrantům, padala zde i velmi silná slova ohledně jeho příčetnosti a mnozí se o něm jako autoritě rozhodně nevyjadřovali:-/

ostatně i poznámka ve vašem blogu-že se o tom poradí s duchem svatým budí rozpaky zejména když současně píšete, že církev je vedena v intencích současné moderní doby přestože hned vedle v sousedním Polsku probíhají protesty proti snaze církve zakázat potraty i v případě, že je plod poškozený-to je spíš směr zpět do středověku než vpřed:-/

2 0
možnosti
Foto

Je to tak, jsou různé pohledy, na jedné straně třeba Martin Kavka se svým velmi nesmiřitelným postojem. na druhé straně jsou tací, kteří nemají tak vyhraněné polohy vůči imigrantům, dokonce sdílejí postoj papeže.

To, co se odehrává v Polsku je rovněž jistý extrém, s kterým nesouhlasím a nejspíše jde o silný hlas, který válcuje ten slabší, rovněž však přítomný.

O Františka se nebojte.

1 1
možnosti

Dobrý den,napsal jste to moc pěkně... ano,nechť rozhodně Papež,kdy věřím,že rozhodné správně.

1 0
možnosti
Foto

Doufám, že případné prodloužení/neprodloužení mandátu pana kardinála nepřebije svou závažností jiná, pro mne mnohem důležitější, současná témata v ČR.

Ač jdou záležitosti katolické církve naprosto mimo mne, ano souhlasím, že otázkou personálního obsazení na vysokých postech této organizace by se měl zabývat jejich nejvyšší šéf (ten pozemský, myslím) a ne hlouček křiklounů na ulici.

Ano, ale v médiích je tomu třeba věnovat patřičný prostor, to zas jo.

R^R^

3 0
možnosti
Foto

Paradoxem zůstává, že vedle katolíků, kterým jaksi přísluší se k tématu vyjadřovat, tak existuje řada dalších, kteří nemají o věci vůbec žádnou představu a znalosti. A tito nejvíce mluví a křičí.

Kdyby to nebylo tak smutné, tak by to bylo k smíchu.

6 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám