Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J25a21r38a 81R34a51n28k

28. 1. 2017 8:58

Diky, je nutne psat pravdu i u nas v Cesku, ted jsme byli svedky, jak se delaji lzi po ruskem zpusobu a ovlivnilo to znacne americke volby, snazte se cist mezi radky a na na Trumpovy lzi ted KellyAnn vymyslela nazev: alternativni pravda.

Nejhorsi, ceho jsme se v ceske historii dockali, byly lzi kvuli kterym popravovali lidi - asi kvuli majetku?

1 0
možnosti
ZB

No, napsat, že vlastně vliv STB na dnešní dění odeznívá je opravdu zvláštní. STB už od konce osmdesátých let se připravovala na převzetí moci. A v roce 1989 využila situaci a celý proces zcela ovládla. Vyhoupla do čela takzavné revoluce několik disidentů, a sama postavila do řízení velkých firem, bank, ČNB, vlády svoje lidi. A světe div se, vše se povedlo tak, jak si STB naplánovala. Její lidé mají dnes velké peníze a moc - bývalí STB-áci jsou dnes vysmátí. Napsat, že jejich moc postupně s dobou odumírá je opravdu buď z neznalosti a nebo že by chtěl někdo vědomě falšovat pravdu?Proto dávám autorovi článku palce dolů a antikarmu! Rv

3 3
možnosti
Foto

I52v43a87n 96M73a45r31e67k

26. 1. 2017 9:55

Přesně tak p.Beránku , vidím to i u nás. R^

0 2
možnosti
Foto

Dračí vejce zasévá každá tajná služba, v dnešní době i různé neziskovky a lobbistické skupiny. Zavazují si ty potřebné. Chtějí informace a dovedou být i tvrdí a postarat se o existenci. Jenom to nečpí navenek. Když se tomu dá přiměřený háv, tak to mnozí i oslavují.

V případě KS, jako ve většině podobných případů, se jednalo o čisté udávání o to horší, že se jednalo o vlastní iniciativu, a brali se za to peníze a informace se podávaly o blízcích. Nevím, jak v případě KS, to jsem se nedočetl, co se odměn týče. Někdo bral peníze, jiný výhody. Pak byla nomenklatura, ta byla ze špiclování vyjmuta, ta se verbovat nesměla, ta to měla v popisu práce.

Někdo to mohl podepsat ze strachu, bez nátlaku, jen proto, že seděl na židli a za ním někdo mlčky stál. To fungovalo. Takoví StB příliš nezajímali, často jen testovali co kdo vydrží a pak je odsunuli do archívu. Těch je tam většina. Věděli, že takové informace jsou většinou na nic. Pro ně měl cenu aktivní donašec s hodnotnými zprávami, které se navíc daly agenturně ověřit.

Tím rozhovorem na Novinkách tomu KS nasadil korunu a v podstatě o sobě řekl, jaký je a asi jaký byl. Neskutečné.

Tady je odkaz na vyjádření Etické komise ČR:

http://www.etickákomisecr.cz

Usnesení Etické komise ČR pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu ke kauze Karel Srp.

8 0
možnosti
Foto

Souhlas. Ovšem, mnozí z nyní ,,angažovaných" si nemají ani s K.S. příliš co vyčítat;-)

2 1
možnosti
AR

Ten nápad jmenovat Srpa členem té komise podporují jenom komunisté. Ostatní v parlamentu jsou proti. Sobotka věděl dobře co dělá, když odmítl dát svůj souhlas s tímto rafinovaným Zemanovým nápadem.

10 1
možnosti

A nepatří ten Zeman k nim?

1 0
možnosti
Foto

I29v12a56n 21M51a56r50e10k

25. 1. 2017 19:20

P.Vodvářko. pracoval jsem víc jak 28 let v jednom podniku na Slovensku. Po "něžné" jsem zjistil ,že téměř třetina personálu měla co do činění s ŠtB. byli mezi nimi i mí nejlepší kamarádi, kteří mě ještě "hecovali" když jsem měl "protistátní" pindy a nebo vyprávěl vtipy "o zlatou mříž" exportované z Moravy . . . . Přežil jsem to celkem v pohodě , jen z "kamarádů" se po převratu stali velcí národovci , a to bylo daleko horší ,takže jsem za pár měsíců po "něžné" ze Slovenska "zdvihl" kotvy . Jinak s tou StB bych to zase tak moc neprožíval . R^ [>-]

2 7
možnosti
Foto

,,Nic", než jedna z mnoha podob tehdejší reality. Dnes mnohým leccos ,,splývá", jiní to ještě účelově přiživují. Ptrofi estébáci, ,,spolupracovníci", práskači, o členech LM ani nemluvě, funkcionáři, PSVB, dle postavení kde jací THP, ale i kdejaký ,,česan", či ,,tirák", montér, či pracovník ,,ZAHROB", atp. O těch, kteří si naběhli na ,,provokačku", či měli ,,malér" v zaměstnání, až po drobné i větší zlodějíčky ani nemluvě. Ani tehdy nebylo lehké se zorientovat, či to ,,ustát". Ale i tací byli a nebylo jich málo, kteří to zvládli. Dnes to ovšem mnohým hlavička nebere, jiní to vše, a často záměrně, ,,mísí". Kdopak a proč asi?Rv

8 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám