Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

může mi někdo říct, jestli je alespoň něco pravdy na "skutečném životopise Tomáše Halíka" ? (titulek zadej do vyhledávače)

0 1
možnosti

O Tomáši Halíkovi koluje tolik pomluv, že se v tom již určitě nevyznáte! A o co jde? Ubít ho k neakceschopnosti! Proč? Nevím!

:-)

0 1
možnosti
ZB

Karma.Velmi dobře napsáno.Dost,zčásti už zfanatizovaných lidí potřebuje nějakého nepřítele.Uprchlíci nikde,žádná "islamizace" se nekoná,tak je potřeba najít někoho jiného,aby se "bijci a zachránci vlasti",z nichž někteří běhali za Konvičkou jako pejsci a karmovali jeho bláboly jako o život měli na kom vyřádit...tyto "vlastence" realita musí dost deptat,Konvička a ruzné spolky kolem něho vyšuměly do prázdna a další se postupně rozpadají a postupně požírají mezi sebou.Halík,jako světově uznávaný autor,filosof a humanista zustává...

22 11
možnosti

A kvóty na ty vaše inženýry obohatitele taky neexistují, co. Mimochodem, pan Konvička sem psal velmi rozumné blogy, o čemž svědčí i způsob, jakým proti nim "argumentujete". A kdo v tom světě toho Halíka tak uznává? Leda další náboženští fanatici jako je on sám.

7 12
možnosti
HV

Nu v tomto s p.Halíkem nesouhlasím a myslím si, že s v mnoha lidech mýlí. To, že někoho (nebo něco) nechci, přeci neznamená automaticky nenávist... Svého souseda domu pozvat nechci-a tím ho nenávidím? Když přijde že má hlad, dám mu čtvtku chleba,ale domu ho nechci pozvat. Nenávidím ho?

28 3
možnosti

Ano, pokud nemáte stejné názory jako bůh Halík, tak ho podle autora nenávidíte. Logické, ne?

6 3
možnosti
Foto

Tomáši, podepisuji a děkuji R^

11 9
možnosti
KC

Islám v Česku nechci, neboť kdo se hlásí k jeho svatým písmům počínaje Koránem a konče posledním z hadísů, souhlasí s diskriminací žen, jinověrců, ateistů, neodsuzuje pedofilii, není proti zabíjení odpadlíků, proti lži v zájmu islámu, proti otrokářství (přestože islám k němu přímo nevyzývá, ale ho pouze toleruje), proti kamenování, je nesnášenlivý, netolerantní, vnucuje islám každému bez rozdílu a není proti dalším bludům, nemůže bez problému sdílet stejné místo k životu, jako ten, který vyznává hodnoty přesně opačné. Tentokrát, pane Vodvářko, karma nebude!

23 6
možnosti
JB

Tomáš Halík je nepřítelem většiny lidí v tomto státě.

8 12
možnosti
MK

RvRvRv Už jsem Vám to napsal pod zmíněným článkem pana Jurnečky; tvrdíte, že Bůh je jen jeden. Ano vyplývá to z Mohamedových "zjeveních". Ale nejde mně do hlavy (a mnohým dalším), proč by taková persona, která stvořila vesmír včetně naší Země, dělala tak zjevné chyby? Proč zjevila Thóru, Nový zákon a pak, vlastně ne pak, ale dle muslimů hned na počátku bytí stvořila Korán, kterým své dílo popírá?

Když mně vysvětlíte, proč stejný Bůh zařadil, dle Koránu, Marii s Ježíšem o cca 1300 let zpět do doby Mojžíše, zanechám opozice.

Znovu však připomínám, že ten stejný Bůh v Koránu zdůrazňuje, že byl muslimům seslán ARABSKÝ Korán. Není to významné, neměl v té Arábii zůstat?

A dále, to byla Boží vůle, že poslal muslimy během 120 let až do Indie a na druhé straně do třetiny Francie? A dal jim svolení (potvrzeno Koránem a súnnou), že mohou vyvraždit a vzít do otroctví sta milióny lidí?

Proti křesťanům je v islámské nauce toho dosti a nikomu z křesťanů to nevadí? Zvláště těm studovaným, jako je pan Halík? Nazýváme bratry ty, kteří od počátku o nás tvrdí, že jsme špatní, podřadní lidé druhé nebo až třetí kategorie?

23 7
možnosti
Foto

Nezduraznuje to v Koranu nahodou Mohammed?

2 1
možnosti
JF

Stručně a jasně, základní ideou islámu je vyhlazení, případně "jen" porobení a zdanění nevěřících, kteří si musí právo na život vykoupit. Možná má nějaký učenec jiný výklad koránu, ale historie hovoří jasně, z Arabského poloostrova se vyznavači islámu dostali přes celou severní Afriku až za Pyreneje, až tam narazili na Karla Martela, který jim v dalším postupu na sever zabránil. Pak následovala reconquista a zpětné dobývání Pyrenejského poloostrova Španěli. Podobně po vyvrácení Byzanské říše obsadili Osmané většinu Balkánu a postupovali až k Vídni, kde byli až v roce 1683 poraženi spojenými křesťanskými vojsky pod vedením polského krále Jana Sobieského. Asi tahle probíhalo "mírové" šíření islámu, vždy bylo doprovázeno hekatombami mrtvých "nevěřících".

Podíváme-li se nyní na Arabské země prismatem lidských práv, pak musí každého křesťana jímat hrůza, hanebné postavení žen ve společnosti, barbarský kodex "šaria" a naprostá netolerantnost vůči ostatním vírám, ať už jde křesťanství nebo o jiná náboženství, viz Koptové v Egyptě apod. Nemluvě o katastrofické úrovní vzdělání, která nutí tyto země na kvalifikovanéjší činnosti obvykle zaměstnávat cizince, protože práce je přece činnost muslima nedůstojná!

A může se někdo divit zemím V4, že jejich historická zkušenost je taková, jaká je?

32 6
možnosti
Foto

Když už tak píšete m.j. o "katastrofické" (!) úrovni vzdělaní v některých zemích, doporučuji, abyste přehodnotil vzdělání vlastní. Jedna hrubka za druhou ve vašem supnplauderaji nesvědčí ve váš prospěch...

6 2
možnosti
MS

Nemusí to být tak jednoznačné. Konvička je určitě velmi problematický a řada jeho výroků je daleko za hranou. Řada křesťanů a křesťanských představitelů ale také říká, že je potřebné zabránit vyššímu procentu muslimů v naší společnosti; ve zdůvodnění žádná nenávist není. Z oficiálního webu IVČRN nemusí být prvek nenávisti každému patrný, jsou tam věty typu "Nejsme proti muslimům, jsme proti islámu." Není to totéž jako rasová nenávist v národním socialismu; jinak by bylo hnutí zakázáno (nejspíš ví, kam mohou zajít).

U člověka zmíněného Halíkem není bez dalšího jisté, jaké jsou jeho motivace nošení placky. Ideální by bylo vyjasnění v rozhovoru, to ale v situaci řady lidí ke svatému přijímání není prakticky možné. Těžká volba.

5 2
možnosti
MR

takže když přijímat, take také i odpůrce islámu. Nebo tak to nefunguje?

9 2
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám