Jak jsem šel manifestovat za svobodu.

22. 11. 2022 12:58:01
Po 33 letech útlaku, nesvobody a manipulací jsem se konečně odhodlal a statečně vyrazil na demonstraci za lepší příští. Tady je popis mého hrdinského činu.

Jsem pamětníkem skvělých časů budování socialismu. Byli jsme pevně svázání hospodářskými smlouvami v rámci Rady vzájemné hospodářské pomoci, kde v rámci nákupu a prodeje zboží nebyl v popředí zlolajný US dolar, ale poctivý směnitelný rubl. Naše zem byla střežena vojsky Varšavské smlouvy, ryze obranného společenství, v rámci kterého jsme měli v Pobrdí umístěné střely s jadernou náloží, což spolehlivě odrazovalo pikle imperialistů, hledících chtivě na šumavské dřevo a ocel z Krivého rohu.

Vládla nám osvícená strana, založená na principu demokratického socialismu (pozor, neplést s odpornou demokracií západního střihu), kde byli na volebních lístcích vybraní soudruzi, spolehlivě osvědčeni v režimu budování beztřídní společnosti. Občan - volič neměl žádné problémy s výběrem svých deputátů, neboť to za něj provedla moudrá strana. Žili jsme v bezpečí, dobře střeženi čackou Pohraniční stráží, které v jejím úsilí pomáhali cvičení psi, elektřinou nabité dráty okolo země a nahlašovači v civilu. V obchodech nebyl problém si vybrat zboží, neboť pokud bylo, šlo o jediný typ daného výrobku. Prostě - díky za každé nové ráno, ať se přidržím klasiky.

V listopadu 1989 se vinou oslabení našeho drahého přítele SSSR ujal moci skřet Havel a jeho klika. Došlo k vytvoření polistopadového kartelu, který hanebně upozadil zkušené soudruhy a nahradil je avanturisty všeho druhu, Došlo tím pádem k potlačení oněch jistot, které jsem popsal výše. Řada poctivých občanů byla ponechána na rozpacích koho zvolit z nepřeberného množství kandidátů různých stran. V obchodech byl problém si vybrat zboží, protože jeho záplava prostě neumožňovala zvolit ten správný a vyhovující. Rovněž odstranění drátů, tak užitečných na hranicích, způsobilo, že se k nám začali vracet Sudeťáci, různí migranti a jim podobní elementi. Vždyť tahle země je přece naše, jak odvážně pravila hlava státu.

Veřejnoprávní média se stala majetkem vládnoucí kliky, takže začala produkovat jen lež a samou lež, dokonce i v relacích o počasí. Nikde nebylo možné se dobrat té správné pravdy, kde by občan konečně zjistil, jaká je skutečnost a ne ten kašírovaný barvotisk, denně se valící z obrazovek. Nebýt samizdatů Aeronet či Parlamentní listy, člověk by zůstal zcela bez pravdivých informací.

Doba byla těhotná napětím společenských změn. Když se do Parlamentu ČR nedostal jediný správný zástupce lidu Lubomír Volný, bylo jen otázkou času, co se stane. Prapor vzdoru vztyčil pan Ladislav Vrabel. Jako první zavelel k revoluci, která ve finále povede ke svržení fialového hnusu a nastolí pořádek. Jsem bázlivý a demonstraci na Václavském náměstí jsem vynechal. Až konečně magické datum 17.11.2022 mi dodalo odvahy a sednuv do Pendolina, odjel jsem demonstrovat.

Už na nádraží jsem našel spřízněné duše. Několik z nich mělo tričko s Vladimírem Vladimírovičem Putinem, což jsem považoval za opravdový vrchol odvahy. Vždyť náš polistopadový kartel podporuje druhou stranu. Opravdu jsem se o tyto čacké spoludemonstranty bál. Bylo evidentní, že přisluhovači v policejních uniformách se našeho odhodlání a množství zalekli, takže nikdo nebyl zatčen. Někteří nesli i odvážná hesla jako například ta o fialovém hnusu, o zlu, které se na nás valí z Kavčích hor. Někteří v zástupu, jenž se šikoval na Nuselském mostě, byli skutečnými filosofy. Tak například jsem se dozvěděl, že všechno je lež. Všechno, úplně všechno. Byl jsem šokován tou odvahou a hloubkou této myšlenky. Takže ne pravda, ale lež je všechno. Jeho kolega mi sdělil, že on má skvělou intuici, kdy pozná, když někdo lže. Stačí se mu podívat do očí, nesklopit zrak a je jasno. Lež a jen samá lež.

Takto povzbuzen jsem vyrazil se svými novými druhy směrem k sídlu veškerého zla, což je samozřejmě Česká televize. Cestou jsme statečně zahnali několik provokatérů, kteří se nás ptali, kam a proč jdeme. Přeci jim nebudeme prozrazovat, že se chystáme dobýt Kavčí hory. Podařilo se nám zahnat i toho cigoše Korantenga, který provokoval už barvou své pleti. Na místě samém jsme postavili pódium a pod ním kasičku, kam jsme všichni jako bájní husité házeli bankovky pro našeho vůdce, aby měl čím platit své vymyšlené dluhy. Byla nám trochu zima, ale skřeti, kteří hájili Českou televizi, nám neotevřeli svůj bufet s možností zajít na WC a dokonce nám ani nanatáhli elektrický kabel, abychom mohli naši demonstraci správně prožít se správným echem.

Náš vůdce Ladislav nám pak vysvětlil, že válka na Ukrajině se nás vůbec netýká, že stačí jen trochu chtít a budeme se koupat v ruské ropě a plynu bude tolik, že si budeme moci roztopit byty na saunové teploty. Pak nám řekl, že ho zaprodanci z České televize nepustili do přímého vysílání, kde chtěl - stejně jako kdysi skřet Havel - vysvětlit své filosofické teze a objasnit národu, že pokud podepíšeme petici, president odvolá vládu a nastane ráj. To ve všech demonstrantech zapálilo ten správný plamen. Zakřičeli jsme si hromadně "fuj" a "hanba", kolektivně jsme prokleli Českou televizi, Adamovou-Pekarovou a Rakušana.

Pln nadšení jsem se vrátil domů, kde mne přivítala moje žena jako hrdinu. A plným právem. Konečně jsem něco udělal pro naši opravdovou svobodu.

Psáno pro www.blogosfera.cz

Autor: Tomáš Vodvářka | úterý 22.11.2022 12:58 | karma článku: 42.16 | přečteno: 4693x

Další články blogera

Tomáš Vodvářka

Maratón - povídka na neděli

Už viděl cíl. Za páskou stáli ti, kteří jej znali, které znal on a kteří jej vítali s nadšením jako dávno ztraceného syna. Schválně zpomalil, jako by už vůbec nebyl důležitý faktor času.

17.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 15.24 | Přečteno: 250 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Platby u lékaře jako never ending story

Nedávno se v médiích opět objevil článek o tom, že někteří lékaři vybírají peníze za ošetření pacienta, aniž by na to měli právo. Jako vždy, diskuse "znalců" obsahuje řadu mýtů, nepravd a dokonce i invektiv. Jako to tedy je?

15.3.2024 v 10:21 | Karma článku: 39.87 | Přečteno: 4721 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Tak Lipavský je ....

Jen málokdo je nejspíše překvapen. Příznivci ANO vědí, že pro ostré slovo jeho předseda nejde daleko, nejspíše jim to i imponuje. Odpůrci to vědí taky a nejspíše i proto jsou jeho nevoliči.

12.3.2024 v 9:02 | Karma článku: 38.12 | Přečteno: 1642 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Tak báťušku nám odkrouhla síájej

V choré mysli se urodí ledasco. Někdo se prohlásí Napoleonem, druhý má mozek z Pluta, třetí si je jistý, že po něm jdou. A mnoho dalších slouží buď k obveselení nebo jako subjekt vlídné lékařské péče v příslušném zařízení.

5.3.2024 v 19:12 | Karma článku: 41.14 | Přečteno: 3980 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.14 | Přečteno: 301 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.36 | Přečteno: 443 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 857 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 604 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2793 | Diskuse
VIP
Počet článků 971 Celková karma 35.64 Průměrná čtenost 2563

Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...