Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

,,Tomáš Halík je nepřítelem státu"8-o

Již Váš nadpis je jednoznačně a cíleně(!) manipulativníRv V článku se odvoláváte na praktiky minulosti. A přitom ani Vám nejsou cizí, ba naopak. V podstatě se od nich nelišíte. Nevím co jste kdy a kde studoval, ovšem že jste mnohé z toho ,,pochytil" prokazujete na blogu i v diskuzích dosti častoRv Pokud snad nerozumíte, pak vězte, že jsem zažil i takové ,,specialisti" již před mnoha a mnoha lety. Tehdy se ,,specializovali" jak na církve obecně, tak např. na Jehovisti, či tzv. ,,kOZÍ VÍRU", či ,,Plačtivce", atp.

P.S.: před pár lety jsem se osobně i s mou paní, setkal s jeho eminencí panem kardinálem Dukou. A měli jsme o čem si povídat. To jen tak na okraj. Zkrátka, není duchovní jako duchovní, že;-)

10 4
možnosti

Pokud politik Halík stejně jako autor trpí představou, že nechtít islám je "rasová nenávist", pak bude čtení jeho bohařských výplodů jen ztráta času. Jeho výsměch obětem teroru na Charlie Hebdo a neutuchající otevřený boj proti svobodě slova si pamatuji až moc dobře.

25 4
možnosti
Foto

Připadá mi, že tak jako z Václava Havla, v tomto případě z Tomáše Halíka mají určité typy lidí komplex a proto se je snaží dehonestovat. Je to možná podvědomé vymezení se proti autoritě, zakrývání vlastní nedostatečnosti, malá sebedůvěra v sebe sama.

Děkuji, velmi dobré, karma.

17 17
možnosti

Ano, kdokoli se odváží nemít stejný názor jako Halík, má komplex. Jistě.

12 6
možnosti
Foto

Naslouchat prof. Halíkovi není snadné. Jeho přímočarý evangelismus je jako z jiné doby, jeho připomínání stejného Boha s muslimy jako z jiného světa. Lidem, kteří nevěří v duši, je těžké vysvětlit, že právě o tu jde Halíkovi, čímž naplňuje prvořadý úkol kněze. Mnozí by chtěli mít církev moderní a plnokrevnou, když ji mají, nevědí si s ní rady.

12 9
možnosti
Foto

Ano, Tomáš Halík nikam nekandiduje. Ale není daleko doba, kdy úvahy o svém prezidentství nikterak nepopíral.

18 6
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,52
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám