Kterak Jirka dvakráte do jedné řeky vstoupiti chce....

23. 06. 2017 17:07:25
Útěk z živého vysílání je poměrně nezvyklý způsob ukončení diskusního pořadu. Po MUDr. Rathovi to teď provedl bývalý předseda ČSSD.

Sociální demokracie, která páchá sebevraždu v přímém přenosu vlivem výroků svých představitelů /kdysi pan Mládek, nyní čerstvě pan Štěch/, má nejspíše ještě bazální záchrannou brzdu, když vedení jednomyslně odmítlo návrat Jiřího Paroubka do strany.

Skutečností zůstává, že Jiří Paroubek své poslední volby vyhrál, avšak s nulovým koaličním potenciálem, což je faktický propadák a katastrofa. Důvodem nebyl tehdejší program sociální demokracie, který by některá další politická strana třeba nezkousla za cenu korekce vlastních priorit. Důvodem byla právě osoba Jiřího Paroubka, který má zvláštní dar naprosté ztráty sebekontroly, schopnosti pronášet i ty největší nesmysly s kamennou tváří a naštvat proti sobě i vyrovnané lidí.

Po odchodu z místa předsedy brzo opustil i ČSSD a začal se tvrdě vymezovat proti bývalé straně a jejímu vedení. Poté založil novou stranu LEV 21, která v dalších volbách získala neuvěřitelných cca 7 tisíc hlasů. Po nějaké době živoření odešel i odsud a poslední dobou získával pozornost šokovaných diváků a posluchačů předváděním cviků v bílém sportovním úboru.

Ještě je nutné připomenout jeho ukřivděné postoje po jeho odchodu z politiky, že jej nechtějí české university zvát k přednáškám. /http://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=378720/

Jiří Paroubek nyní nejspíše seznal, že opět nastal čas jeho zviditelňování na české politické scéně. Ve zmíněném rozhovoru uvádí, že má asi 20 nabídek různých základních organizací, kteří po jeho členství touží. Že jen pikle vedení strany, které jej jednohlasně odmítlo, mu nejspíše brání k návratu na výsluní. Na otázku redaktora, jestli jeho postup není proti stanovám odpověděl, že je mu to jedno.

Není třeba dalekosáhle pátrat v paměti. Všichni si tak nějak pamatujeme, že Jiří Paroubek byl prototypem papaláše, nabubřelého potentáta, který má o sobě neuvěřitelně vysoké mínění, který sám sebe hodnotil jako špičkového diskutéra, kterému v širokém okolí není rovno. Neustále připomíná nějaká čísla ze své éry /byl zejména fascinován předvolebními procenty, které jak je zřejmé, nemusí ještě znamenat vůbec nic/, neustále připomíná své zásluhy.

Zapomněl však, že není nic pomíjivějšího, než je přízeň davu, respektive v jeden den za 4 roky voličů, Že stačí jeden hloupý výraz, názor a moderní média jej ihned rozšíří do všech světových stran. Že se z uvedených hloupostí prostě nevymluví. Čtenáři blogu idnes pamatují jeho články, které byly podobnými větami a názory prošpikovány a za které sklízel oprávněnou kritiku.

Že nelze vstoupit dvakrát do jedné řeky, věděl už Hérakleitos. Vědí to i politici, kteří odešli z vedení svých stran a historie pamatuje jen výjimečně úspěšné návraty. Jiří Paroubek není výjimečným politikem, není ani politikem průměrným. Jeho odchodu nikdo nelitoval a tak se nelze divit oněm rozpakům a nechuti jej znovu instalovat. Dnešním naštvaným odchodem z živého vysílání /kde mu byly kladeny zcela běžné otázky/ dokazuje, že se nijak nezměnil, že je stále ten stejný Jiří Paroubek, který nechybí nikomu. Měl by se vrátit ke své poslední činnosti - obšťastňovat diváky internetu svými prostocviky. V nich je skutečně nepřekonatelný.

Autor: Tomáš Vodvářka | pátek 23.6.2017 17:07 | karma článku: 40.04 | přečteno: 2704x

Další články blogera

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 19.11 | Přečteno: 290 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Politika jako cirkusová aréna

Pamatujeme si všichni, když po našich krajích jezdily cirkusy. Ty lepší měly dravé šelmy a krotitele, koně a krasojezdkyně, akrobaty. Ale všechny měly klauny. K všeobecnému obveselení.

21.3.2024 v 12:14 | Karma článku: 39.79 | Přečteno: 2903 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

"Poslední mohykán"?

Možná dojde k soudnímu řízení s devadesátiletým velitelem Pohraniční stráže, který nese odpovědnost za usmrcení několika lidí, kteří se snažili překročit státní hranici ČSSR

20.3.2024 v 11:21 | Karma článku: 35.89 | Přečteno: 2767 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Maratón - povídka na neděli

Už viděl cíl. Za páskou stáli ti, kteří jej znali, které znal on a kteří jej vítali s nadšením jako dávno ztraceného syna. Schválně zpomalil, jako by už vůbec nebyl důležitý faktor času.

17.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 17.61 | Přečteno: 337 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 138 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 12.82 | Přečteno: 331 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 234 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.68 | Přečteno: 652 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 530 | Diskuse
VIP
Počet článků 974 Celková karma 35.49 Průměrná čtenost 2561

Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...