Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Na "našeho" Jágra je celý národ hrdý a myslím, že i většina lidu se nepozastavuje nad jeho příjmy. Pokud je lékař zdatný ve svém oboru a jak zde v diskusi padlo, koupí si Mercedes, měl by se skoro stydět za to, že si poctivou prací na něho vydělal. Pokud mám mluvit za sebe, když nebudou čeští hráči v NHL, bude mě to mrzet. Pokud nebudu mít k dispozici zkušeného lékaře ve chvíli nemoci, určitě mě neuklidní fakt, že aspoň nemá Mercedes. Pekař a jiné profese jsou jistě také důležité, bohužel naučit se operovat a mít medicínské znalosti se nenaučím stejně rychle jako péct. A když si koupím nedopečený chléb, možná mě to rozladí, ale neohrozí na životě.

Za mě 

2 0
možnosti
Foto

Je fajn, že to takhle vidíš Pavle.....Taky půjdu raději k lékaři, který nemusí řešit dnes a denně, kde vezme na nájem.

2 0
možnosti
PL

Ano, je to situace, kterou pozoruji i jako laik. V čánku jste to popsal dobře, včetně příčin. Věřím, že se to časem zlepší.

2 0
možnosti
Foto

jsem opatrný optimista...:-)

2 0
možnosti
JJ

J74a26n 88J72e27n28i20c

30. 6. 2017 7:23

No ještě, že tak nenaříkají jiné obory. Třeba IT.

Vzhledem ke zkušenostem a arogantnímu chování našeho socialistického zdravotnictví mám už více jak 10 let osobní kartu u sebe v tašce. Ani nevím, který dobrák si za mne účtuje kapitační platby. Má to aspoň čistá ruka.

Ač se mi blíží důchod, tak zatím používám místo tabletek slivovičku a pomáhá nejen na neduhy, ale i na únavu. A jak slyším, i mladší ročníky, jaké mají zkušeností se zdravotnictvím, tak se jen utvrzuji v tom co dělám. Pravda můj zubař už léta přesluhuje, tak mne čeká nejspíše změna, ale třeba mi vyspraví zoubky ještě tak, abych pár let přežil i bez zubaře...

Co mi vadí? Neznám jiné místo než čekárnu u lékaře (s výjimkou zubaře, kde nečekám déle než 5 minut), kde by se trávilo čekáním tolik času a je lhostejno jestli jste objednání nebo ne. No super je nedávný případ z mistího špitálu, kdy matka čekala s dítětem se slepákem 5 hodin, až slepák prasknul... Rodiče se bojí soudit s nemocnici, páč široko daleko není špitál, kam by mohli chodit a bojí se, že to bude ještě horší.

Tak nějak na 2 věci je mi to, že existují dnes špičková pracoviště a kdoví jaká vědecká úroveň, když doktor nemá tolik taktu, aby s nemocným probral léčbu a třeba přihlédnul k jeho přání (narážím na skutečnost, jak zacházeli s mým otcem ve špitálu, otec měl přes 80 let). K čemu špičková péče, když se musí sbírat víčka na to, aby se mohlo léčit nějaké dítě, které to nutně potřebuje. Už mne nebaví pořád poslouchat nářky lékařů, jak mají málo a pak jdou na konci roku do autosalónu a zaplatí z ruky mercedes. Asi není dobře, že umím počítat, možná bych pak i politoval, jak se ti doktoři mají špatně.

Vzhledem k tomu, že jsem za svůj život zaplatil na zdravotním řádově milióny Kč, tak by mi vůbec nevadilo, kdybych mohl alespoň o polovině těchto peněz rozhodovat. Pak by možná došlo lékařům, že pacient je zákazník a našli by v sobě krapet více pokory a úcty. Pak bych možná ani nemusel nosit svoji kartu v tašce...

1 2
možnosti
JJ

J14a95n 10J57e85n40i59c

30. 6. 2017 7:35

Co by se mi líbilo od praktických lékařů? Můj sen je nesplnitelný a souvisí s tím, že babička i děda se narodili ještě před rokem 1900. Na počátku 20. století to na vesnici fungovalo takto: Doktor přijel bryčkou ke stavení. Šel s dědou na dvůr, kde si vybral kohouta na oběd. Než děda zabil a opařil kohouta a než ho babička vykuchala a dala na pekáč, tak doktor vyšetřil celou rodinu od prarodičů a po děti. Pak si sednul s dědou a při kališku kořalky probrali nějaké věci a pak poobědvali. Doktor sednul do bryčky a odjel. Doktor znal prostředí rodiny, takže když pak za ním přišli s nějakým problémem, tak i diagnóza byla snazší. Tohle dnes už zcela vymizelo a je to škoda. Místo toho musí lidé podstupovat mnoho vyšetření navíc. Kromě toho tento postup je v přikrém rozporu s růstem zisku farmaceutických firem, které svými léky v mnoha případech zajišťuji budoucí odbyt nejen sobě, ale i pacienty našemu zdravotnictví. A asi si nebudeme nalhávat, že z pohledů doktorů je to 100% křišťál... Ne nadarmo se říká, že existuje rozdíl mezi léčením a uzdravením... Léčení je setrvaly stav.

0 1
možnosti
Foto

ano, je to takR^a kolik důchodců táhne potřebnou pediatrii, na psychologa se prý čeká 3 měsíce..........etc.

1 0
možnosti
Foto

Tři měsíce na psychologa Alžběto? To je super termín......

3 0
možnosti
Foto

nepřijímáme nové pacienty...čtu už nejen na dveřích zubařů a vysedávání v čekárnách u specialistů se prodlužuje, což přikládám také tomu, že se péče centralizujea v podstatě nechápu, proč musí velký počet pacientů jezdit do jiného města za odborníkem.

2 0
možnosti
Foto

Důvody dlouhé čekací doby /nikoli čekání v případě objednání na určitý čas/ jsem vysvětlil. Centralizace je trendem, nevím jestli úplně dobrým...

0 0
možnosti
Foto

Karma. Já mám za svůj dospělý život teprve druhou praktickou lékařku. Ta první zemřela v poměrně mladém věku na rakovinu a tu druhou znám prakticky od jejího nástupu do praxe. Tedy, asi tak 35 let.

Předpokládám, že se buď důchodovému věku blíží nebo v něm už je a nedávno ji trochu naštval můj dotaz, zda se nechystá do důchodu. Viděl jsem totiž inzerát nějakých medicínských podnikatelů v OD TESCO, kdy bych daleko lépe parkoval. Ta mě hnala.

Nicméně, ani ona další pacienty už nebere. A nemyslím, že Klaus vážně lékařům navrhoval, aby raději šli taxikařit. Bylo to určitě řečeno v nějaké souvislosti.

0 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, pane doktore. Ale co naděláte, když zrušení třicetikorunového poplatku vyhrává volby.....:-/?

6 0
možnosti
Foto

Já Vás zdravím, paní Jandová, a musím říci, že je zajímavé, že i s velmi zavilými svými odpůrci se vždy na alespoň jedné věci shodnu.

Takže, v tomto případě je to ten 30,- Kč poplatek. V tom se 100% shodujeme.

1 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,51
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám