Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To že reálný socialismus vynesl na výsluní bezcharakterní neumětely přispělo k jeho důkladnému vyhnití. Ale škoda těch ztracených dekád...

11 0
možnosti
Foto

Těžko lze mluvit o ztracených dekádách, když jenom počet českých měst nad deset tisíc obyvatel se zvýšil více než jednonásobně.

0 3
možnosti
LC

Jakeš byl v celé té partě, která to tehdy vedla, jeden z nej.... jak to říci ... intelektuálně nejvíce nesmělý. To že s ním dnes někdo dělá rozhovor nechápu a já bych ho ani nekomentoval. Nicméně jedna věta v blogu mě zaujala ... Připustit, že prostě komunismus nefunguje, protože popírá základní lidské hodnoty, je pro tohoto starce obtížné a nejspíše již nepochopitelné. ... Ty základní lidské hodnoty, to je takové to obchodování s deštěm. Když budou mít "masy" plná bříška a nemyslím to úplně doslovně (např. nejvíc Maserati, Lamborgini atd. za deset minut kolem vás na ulici prý projede v Pekingu), těžko dostáváte ty masy na náměstí k boji za "základní lidské hodnoty". A tak to pojali Číňané (Teng). Mám takový vtíravý pocit, že za deset, dvacet let se může stát, že celá Evropa bude závistivě nahlížet do Číny, jako jsme my nahlíželi před rokem 89 na západ. Konečně, žádná extra emigrace z Číny se nekoná, přestože cestovat mohou jak chtějí. Těch půl milionu lidí na Letné v roce 89, podle mě v naprosté většině, tam nebylo kvůli nějakým základním lidským hodnotám, ale kvůli tomu, že lidé se úplně přízemě chtěli mít lépe, což jim socialismus neumožňoval. Abych to uzavřel trochu vědecky ... neumožňoval jim to proto, že "nová" politicko-ekonomická soustava, byla ekonomicky méně výkonná než ta stará. A proto taky zkrachovala. Ovšem ta není totožná s tou současnou čínskou.

1 1
možnosti
JR

J32a38r55a 27R76a80n50k

9. 1. 2017 22:43

Omyl, proste nevite. Cinane stale imigruji i ilegalne a dokonce i do Evropy, ve Francii je asi 600.000 Cinanu zijich tam ilegalne, pokud ovladate anglictinu a francouzstinuy, najdete na netu. Pred nekolika lety pristal u Vancouveru junka s 500 ilegalnimi uprchliky z Ciny - trvalo temer 3 roky, vysetrovani, kdo je kdo, celou dobu byli internovani a za detmi chodili denne ucitele. Prevadeci byli vraceni, ostatni smeli zustat. A pravdu mate v tom, ze cela Evropa i USA budou se zavisti zirat na Cinu, ktera je uz dne s super-power v renewable energy.

http://canadaimmigrants.com/chinese-immigrants-to-canada/

1 0
možnosti
PD

A bude se před smrtí modlit k bohu nebo ke K.Marxovi? Může vůbec komunista přijít jinam než do pekla?

4 1
možnosti
JR

J18a58r52a 52R86a61n34k

9. 1. 2017 22:44

:-)tak zrovna do pekla mozna ne, ale skvarit by se meli kdekoliv;-)R^

0 0
možnosti
Foto

Důležité je, že je v dobré kondici a na svůj věk neuvěřitelně čilý. Ano, je třeba si cvičit mozek a nenechávat si ho vymývat propagandou !

0 10
možnosti
JR

J40a96r16a 92R75a70n62k

9. 1. 2017 22:44

Jak se cvici mozek na kolotoci?

7 0
možnosti
JH

Tomáši, ty to ještě čteš?8-o Jedna novinářka kdysi po sametu trefně napsala, že by to byl ve svě době skvělý zelinář A byl by, pilný, snaživý, brambory by vážil po kliech... no a spadlo na něj řízení státu;-O. Když vidím jednoho našeho současného politika u bazénku, vzpomenu ma Miloše.8-o A jenom na okraj: on se k tomu Miloušovi myslím nikdy nehlásil.

4 0
možnosti
JL

Takových blouznivců, je pořád ještě celá řada.R^

4 1
možnosti
Foto

jeden z nich dal právě minus

5 0
možnosti
Foto

Málokdo z těch, kteří si přáli konec socialistických časů, skutečně chtěl raný kapitalismus, který se ještě navíc narouboval na prohnilý pařez, co tu zbyl po socialismu. Dokonce ani guru disidentů ne. Ten si přál lidštější socialismus. Vývoj potvrdil, že jsme do kapitalismu skočili bezhlavě a našla se parta lidí, kteří děr v zákonech dokázali dokonale využít. Nastolili tu mafiokracii a jak to tak vypadá, do dnes má pořád řadu politiků v hrsti.

4 7
možnosti
LJ

Na druhé straně je však pravda, že nás nikdo nepodvedl: Klaus nám předložil model tržního hospodářství nerozlišující čisté a špinavé peníze a dostal dost hlasů k jeho realizaci.

3 0
možnosti
MK

Nejhorší je, že neblouzní, on je o tom přesvědčen. Dojalo mě, jak si stěžuje, že dnes lidé mohou kritizovat co chtějí a kdy chtějí atd. Jo, jo, za něj to nešlo. Ono stačilo mít na tričku placku s tím Gorbačovem a člověk měl problémy. Nedej bože mít na džísce symboly Motor Head, Acceptů, Metalicci či Kissáků. A když jsem v 89 podepsal Několik vět, tak šup šup a udělal jsem si kolečko po VKRR^ Jakeše do koše (I)

6 0
možnosti

Zajímavé, nikoho z diskutujících nenapadlo zeptat se, se kterým rozhovorem, kdy a kde uveřejněným vlastně polemizujete. Asi se zase urazíte, ale připomíná mi to leden 1977, článek proti Chartě, všichni museli souhlasit, že jsou to zaprodanci a samozvanci a nikdo nesměl ani naznačit, že by si to možná bylo dobré napřed přečíst. Vy jste zrubal dávno nedůležitého starce, vybral jste si pár jeho názorů a pak se po něm tvrdě povozil, a ani odkaz jste nedal. To není správné.

1 7
možnosti
MK

Bylo to na hlavní straně iDnes a ten stařec, zlikvidoval mnoho lidských životů. Ne fyzicky, ale kariérně, společensky atd.

7 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

8 2
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,44
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám