Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlas a karma / i když titulek blogu je hrůzný;-D/. Leč obávám se , že pro kované příznivce starého režimu jest veškerá , by fundovaná argumentace , marná.:-/

11 0
možnosti
JP

J43o45s37e51f 62P91o87t61r

15. 6. 2017 23:01

Dovolím si vylíčit jednu neuvěřitelnou událost z posledních dnů, která nicméně vypráví o absurditě té minulé doby, v tomto případě ve vztahu k ochraně veřejného pořádku, tenkrát reprezentovaná Veřejnou bezpečností ( pro mladší a zapomětlivé VB).

V jednom krajském městě jezdí taxi speciálně pomalované jako auto VB, bílá a žlutá s nápisem VB, z 90% identická s originálem. Potkali jsme je se mým spolupracovníkem (také postarším ), který neměl zapnutý pás. "Bacha policajti, hlas se mu roztřásl hrůzou, co se budě dít".

Jasný důkaz. Ještě po 25 letech, máme my, kteří jsme to zažili, v sobě trauma ze zlovůle mocenské složky, která v první řadě byla prodlouženou rukou KSČ.

Po vyjasnění můj spolupracovník pod vlivem stresu nadával, hádejte na koho ? No přece na to originální TAXI !

1 0
možnosti
OJ

Bylo líp za komunismu, nebo za kapitalizmu? Někomu tehdy, někomu dnes. Jistoty tehdy byly, zas nešlo cestovat. To co se vám dnes může stát (exekutor, bezdomovectví), se vám tehdy stát nemohlo. To co se vám tehdy stát mohlo (kriminál za politiku) se vám dnes stát nemůže (zatím).

.

Tak nevím. zatím se mi asi nejvíc líbí bonmot: "Komunisté nám lhali o komunismu, ale říkali pravdu o kapitalizmu". ;-)

3 3
možnosti
PS

P62e16t67r 18S77k72á92c68e53l

15. 6. 2017 23:23

U nás je nyní kapitalismus? O kapitalismu a přístupu k němu podle pana Bati nám nikdo ve škole pravdu neřekl. Spíše jsme se dozvěděli, že se v roce 1980 našli normy pro šičky z roku 1930 a normy v soc. společnosti byly o 50 % vyšší, než-li za pana Bati. Tak kdo byl "vykořisťovatel"?

Takže nepleťme si dojmy s pojmy.

Ale jinak bude líp, až nová generace vezme na sebe vedení státu a vypadnou z něho majdy, kteří nás za 27 let dovedly tam, kde jsme...

Zdravého rozumu je nám třeba.R^

2 0
možnosti
Foto

Nevidím velký rozdíl v názoru, kde bylo líp. Stranickou příslušnost nahradily peníze, toť největší změna po roce 1989.

2 3
možnosti
Foto

To bude tím, že tenkrát se toho mnoho koupit nedalo, takže peníze nebyly třeba.

2 0
možnosti
RK

R77a68d33i44m 24K11a35l67a75s

15. 6. 2017 10:07

Komunisté samozřejmě nemají reálné opodstatnění. Buď by hodlali naplnit program z dob před r. 89, což je samozřejmě samo o sobě neprůchozí, anebo by jej hodlali naroubovat na současné politicko hospodářské rozložení. Ale to je pouhá utopie. Stát žádnou prosperující firmu nepostaví a většiny majetku se zbavil. Není reálně s čím operovat. - Komunistický program zkrátka není na čem stavět.

Ale všechno samozřejmě za minulého režimu špatně nebylo. A věřím, že taková vesnice, pro toho, kdo na ni chtěl žít, mohla být pěkným místem. A JZD jistě fungovala, protože jsme byli soběstační. Zemědělce nejvíce likviduje selektivní přístup EU a dovoz potravin ze zahraničí.

3 2
možnosti
Foto

Pravděpodobně máte pravdu. Karma.

2 0
možnosti
Foto

Já myslím, že tahle fantasmagorie už se nevrátí. Ta válka je vyhraná.

Ale budou nás nepochybně čekat jiné -ismy...

6 0
možnosti
Foto

To bude náš největší problém, nevěříme, že by se to mohlo stát. S velkou pravděpodobností nevěříme stejně jako nevěřili lidé po válce, že by snad komunisti nějak mohli škodit a pak se ti nevěřící nestačili divit. Měli bychom se poučit a "nevěření" nahradit tím, že se může stát cokoliv horšího než si vůbec umíme představit.

4 0
možnosti
KM

Tak som si prečítá tenl titúlok tého Vášho článika pán Vodvárko a hnedkáj ma veľmo potěšílo, že trebár som to u Vás něčakál stě koněčno aj Vy dostál trocháj rozumá.

0 2
možnosti
MJ

Pane Vodvářka, nic jste nepochopil. Ti co nostalgicky vzpomínají na minulý systém v němž byli spokojeni, protože z něj žili a chtěli by zas, nechtějí spravedlnost pro všechny. Jim bude stačit "spravedlnost" jen pro ně samotné.

I za Hitlera i Stalina se mnozí mohli vyjadřovat svobodně, protože měli názor shodný s tím oficiálním.

12 0
možnosti
JN

Oni především vzpomínají, že za minulého režimu jim bylo o 30 let míň než dnes.

4 0
možnosti
TH

Všichni ti nostalgici si mysli, že by po návratu socialismu měli to nejlepší z obou režimů a ve své krátkozrakosti si nedokážou uvědomit, že je to naprosto nemožné. To by pak byl ráj na Zemi. Není lepší pokusit se vše vzít do svých rukou? To je to, co dává člověku skutečnou svobodu.

5 0
možnosti
Foto

Ale to platilo i zcela jistě za minulého režimu, který díky třeba bezplatnému přístupu ke vzdělání dával všem, opakuji všem šanci vzít vše do svých rukou. Proč si myslíte, že neplatilo, každý svého štěstí strůjcem.

1 7
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,50
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám