Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J21o33s36e77f 92P62o18t95r

12. 7. 2017 16:44

Zhruba před 30 lety skončila civilizace jež byla založena pouze a jen na vědě, věda a vědět se skloňovalo ve všech pádech a časovalo ve všech časech. Jenže pak skutečná věda zjistila, že základní vyznání této civilizace :" Hmota je věčná, nikdy nevznikla a nezanikne a jeden z jejich atributů je vývoj - hmota, život, vědomí až ke komunistické společnosti" je myšlenka vycucaná z prstů pánů Marxe a Lenina.

A tak skutečná věda zjistila. že obrovská armáda, vědců, filozofů, ideologů od Šumavy k Tichému oceánu jsou tmáři a zpátečníci, protože věří nesmyslům.

Ještě před 30 lety ( slovy :třiceti lety) vědci a filozofové reálného socialismu popírali, přesně řečeno ignorovali Velký třesk a dokonce popírali platnost 2. zákona termodynamiky.

Od té doby vědci o vesmíru a o životě zjistili, že všechno je ještě podstatně složitější a pokud dneska někdo mluví o vědě jako základu svého názoru pak musí nutně připustit, že jeho přesvědčení je pouze a jen víra. Pokud si ti někdo neuvědomuje pak je to polovzdělanec bez logického myšlení.

Velký třesk, neobyčejná vyladěnost fundamentálních zákonů, fundamentálních sil a částic je nesčetně pravděpodobnější jako zásah Konstruktéra než působení Náhody. Věda pouze svět popisuje jak funguje, ale říci proč tak funguje schopná není

2 0
možnosti

J84o88s76e88f 94P95o62t54r

12. 7. 2017 16:56

V zápalu boje jsem zapomněl uvést ten nejhroznější argument, totiž to, že k realizaci myšlenek Marxe a Lenina bylo za těch 80 let existence zavražděno na 100 milionů lidí. Jen Solženicyn uvádí 55 milionů mrtvých v SSSR, v Číně se mluví až o 70 milionech.

100 milionů mrtvých sem, 100 milionů mrtvých tam, kdyby se splnila slova :" Poručíme větru dešti, kdy má pršet, kdy má vát, proměníme celou zemi v květu rajských zahradu". Špína, zaostalost, opadané fasády, zadrátované hranice, prázdné obchody byly výsledkem aplikace ateistické vědy na lidskou společnost.

2 0
možnosti
Foto

Profesor Halík je jedním z nejlepších našich myslitelů současnosti. Bohužel uznávaný v zahraničí, zatímco u nás halasně urážený. Možná proto, že se nebojí své názory prezentovat i když předem ví, že u velké části populace tím vzbudí nevoli. Nemusíme s jeho názory souhlasit, ale většinou nejsme schopni na jeho úrovni argumentovat - viz diskuze pod článkem.

5 3
možnosti
Foto

nikomu víru neberu-ale když vidím co válek bolesti a zbytečného utrpení bylo ve jménu Božím tak musím souhlasit s tím, s kým jinak nesouhlasím, a kdo tvrdil, že náboženství jsou opiem lidstva:-(

1 1
možnosti

Stejně to mají ti katolíci složité. Mnoho papežů v minulosti vyzývalo k boji proti nevěřícím s tím, že tímto bojem lze dosáhnout odpuštění hříchů a posmrtného království nebeského. Současný papež tvrdí pravý opak, tedy že mají nevěřící milovat a podporovat je v jejich modloslužebnictví. Někteří účastníci křížových výprav byli dokonce prohlášeni za svaté - zruší teď katolická církev jejich svatořečení a exkomunikuje je?

2 1
možnosti

Papežové, kteří nenásledují Ježíše Krista nejsou Jeho služebníci. Škoda, že to nedokážete rozlišit!

0 0
možnosti

J31o58s65e84f 98P90o87t36r

11. 7. 2017 23:56

Samozřejmě máte pravdu!

Ale když jste naznačil, že každý vyhledává fiktivní nepřátelé, tak bych si dovolil připomenou jak to skutečně bylo v reálném socialismu.Tam totiž bylo určeno nejen koho musíte nenávidět, ale také koho musíte milovat a tato základní mantra reálného socialismu byla základem vymývání mozků (hlavně mladým lidem) po celých 40 let jeho existence.

Koho musí mladý socialistický člověk milovat : Stranu a vládu, Sovětský svaz (toho na věčné časy), dělnickou třídu, mezinárodní pokroková a revoluční hnutí.

Koho musí mladý socialistický člověk nenávidět: Imperialisty z Wall Streetu, německé revanšisty, šlechtu, Vatikán a katolickou církev.

Ta strana koho milovat je fakt pasé, ovšem strana koho nenávidět, se v české společnosti nepřerušeně vine i během 21. století.

2 0
možnosti

Samozřejmě! Po komunistické éře nám tu zůstal ten smrádek komunistický, ta komunistická závist, nenávist a strach! I ti "nepřátelé" prezentovaní komunisty nám zůstávají k naší škodě, samozřejmě!

0 0
možnosti
Foto

Co mohou nabídnout ateisté? Výlučnou odpovědnost každého jednotlivého člověka za osud lidského rodu. Ateisté odmítají svádět něco na někoho vševědoucího.

Dovoluji si takto reagovat na průběh diskuze.

1 1
možnosti

P62e28t15r 18S85k56á57c71e96l

11. 7. 2017 22:56

A podle toho to nyní u nás vypadá. Úbytkem populace je osud rodu nahnutý. Věřící a moudří vykladači Bible nic nesvádějí na Stvořitele všeho a všech, vždyť máme naprostou svobodu volby naší cesty TAM. Někdo si cestu k CÍLY zvolí za svůj cíl, ti druzí zase cestu mají jako prostředek k dosažení CÍLE, víte?

1 1
možnosti

D29a56v76i50d 79V39l52k

10. 7. 2017 22:30

Karma Tomáši jak jinakR^

3 1
možnosti
Foto

Když začnou ateisté fušovat do teologie, je to vždy počtení. Svůj názor vnímají , bůhví proč, jako moderní a vědecky podložený. Ve skutečnosti právě jejich vidění víry uvízlo někde v devatenáctém století. Nadpřirozená bytost vodník, nadpřirozená bytost hejkal, nadpřirozená bytost Bůh. A je to. Přesně takhle nám to vtloukali do hlavy na ZŠ / tehdy ZDŠ/. Jak vidno, marně. Mudrování o počtu bohů před 10.000 a více lety je bezcenné - historici, archeologové i etnografové nevědí vůbec nic, vše jsou jen umělé konstrukce na chatrném základě srovnávání s nejprimitivnějšími společnostmi dneška v různých koutech planety. Přesto, na rozdíl od mnoha věřících, racionální pohled na víru a Boha nezavrhuji. Naopak. Jen mi ten můj rozum říká něco jiného, než nevěřícím.

6 2
možnosti
Foto

A jsou současní věřící v otázkách náboženství dále, než před 10.000 lety?

Současní věřící přece věří svým smyšlenkám stejně fanaticky, jako naši předkové před těmi 10.000 lety.

0 1
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,94
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám