Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Opožděně, ale zasloužená karma. :-)R^

0 0
možnosti

Pan Vodvářka hezky sepsal úlohu na dané téma, zapomněl se přitom někde v prvním ročníku střední školy. Zajímavé, asi proto si rozumí s podobným snaživcem Stejskalem. Ten je ovšem ještě ke všemu hodně válečnicky naladěný, logiku používá jak ženská a psát neumí, přes nesmyslné oslí můstky z toho vždycky vychází prd hezky do kuličky. A léta si zapisuje výsledky Eurovize. Stačí, že!

Jsme na blogu. Zde nemluvíme o nějaké "vyváženosti", jen to ne! Nic proti bojovému tandemu Stejskal - Vodvářka. Oni by zase měli akceptovat, že kdo s nimi nesouhlasí, nemusí být zrovna "antisemita".

2 3
možnosti
MK

Hodnotíte autora, ale měl jste napsat něco k tématu. ale to je na Vás asi moc.

1 1
možnosti
Foto

Zajímavé, že každý, kdo nesdílí v otázkách Palestinců a Židů v Izraeli stejný názor jako autor, je nazývaný antisemitou.

3 3
možnosti
AK

Jak už je v poslední době zvykem, opět se chopím toho nevděčného úkolu vyvracet nesmysly a že se jich opět urodilo. Takže postupně. Ano Izrael vznikl i díky upozorňování na válečné oběti tzv Židů, nějak mi ale do toho nezapadá, z jakého důvodu se tak děje na úkor palestinských Arabů, jakou ti na tom nesou vinu? Arabské státy, kvůli represím proti Palestincům, jejich vraždění a vyhánění z domovů, vyhlásily Izraeli válku. Jenže nestálo jim za to, ani aby postavili aspoň stejněpočetnou armádu jako Izrael, kterou by navíc i řádně vyzbrojili. Proto také prohráli. Opět se ptám, jakou vinu na této válce nesou běžní Palestinci? Ti snad neválčili. Ano, v Knesetu jsou zastoupeni i Arabové, ale jejich možné projevy jsou sešněrovány tak, že to lze těžko nazvat svobodou projevu. Docela hloupý je i argument o životě Žida v Gaze, samozřejmě by mu zulíbali nohy za to, jak jeho vláda po dlouhá léta v Gaze prováděla genocidu a to včetně použití zakázaných chemických zbraní. Ano, každý den do Palestiny proudí nutná humanitární pomoc, jelikož se stále zužuje prostor Palestinců k tomu, aby se sami uživili, viz konfiskace půdy a bourání domů buldozery. Jenže cena za tuto humanitární pomoc dosahuje pouhého zlomku sumy, v jaké dostává pomoc Izrael a to ve formě nejmodernějších amerických zbraní. Nakonec se zeptám, demokrate, která jiná demokratická země na cizím území staví zdi, nemá definované hranice a nelegálně osidluje okupovaná území?

3 6
možnosti
MS

Cítím to úplně stejně. R^

6 1
možnosti
AK

Taky jsem dost dlouhou dobu vycházel jen z pocitů, to je ale špatně.

0 3
možnosti
Foto

No jak to před 15. květnem 1948 v Palestině vypadalo, tak o tom dobře vypovídá jedna tehdejší agenturní prosím pěkně "pozitivní" zpráva:

Židé chtějí chránit Araby Osvobozený našinec 5.4, 1947, s.1

Jerusalem,ru. Hlavní palestinský rabín vyzval extremisty, aby zastavili činy, kterétvoří stále větší propast mezi nimi a organisovanou židovskou společností.Vůdce palestinských židů navrhl, aby byla utvořena židovská národní garda naochranu Arabů proti židům.

Pravopis je také tehdejší.

A můžete přemýšlet o implikacích, které z toho do dnešních dnů vyplývají.

2 1
možnosti
Foto

Co slovo, to perla, Tomáši. Skvěle vystižení ve zkratce R^R^R^

7 2
možnosti
Foto

díky Šárko, jsem rád, že antisemitismus v naší zemi se projevuje jen u několika jedinců, na jednoho z nich jsem reagoval.

6 2
možnosti
Foto

Tomáši zdravím. K tomu všemu se moc nevyjadřuji, moc tomu celému nepřátelství nerozumím. Vím, že ale existují akce .... z podpory nadace Nicolase Wintona,kdy je snaha o společné projekty holek a kluků Z těch znesvářených stran... a v tom je veliká naděje.... že ty děti samy nechápou, proč bojovat... kdo viděl tuším Nikyho život , tam to je....

a chci jen říci, že je dobré zmińovat to, co říká pan Kulhavý, ač jindy vážně za jeden provaz netaháme... je to pravda... a je třeba vidět historii...kolika pogromy prošli... jak se museli po staletí stěhovat, bu ́d přijmout jinou víru, nebo jít pryč...

jsou to hlavně ti... u nichž má vzdělání tu největší hodnotu...ano, jsou chytří, chytří a zachovaná ozvěna dobrého povšechného vědění , si myslím.

hezké svátky

2 2
možnosti
Foto

Dobrý den paní, nebo slečno Radko, odpověď je, jako ostatně ve většině případů naprosto triviální a snadná. A netřeba hledat vznešená slova. Dá se zvládnout v několika málo větách :

Po svém vzniku Izrael souhlasil s tím ,že bude žít a budovat stát a sousedství se svými arabskými " bratranci ". Na stole byla nabídka, že mohou žít a pracovat společně. Arabské země si ale nedovedly představit, že vedle ních vzniká a bude existovat židovský stát. A od té doby vedou jednu válku za druhou, ve snaze Izrael zničit. A tak, zatímco v Knessetu, izraelském parlamentu, jsou zástupci arabské menšiny a například členka Knessetu Haneen Zoabi nepokrytě vyzývá a schvaluje násilné útoky proti židům, vláda Izraele stojí neustále a trpělivě s nataženou rukou, připravena k dialogu, zástupci Palestínců nemají zájem. Dost mi to připomíná situaci, kdy nacisti vznášeli na Beneše požadavky a on jím dával co chtěli, jenže oni chtěli stále více a více. A víme jak to dopadlo.

A teď to nejdůležitější, co obsahuje vlastně odpověď na všechny otázky.

Chcete li s někým jednat, musíte ho uznat jako rovnocenného partnera. Jinak to nejde. Zatímco Izrael palestinskou autonomii uznal, k uznání Izraele a jeho práva na existenci z druhé strany nikdy nedošlo. Naopak, stále slyšíme že Izrael je nutno zničit.

Jak tedy mají proběhnout v takovémto stavu jednání? Protože i kdyby proběhly, a Izrael o ně zájem má, a došlo k dohodě, Arabové mohou výsledky po čase zpochybnit, protože oni přece stát Izrael neuznávají. Takže jakou váhu bude takováto dohoda mít? Je tedy naprosto správný postup premiéra Netanyahua, který požaduje, aby došlo k uznání státu Izrael.

7 1
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám