Už máte tričko s Heydrichem?

20. 02. 2020 8:01:42
Je totiž ke koupi, stejně jako hrnky s portrétem Adolfa Hitlera. Pokud by Vám to nestačilo, jsou k mání jeho sebrané projevy nebo knížka pro děti s názvem Jedovatá houba, kterou je míněn Žid.

Není to fake new. Spolumajitel firmy Guidemedia pan Pavel Kamas obhajuje vydávání knížek podobného zaměření jako "surový" materiál ke studiu. K dostání je rovněž program NSDAP ( na který, jak opakované prohlásil, je hrdý) a připravuje knihu, kde bude "vyvracet mýty holocaustu".

V naší zemi jistě žijí přinejmenším desítky tisíc přímých potomků těch, kteří byli zbavení života v době, kdy existoval protektorát Bohmen und Mahren, kdy statisíce našich občanů byly zbaveny života jen proto, že měli jiný než árijský původ, kdy byly kupříkladu vyhlazeny vesnice a další osady jen proto, že nacistická moc (tedy ta, jejíž politické téze jsou v programu NSDAP obsaženy), potřebovala dokladovat svou nadřazenost nad neárijskou rasou.

V okolních zemích - Polsku, Rakousku a Německu - existují tábory, které se nazývaly koncentrační a které byly určeny k přímé likvidaci těch, kteří opět "jen" nesplňovali představu "Ubermensch", kde zmírali stateční lidé, kteří se nepodrobili diktátu zvrhlé moci a i přes strašlivou přesilu byli schopni odporu.

V Evropě se v době od roku 1933 až 1945 "ztratilo" 6 miliónů Židů. To není "mýtus holocaustu", ale nezpochybnitelný fakt. Jelikož se nejspíše neodstěhovali, lze předpokládat, že jejich konečnou stanicí byly rampy a plynové komory ve zmíněných táborech, případně jámy, kde byli masově vražděni a skládáni jako nepotřebný materiál.

Reinhard Heydrich byla lidská zrůda, která měla v programu eliminaci českého národa (část měla být vyhlazena, část deportována a malá část poněmčena). Jen díky atentátu nedošlo k realizaci jeho představ a to na rozdíl od "vyčištění" Evropy od Židů, kdy byla jeho představa po konferenci ve Wannsee téměř dokonale splněna.

Všechna tato fakta jsou nezpochybnitelná, mnohokrát doložena, existují filmové dokumenty, písemné materiály, soudní protokoly s nacistickými zločinci. Jejich propagace, vydávání jejich projevů, pamětí, programů atd. není jen nevkusné, ale i trestné, neboť na šíření nenávisti vůči rasově odlišným jedincům máme paragrafy v trestním zákoně. Nad to se jistě může stát, že jedinec s tričkem s tváří Heydricha může potkat někoho, komu tento člověk vyvraždil jeho předky. Nelze vůbec předpokládat důsledky podobného setkání.

Dalo by se nad tím mávnout rukou, že jde o počin několika "mentálně inferiorních" jedinců, kteří potřebují vydělat nějaké peníze na lidské hlouposti. Nicméně, antisemitské útoky jsou v Evropě již běžným denním koloritem. V sousedním Slovensku má strana s jednoznačně nacistickými prvky velkou šanci být hojně zastoupena v Národní radě. Nelze rovněž vyloučit, že se u nás může najít jedinec, který se tak nějak ztotožní s uvedeným programem NSDAP či některými projevy Adolfa Hitlera a začne opět považovat Židy, cikány, černochy atd. za rasu, která je "podřadná" a kterou je nutné vymýtit.

Představa vydavatele uvedených knížek pana Pavla Kamase, že jde o "studijní materiál" je hloupou výmluvou. Všechny tyto publikace jsou dávno k mání, knihy, které byly vydávány Juliem Streicherem, programy NSDAP a i knížka "Jedovatá houba", v níž je Žid líčen jako podezřelý člověk s pichlavým pohledem, páchnoucí atd." je badatelům dostupná. Lze se domnívat, že vedle finančního zisku za jeho počinem může být ještě cosi jiného, co v současné době může znamenat další rozšíření iracionální vlny nenávisti vůči všemu jen trochu odlišnému.

Pevně věřím, že orgány v trestním řízení se jasně vysloví, jestli je tento počin legální nebo ne. A od politiků všech stran by mělo zaznít jasné a rozhodné stanovisko.

Nebo nám opravdu hrozí návrat o nějakých 80 let zpátky?

Autor: Tomáš Vodvářka | čtvrtek 20.2.2020 8:01 | karma článku: 43.80 | přečteno: 5988x

Další články blogera

Tomáš Vodvářka

Maratón - povídka na neděli

Už viděl cíl. Za páskou stáli ti, kteří jej znali, které znal on a kteří jej vítali s nadšením jako dávno ztraceného syna. Schválně zpomalil, jako by už vůbec nebyl důležitý faktor času.

17.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 15.24 | Přečteno: 252 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Platby u lékaře jako never ending story

Nedávno se v médiích opět objevil článek o tom, že někteří lékaři vybírají peníze za ošetření pacienta, aniž by na to měli právo. Jako vždy, diskuse "znalců" obsahuje řadu mýtů, nepravd a dokonce i invektiv. Jako to tedy je?

15.3.2024 v 10:21 | Karma článku: 39.92 | Přečteno: 4724 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Tak Lipavský je ....

Jen málokdo je nejspíše překvapen. Příznivci ANO vědí, že pro ostré slovo jeho předseda nejde daleko, nejspíše jim to i imponuje. Odpůrci to vědí taky a nejspíše i proto jsou jeho nevoliči.

12.3.2024 v 9:02 | Karma článku: 38.12 | Přečteno: 1642 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Tak báťušku nám odkrouhla síájej

V choré mysli se urodí ledasco. Někdo se prohlásí Napoleonem, druhý má mozek z Pluta, třetí si je jistý, že po něm jdou. A mnoho dalších slouží buď k obveselení nebo jako subjekt vlídné lékařské péče v příslušném zařízení.

5.3.2024 v 19:12 | Karma článku: 41.14 | Přečteno: 3980 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 4 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 18.95 | Přečteno: 246 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.56 | Přečteno: 503 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.06 | Přečteno: 231 | Diskuse

Jiří Turner

Tomáš Klus, Tomáš Halík a jiní „pomatenci“

Co intelektuál, to antisemita a nepřítel Izraele a FF UK jako líheň „hamásníků“. A pak tu máme ty naše angažované umělce, jako je Klus. Emoce, které vyvolává palestinsko-izraelský konflikt, už asi mnohým trochu zatemňují mozek.

18.3.2024 v 11:05 | Karma článku: 30.60 | Přečteno: 5332 | Diskuse
VIP
Počet článků 971 Celková karma 35.65 Průměrná čtenost 2563

Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...