Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

když už nějaký pomník, tak zastřeleným spoluobčanům, kterým se nepodařilo utéct z komunistického lágru na západ za ostnaté dráty ....

2 0
možnosti
Foto

Jsou tam, paní Hubálková - viz níže uvedené foto z hranic v Mikulově. Podél hranice jsou i tabule, které líčí úspěšné i neúspěšné pokusy o její překročení. Vnímavým to postačuje, ty druhé nepřesvědčí.

Díky za návštěvu.

1 0
možnosti

Díky!

Bohužel, komunisti se nemění, zůstali pátou kolonou Putinova Ruska a stále se snaží rozbíjet naši demokracii, naši Evropskou unii, naši jedinou funkční obranu NATO a vadí jim naše svobodomyslnost.

1 0
možnosti
Foto

a že jich je, Bohumíre. Díky za návštěvu

0 0
možnosti
PU

P77e25t92r 96U21h11e54r

2. 8. 2016 23:28

Píšete skvěle, pane Vodvářko R^

4 0
možnosti
Foto

děkuji zdvořile, i když jsem přesvědčen, že hodně přeháníte.

0 0
možnosti
IS

Určitě. Pokud některý pohraničník statečně bránil státní hranici proti vnějšímu nepříteli, kterému se podařilo překonat zábrany a nástrahy a za plné palby pronikal na naše výsostné území, pokud navíc ten statečný pohraničník, nedej bože, při obraně své vlasti (ať už v ní panoval jakýkoliv režim) chrabře padl, potom ano. Dovedl bych si takový památník pro takového statečného pohraničníka představit. Ten památník, o kterém je tu řeč, ovšem přestavuje něco podstatně jiného. A když vezmu v úvahu, kteří lidé ho podporují (nikoliv jako kus do sbírky) jako symbol jistých, pro ně zlatých časů, takový pomník mít pohraničníci nemají. Pěkný den.

9 0
možnosti
Foto

I Vám jej přeji s poděkováním

0 0
možnosti

A60n29n33a 51Č19e56r48n94á

2. 8. 2016 13:45

Nevidím důvod, proč litovat ty, co lezli přes plot, obhajuje SS-Obersturmführer pomník dozorců z koncetráku Auschwitz-Birkenau. :-/

7 0
možnosti
Foto

V každém případě by i z Vašeho pohledu bylo lepší, kdyby ti pohraničníci měli památník už dnes, než když ho budou mít až zítra, či v nejhorším případě pozítří.

0 2
možnosti
FJ

Děkuji za reakce, vážím si jich.

Pomohlo mi to v tom abych si ujasnil co mi na článku vadí. Bral jsem jej nejdříve jako útok na ty co poctivě sloužili (osobně jsem přesvědčen že jich byla většina).

Ujasnil jsem si že se článek dotýká něčeho daleko širšího. Toho proč se musela hlídat hranice, proč byla Evropa rozdělena, proč se tak strašlivě zasahovalo do osudů lidí. Je mi jasné že toto je předmět jiné polemiky.

Hezký den :-)

4 2
možnosti
Foto

díky za pochopení a kultivovanou diskusi

2 0
možnosti
NM

...zkuste na něj udělat sbírku jako na zvon pro V.Havla a uvidíte kdo vyhraje ;-D;-D

0 1
možnosti
Foto

Není ostraha jako ostraha. Ostraha objektu před vnějším ohrožením. A ostraha před tím, aby uzavření z objektu neutíkali. Nu, a tak ,,nějak" to asi bylo i v oněch ,,zlatých časech"!A pokud vím, ,,bachařům" se pomníky nestaví;-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám